Gå till innehåll

slasken

Medlemmar
  • Inlägg

    28
  • Blev medlem

Allt postat av slasken

  1. Det här gillade jag! Riktigt snyggt gjort! Mellan 0.12 och 0.33 var det lite enformigt i mitt tycke, jag var inte så långt ifrån att stänga filmen, men som tur var så hämtade den sig och blev riktigt bra andra halvan. Nädu, det här har du gjort riktigt bra, grattis!
  2. Ja, skuggorna är helt fel som ni säger. Tyvärr hade jag inte tid att göra några förbättringar, jag började med ljussättningen i sista sekund. Rörelserna misslyckades jag också med men det här var min allra första animation. Dessutom gjorde jag min egen rigg och den är säkert inte särskilt bra gjord. Det var kanske lite övermod att animera en dansande robot som första projekt, men jag ville se vad jag kunde åstadkomma på så kort tid. Grain har jag faktiskt lagt dit, men komprimeringen gör att det inte syns så bra, jag skulle kanske ha överdrivit lite. Det enda jag känner mig nöjd med är själva modellen, framförallt torson och hjälmen. Tack för svaren! Roligt att få lite beröm dessutom!
  3. Hej! Som projektarbete i tredje året på gymnasiet så valde jag att lära mig 3Ds Max och göra en kort animation. Jag har designat, modellerat, riggat och animerat roboten i 3Ds Max. Renderingen gjorde jag med V-ray och sedan sammanställde jag allt med After Effects. Screenshot: http://jonasolsson.blogg.se/projekt/images/2009/robot_35510146.jpg Bild på roboten: http://jonasolsson.blogg.se/projekt/images/2009/los-robos-2_s_35508862.jpg Filmen: http://vimeo.com/4156880 Det vore roligt med lite kritik! MVH Jonas Olsson
  4. Om ni tittar lite längre in i videon så är det inte de ryckiga stop-motionskeletten längre utan det ser onekligen ut som 3dmodeller. Jag vet inte vad som är lättast för dig, att fixa ett undervisningsskelett och göra en stop-motion animation av det eller att lära dig ett 3dprogram. Stop-motion är lätt att göra men svårt att få snyggt. 3D är svårt att göra och svårt att få snyggt men när du väl lyckas så blir det å andra sidan fantastiskt. Hursomhelst så är det ett väldigt jobb, tyvärr.
  5. Vad jag har förstått så hanterar After Effects bara 2D-lager, alltså bredd och höjd men inget djup. Men nånstans i bakhuvet har jag för mig att det finns ett plugin som klarar av att göra så saker ser ut att ha ett djup.
  6. Att ljusa upp video brukar inte vara så bra om man vill få ett snyggt slutresultat (färginformationen finns inte i de mörka partierna, och kan därför inte "trollas" fram genom ett magiskt knapptryck). Visst, lite går det att fixa, men du ser nog själv när bilden blir allt för ful. Så prova med att ljusa upp de mörka scenerna lite, och gör de ljusa scenerna lite mörkare, ett mellanting med andra ord. Du kan även exprimentera med olika färgsättningar, en viss färgton kanske tillåter dig att ljusa upp klippen lite extra jämfört med vad du kan på råmaterialet. Ett sista hopp vore kanske att färgkorrigera filmen scen för scen för att få fram karaktärernas sinneslag genom att t ex ha lite mer dämpad belysning och blekare färger om någon sörjer respektive ljusare och färgladare vid lycka. Allra bäst vore om situationen för personerna i filmen blev sämre och sämre under filmens gång, då får du färgkorrigeringen på köpet :P Nåväl, det här var bara en nybörjares tankar, förhoppningsvis hjälpte dem dig. Attans, någon annan hann före :P
  7. slasken

    Skejtare?

    Jag har åkt longboard ett par år nu, räknas det? Om inte kan jag väl nämna att den vanliga skateboarden plockas fram lite då och då också. Synd bara att det gör så jävla ont. Oftast blir det bananskalseffekten när man landar efter en ollie. Longboard är lite mjukare, man ramlar inte lika ofta men när man väl gör det smärtar det till branog istället. En kompis krachade rejält för ett par veckor sedan, resultatet blev en sprucken skalle och två blödningar i hjärnan. Efter nått sånt börjar man fundera på om det är värt riskerna. :S
  8. slasken

    professionell look

    Du kan ju börja med att kolla igenom tråden "Filma mindre amatöraktigt" som för tillfället ligger ett par trådar ner bara..
  9. slasken

    Railsystem a la E-track?

    Hållarna sitter en i vardera ände så jag behöver inte fundera på hur den ska kunna passera. Tror inte det krävs fler hållare då skenan är 2,5m lång och ligger på "högkant" (40x20mm är den om jag inte nämnt det tidigare). Till helgen när jag får tid ska jag nog ändå försöka mig på att bygga "vagnen". Blir det kasst så har jag åtminstone inte förlorat mer än några ynka tior. Tack för hjälpen!
  10. http://www.nch.com.au/tonegen/index.html?ref=google&ref2=c10a1&gclid=CJGx7-jSs4wCFRWOEgodoCMCSg Ladda ner demon av det där programmet, med det kan du enkelt göra precis det ljud du vill ha. :)
  11. slasken

    Railsystem a la E-track?

    Fluid head? Innebär det ett fäste så att man kan röra kameran upp, ner och i sidled samtidigt som den åker på rälsen? Om så är fallet hade jag inte tänkt att ha en sån avancerad variant. Jag kommer använda rälsen i de scener som egentligen skulle vara helt "stela" om man säger så. Istället för att kameran står still på ett stativ använder jag rälsen till att röra den i sidled en liten bit för att få mer liv i bilden. Själva kameran kommer alltså inte röras när den sitter fastmonterad på vagnen. Ny variant: http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_5.jpg http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_6.jpg Krokarna under hjulfästena är till för gummiband eller liknande som spänner åt hjulen runt röret. Ställningen som håller i röret: http://www.frm.nu/dump/903/st%E4llningen.jpg Lycka till med ditt projekt Munthe!
  12. slasken

    Railsystem a la E-track?

    Om monorail innebär att det bara är en räls, eller skena kanske man ska kalla det, så: Ja. Den kommer nog inte bli så jättestabil, men då min kamera är liten och smidig kommer den förmodligen fungera dugligt. Sitter och skissar på en ny konstruktion nu, efter det så ska jag bara göra en 3D-modell så får ni se.
  13. slasken

    Railsystem a la E-track?

    Själva ramen har jag inte tänkt att göra precis som på bilden, då det skulle precis som ni säger, kräva avancerade verktyg och väldigt nogranna mått. Bilderna var mest till för att visa min tanke hur hjulen kunde sitta. Tydligen var min placering inget vidare bra så när jag kommer hem från skolan kan jag göra en ny variant och editera det här inlägget. Förmodligen kommer jag bygga själva vagnen i trä så alla dimensioner måste ökas lite i jämförelse med min tidigare design. Eftersom det kan bli svårt att få träkonstruktionen att sitta spänt mot rälsen behövs det säkert någon form av fjäder, precis som gorse sa.
  14. slasken

    Railsystem a la E-track?

    En av baktankarna i det här projektet var att det knappt skulle kosta något, hjulen och profilen har jag redan. Och i ärlighetens namn kommer jag förmodligen inte ha någon större nytta av rälsen heller, utan jag gör det mest för kul, därför känner jag mig inte så manad att lägga pengar på material. :) Angående höjden så kommer jag nog klara mig med att höja upp rälsen ungefär 1dm, vilket duger gott och väl för mina ändamål. Om jag inte skulle ha hjul på alla kontaktytor, vilka skulle jag då ha dem på tycker du? Sorry att jag "dissade" dina synpunkter, men du kan ju såklart inte veta hur jag tänker (no offence) :)
  15. slasken

    Railsystem a la E-track?

    Har gjort en snabb variant av min räls nu och vore tacksam för synpunkter. Jag har inte ritat ut kamerafästet men ni kan nog gissa vart kameran ska sitta. http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_1.jpg http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_2.jpg Är det något jag borde göra om? Om du inte vill att jag ska fortsätta smutsa ned din tråd Munthe får du säga till, tyckte dock det var lite onödigt att starta en egen tråd för det här..
  16. slasken

    Railsystem a la E-track?

    Din räls ser bra ut men jag tror nog jag hellre gör en i metall, tack ändå! Jag köpte stålrör (2x2,5m) för någon dag sedan till mitt bluescreenprojekt, tyvärr kostade de på tok för mycket för min smak så det skulle passa bra om jag kunde använda dem till räls också. Longboardhjul och skenor har jag alltså, då återstår bara själva vagnen. Kommer jag fram till något dugligt kanske jag langar upp en bild för bedömning.
  17. slasken

    Railsystem a la E-track?

    De hjulen har susat rakt in i longboardkulturen, och visst finns den kvar allt :) Jag åker longboard och köper mina hjul på http://www.longboard.se men de kostar en del. Visserligen är det rätt trendigt med longboard nu så det förvånar mig inte om man kan köpa hjul på valfri sportaffär för halva priset. Det blir nog till att skissa lite på en rälsanordning nu i helgen, jag har några gamla hjul som bara skräpar.
  18. http://www.helicopterview.se/ Där kan du kika lite, men tyvärr kostar det nog en slant att hyra. Vill minnas att det krävs två personer att styra helikoptern och de låter nog inte dig göra det själv. Så att hyra helikoptern och två killar som kan styra den är nog lite över din budget.
  19. Det fixar man genom att keya bort det svarta, vilket program använder du?
  20. Kan nog vara http://detonationfilms.com/ du pratar om. Det mesta kostar pengar men det finns lite gratisklipp att leka med.
  21. slasken

    vårda ditt språk.

    Kan glatt räkna mig in i ungdomsskaran jag med så någon dammig åldring är jag då inte. Som jag sa så är det lite på modet att vara dum, glömde bort att skriva "trotsig mot sina föräldrar" i den listan. Föräldrarna kan inte ta allt ansvar de heller, hela samhället behöver en attitydsändring. Gå till exempel in på aftonbladet.se, hälften av artiklarna där handlar om kändisbrudars festande osv. Det finns alltså ett intresse hos unga att läsa om kändisar, så sluta för fan upp med att bara skriva om deras idiotiska upptåg! De framställs som idioter (vem vet, de kanske är det?) och självklart försöker vi ungdomar vara lika som dem, de är ju rika och får gå på fest! Först när kändisdyrkan, Counter-strike och skumma ideal försvinner har jag hopp om framtiden.
  22. slasken

    Hårdrock?

    När man kommer till Cannibal Corpse är gränsen passerad för mig, även om ett par låtar är rätt klämmiga! Du nämnde en stenkross, blundar man medans CC lirar kan man utan större ansträngning se just en stenkross framför sig, haha. Förr lyssnade jag på black metal lite då och då, men hualigen vad fjompigt det är. När vuxna karlar sminkar sig som lik, sjunger om död, pina och demoner i varenda låt och tävlar med varandra om vem som är mest brutal tycker jag det blir mer fjantigt än tufft. Nästan som i powermetal, fast där är det uppvuxna WoW-are som sjunger om drakar, eld, magi och svärd. Inget vidare diskussionsunderlag i mitt inlägg så jag får avsluta med: Någon som lyssnar på The Haunted? Är de bättre nu när gamle Dolving sjunger eller föredrar ni Marco Aro? favoritskiva?
  23. slasken

    vårda ditt språk.

    Håller med! Särskrivningar, frågetecken/utropstecken mitt i meningar, värdelös stavning och en allmänt uppkäftig attityd är inte längre en ovanlig syn. På detta forum tycker jag ändå att språket är rätt bra, men det är väl bara en tidsfråga innan småbarnen hittar hit nu när foto/film blivit så populärt. Just det, det ÄR de yngre (även om jag inte är så gammal själv) som skriver värdelöst. Problemet är att nuförtiden anses inte ett bra språk vara något viktigt, snarare tvärtom. Det är nästan "inne" att prata som en dynghög, vara allmänt blåst och högljudd. Vi får gott sitta och hålla tummarna om att Paris Hilton-idealet blåser bort innan hela den yngre generationen är bortkastad.
  24. slasken

    Hårdrock?

    Tänk er in i följande situation: Man är på väg hem från skolan i en sprängfylld buss. Folk beter sig som svin och man sitter där inklämmd på ett säte med en skränig blondin vid sin sida. Vad går då upp mot en fruktansvärt arg låt i lurarna som sköter ilskan åt en så man själv kan sitta lugn och harmonisk? Nä ni, stackars människor som inte hittat hårdrockens plats i hjärtat. Ni förstår inte hur musik kan få en att totalt skita i omvärlden, låta sopbergen växa på hallgolvet samtidigt som man lutar sig tillbaka i fotöljen och njuter. Playlist just nu: Entombed, Shpongle, The Haunted och lite blandskivor med breakcore. Peace!
  25. slasken

    Vilka kemikalier??

    Min kemilärare gjorde ett sådant kniv-experiment inför klassen en gång. Han hade en basisk lösning på handleden och Fenolftalein på knivryggen. Det såg faktiskt väldigt verkligt ut, tjejerna i klassen tjöt och frågade vad f*n han höll på med.
×
×
  • Skapa nytt...