Jump to content

slasken

Members
 • Posts

  28
 • Joined

Personlig information

 • City
  Hudiksvall
 • Job/title
  studerande
 • Name
  Jonas Olsson

Filmskapande

 • Interests
  cykling, longboard, filmskapande

slasken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det här gillade jag! Riktigt snyggt gjort! Mellan 0.12 och 0.33 var det lite enformigt i mitt tycke, jag var inte så långt ifrån att stänga filmen, men som tur var så hämtade den sig och blev riktigt bra andra halvan. Nädu, det här har du gjort riktigt bra, grattis!
 2. Ja, skuggorna är helt fel som ni säger. Tyvärr hade jag inte tid att göra några förbättringar, jag började med ljussättningen i sista sekund. Rörelserna misslyckades jag också med men det här var min allra första animation. Dessutom gjorde jag min egen rigg och den är säkert inte särskilt bra gjord. Det var kanske lite övermod att animera en dansande robot som första projekt, men jag ville se vad jag kunde åstadkomma på så kort tid. Grain har jag faktiskt lagt dit, men komprimeringen gör att det inte syns så bra, jag skulle kanske ha överdrivit lite. Det enda jag känner mig nöjd med är själva modellen, framförallt torson och hjälmen. Tack för svaren! Roligt att få lite beröm dessutom!
 3. Hej! Som projektarbete i tredje året på gymnasiet så valde jag att lära mig 3Ds Max och göra en kort animation. Jag har designat, modellerat, riggat och animerat roboten i 3Ds Max. Renderingen gjorde jag med V-ray och sedan sammanställde jag allt med After Effects. Screenshot: http://jonasolsson.blogg.se/projekt/images/2009/robot_35510146.jpg Bild på roboten: http://jonasolsson.blogg.se/projekt/images/2009/los-robos-2_s_35508862.jpg Filmen: http://vimeo.com/4156880 Det vore roligt med lite kritik! MVH Jonas Olsson
 4. Om ni tittar lite längre in i videon så är det inte de ryckiga stop-motionskeletten längre utan det ser onekligen ut som 3dmodeller. Jag vet inte vad som är lättast för dig, att fixa ett undervisningsskelett och göra en stop-motion animation av det eller att lära dig ett 3dprogram. Stop-motion är lätt att göra men svårt att få snyggt. 3D är svårt att göra och svårt att få snyggt men när du väl lyckas så blir det å andra sidan fantastiskt. Hursomhelst så är det ett väldigt jobb, tyvärr.
 5. Vad jag har förstått så hanterar After Effects bara 2D-lager, alltså bredd och höjd men inget djup. Men nånstans i bakhuvet har jag för mig att det finns ett plugin som klarar av att göra så saker ser ut att ha ett djup.
 6. Att ljusa upp video brukar inte vara så bra om man vill få ett snyggt slutresultat (färginformationen finns inte i de mörka partierna, och kan därför inte "trollas" fram genom ett magiskt knapptryck). Visst, lite går det att fixa, men du ser nog själv när bilden blir allt för ful. Så prova med att ljusa upp de mörka scenerna lite, och gör de ljusa scenerna lite mörkare, ett mellanting med andra ord. Du kan även exprimentera med olika färgsättningar, en viss färgton kanske tillåter dig att ljusa upp klippen lite extra jämfört med vad du kan på råmaterialet. Ett sista hopp vore kanske att färgkorrigera filmen scen för scen för att få fram karaktärernas sinneslag genom att t ex ha lite mer dämpad belysning och blekare färger om någon sörjer respektive ljusare och färgladare vid lycka. Allra bäst vore om situationen för personerna i filmen blev sämre och sämre under filmens gång, då får du färgkorrigeringen på köpet :P Nåväl, det här var bara en nybörjares tankar, förhoppningsvis hjälpte dem dig. Attans, någon annan hann före :P
 7. slasken

  Skejtare?

  Jag har åkt longboard ett par år nu, räknas det? Om inte kan jag väl nämna att den vanliga skateboarden plockas fram lite då och då också. Synd bara att det gör så jävla ont. Oftast blir det bananskalseffekten när man landar efter en ollie. Longboard är lite mjukare, man ramlar inte lika ofta men när man väl gör det smärtar det till branog istället. En kompis krachade rejält för ett par veckor sedan, resultatet blev en sprucken skalle och två blödningar i hjärnan. Efter nått sånt börjar man fundera på om det är värt riskerna. :S
 8. Du kan ju börja med att kolla igenom tråden "Filma mindre amatöraktigt" som för tillfället ligger ett par trådar ner bara..
 9. Hållarna sitter en i vardera ände så jag behöver inte fundera på hur den ska kunna passera. Tror inte det krävs fler hållare då skenan är 2,5m lång och ligger på "högkant" (40x20mm är den om jag inte nämnt det tidigare). Till helgen när jag får tid ska jag nog ändå försöka mig på att bygga "vagnen". Blir det kasst så har jag åtminstone inte förlorat mer än några ynka tior. Tack för hjälpen!
 10. http://www.nch.com.au/tonegen/index.html?ref=google&ref2=c10a1&gclid=CJGx7-jSs4wCFRWOEgodoCMCSg Ladda ner demon av det där programmet, med det kan du enkelt göra precis det ljud du vill ha. :)
 11. Fluid head? Innebär det ett fäste så att man kan röra kameran upp, ner och i sidled samtidigt som den åker på rälsen? Om så är fallet hade jag inte tänkt att ha en sån avancerad variant. Jag kommer använda rälsen i de scener som egentligen skulle vara helt "stela" om man säger så. Istället för att kameran står still på ett stativ använder jag rälsen till att röra den i sidled en liten bit för att få mer liv i bilden. Själva kameran kommer alltså inte röras när den sitter fastmonterad på vagnen. Ny variant: http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_5.jpg http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_6.jpg Krokarna under hjulfästena är till för gummiband eller liknande som spänner åt hjulen runt röret. Ställningen som håller i röret: http://www.frm.nu/dump/903/st%E4llningen.jpg Lycka till med ditt projekt Munthe!
 12. Om monorail innebär att det bara är en räls, eller skena kanske man ska kalla det, så: Ja. Den kommer nog inte bli så jättestabil, men då min kamera är liten och smidig kommer den förmodligen fungera dugligt. Sitter och skissar på en ny konstruktion nu, efter det så ska jag bara göra en 3D-modell så får ni se.
 13. Själva ramen har jag inte tänkt att göra precis som på bilden, då det skulle precis som ni säger, kräva avancerade verktyg och väldigt nogranna mått. Bilderna var mest till för att visa min tanke hur hjulen kunde sitta. Tydligen var min placering inget vidare bra så när jag kommer hem från skolan kan jag göra en ny variant och editera det här inlägget. Förmodligen kommer jag bygga själva vagnen i trä så alla dimensioner måste ökas lite i jämförelse med min tidigare design. Eftersom det kan bli svårt att få träkonstruktionen att sitta spänt mot rälsen behövs det säkert någon form av fjäder, precis som gorse sa.
 14. En av baktankarna i det här projektet var att det knappt skulle kosta något, hjulen och profilen har jag redan. Och i ärlighetens namn kommer jag förmodligen inte ha någon större nytta av rälsen heller, utan jag gör det mest för kul, därför känner jag mig inte så manad att lägga pengar på material. :) Angående höjden så kommer jag nog klara mig med att höja upp rälsen ungefär 1dm, vilket duger gott och väl för mina ändamål. Om jag inte skulle ha hjul på alla kontaktytor, vilka skulle jag då ha dem på tycker du? Sorry att jag "dissade" dina synpunkter, men du kan ju såklart inte veta hur jag tänker (no offence) :)
 15. Har gjort en snabb variant av min räls nu och vore tacksam för synpunkter. Jag har inte ritat ut kamerafästet men ni kan nog gissa vart kameran ska sitta. http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_1.jpg http://www.frm.nu/dump/903/r%E4lsanordning_2.jpg Är det något jag borde göra om? Om du inte vill att jag ska fortsätta smutsa ned din tråd Munthe får du säga till, tyckte dock det var lite onödigt att starta en egen tråd för det här..
×
×
 • Create New...