Jump to content

Scholss

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

Everything posted by Scholss

 1. Man får klippa kablarna och löda ihop orange med orange och gul med röd, och det är bra att tejpa kablarna med lite el-tejp efter så att man inte råkar ut för någon kortslutning. Sen är det bara att pilla in den lilla stump kabel som sticker ut. Vill man senare sätta tillbaka handtaget så går det utmärkt, man får dock öppna hela kameran för att löda dit nya kablar. Så man ska ju vara säker på att man vill vara utan handtaget ett tag. Annars är det lätt att ta bort handtaget, typ fyra skruvar tror jag att det var. Jag kommer att använda nätdel eller ett externt batteri så då sätter jag
 2. Jag håller på att ta bort handgreppet på min Beaulieu 4008 ZMII har några frågor bara. Den lilla knappen som sitter på undersidan måste vara för urkoppling av dagsljusfiltret eller? Och när den är i intryckt läge används filtret inte. Har jag rätt? Bifogar en bild så blir det lättare att förstå.
 3. Jag googlade runt lite och hittade denna sida . http://friendlyfirefilms.ca/nikonr10.html dom har gjort några schysta modifikationer på sina filmkameror. är det någon här på forumet som har gjort någon praktisk modifikation på sin kamera?
 4. glömde en fråga. hur mycket låter kamerorna hur långt bort måste men ha micken för att inte få o önskat ljud i dialogen?
 5. Jag går i tankarna att införskaffa en super 8 kamera. har tittat runt lite på nätet och fastnat för Canon 1014 XL-S eller 814 XL-S är det någon som har erfarenhet av dessa kameror? eller rekommenderar ni någon annan? vad är det som skiljer 1014 & 814? går det att byta objektiven skulle vilja ha en model med den möjligheten, eller tror ni att man klarar sig bra på ett fast objektiv?
 6. Ser ut som det var ett tag sedan någon skrev in här. Blev det någon träff lr?? Tycker det annars låter som en bra ide att träffas. Jag tycker att Enköping är en perfekt stad att träffas i, staden kallas ju ändå Sveriges närmaste stad och borde vara nära för många. :)
 7. den var skitt bra ju. hur gjorde du efter texten, vilket program. snyggt som fan var det i alla fall.
 8. Jag har läst igenom manuset nu och tycker den skulle bli en jätte bra film. Den har det klassiga Jönssonligan temat. Bra gjort. :)
 9. Kan man inte dra ner en lina och fästa den på något sätt på ryggen, runt armarna eller som en ryggsäck. Sen tar man en lina som man har gjort ring av och lägger runt halsen så att det ser ut som om den sitter ihop med linan som man hänger i. Man kan sätta linan runt armarna under tröjan så att det inte syns. Har aldrig testat men det var bara en ide som jag fick.
 10. du döper det första klippet till 1 och den andra 2 osv. sen tar du in dom på import, File. Välj den första bilden och sätt en bock i rutan där det står ”numbered stills” då tar premiere in alla bilderna och gör om dom till en film fil.
 11. Om du har Adobe After Effects så är detta lätt att göra. Då kan man måla eller förstora pixlarna inom ett speciellt område utan att behöva att expotera varje frame och måla den i något rit program. Lycka till!
 12. Om du har Premiere så är det inte så svårt bara jobbigt. Du drar bara i tidslinjen tills du har fått den bild du vill ha och sen går på arkiv ”export Timeline” ”Frame…” sen kan du ta in bilden i något rit program och måla det du vill.
 13. Du kan väll dela upp klippet i två delar och ha den ena svartvit och den andra vanligt, sen sätter du bara en toningseffekt mellan klippen så att den tonar från vanligt till svartvit. Det finns säkert något annat sätt också men jag har testat det här och det ser ganska bra ut.
 14. Scholss

  filter

  Jag rekommenderar Cinema look och Cinema damage. Det har jag använt med bra resultat. Dom är ganska dyra men det går att lada ner en demoversion till After effects på DigiEffects
 15. Det beror alldeles på vad du vill ha för ett intro. Menar du någon snygg text eller någon häftig 3D animering? Men jag föreslår att du gör som Pace skriver planera ditt intro med penna och papper först så är det lättare at föreslå hur du ska gå till väga. Jag brukar använda mig av After effects och om det ska vara i 3d så brukar jag använda 3d Max eller Maya.
 16. du kan prova Zbig chroma-key. fungerar till premiere, after effects & Avid m.fl http://www.slick-fx.com/slickfx/zbig/
 17. Jag vet inte. jag har aldrig hört talas om det .Det finns en plugins till Adobe After effects där man kan redigera i dolby digital dock inte i DTS. Annars finns det ett getä bra program som heter Nuendo där man kan redigera musik och ljud i surround. Man kan redigera i 5.1, 6.1 och 7.1. Väldigt lätt at lära sig.
 18. Vi tillverkar "bomber" och andra specialeffekter för filmer och andra evenemang. Vi tillverkar ofarliga "bomber" i alla storlekar och prisklasser. Därför kan vi erbjuda nybörjar bomber för under 200 kr. Vi gör även 3D animerade intron till filmer. Exempel på bomber och intron finns på våran hemsida. Våran nya hemsida är under konstruktion men kommer att vara färdig inom kort. Har ni frågor eller vill ha mer information så mejla till scholss@hotmail.com
×
×
 • Create New...