Jump to content

marty_feldman

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Uppsala
 • Name
  Magnus

Filmskapande

 • Influences
  Marty Feldman
 • Gear
  Canon super8 Zoom 250
 1. Jo, det är väl så. Kanske ska prova att köra med negativ film. Förresten Andec har en film som heter Wittner Chrome någonting som har ASA 100. Vad är det som är speciellt med den filmen förutom att den är något ljuskänsligare och verkar vara avsedd för utomhusbruk, någon som vet?
 2. Angående dåliga ljusförhållanden. Om man vill filma exempelvis i scenbelysning inomhus, dvs mycket punktbelysning och olika färgat ljus, vad rekomenderas för film? Är det bara negativ film som gäller, eller finns det nån reversal film som lämpar sig?
 3. Aha..., surt med batteriet, dom kostar ju nämligen en del att köpa. Vad skulle man välja för film (negativ respektive reversal) för ett liknande test idag? Jag har förresten fem testrullar (reversal) från lite olika kameror som jag funderar på att scanna in för att se hur det blir. Har du fullt upp för tillfället? Hur lång tid skulle det ta?
 4. Kent: Har du lagt upp något filmprov där du scannat in negativ film på din hemsida? Vore kul att se skillnaden mellan reversal och negativ film i inscannat format.
 5. Intressant diskussion! Men Wallin: Hur definieras egentligen "den minsta återgivningsbara detaljen"? Jag har lite svårt att greppa det, eftersom du menar att det inte har med kornen i filmen att göra. Vad är det som kan vara 0.006mm stort?
 6. Till mig har de skickat filmerna med bud. Så om du inte är hemma på dagarna så kan budfirman inte leverera. Informationen om detta var dock knapphändig från både andec och budfirman. tillslut kontaktar dom dig men det kan ta ett par dar extra
 7. Just de, tack ska ni ha. Jag tester med lite olika visakort och körkort så får vi se om det funkar.
 8. Hmm... Jo det funkar nog. Men då måste hela filmen tas utan filter, eller det går kanske att tejpa igen kasetten igen för att filtret ska aktiveras. Får prova helt enkelt... (det här är vad som kallas att fundera offentligt)
 9. Jag vet inte om det kanske skulle funka. men det finns ju ett spår i kameran där man genom att använda sig av en filternyckel avaktiverar filtret. Det där med att snitta kasetter har jag aldrig provat, ska kolla upp den info som finns om sådana operationer här på forumet, tack för det. Men är det nån annan som kanske har en 4008 ZMII som kanske kan hjälpa mig att slippa skära i kasetten, jag tänker mig att det borde finnas ett enklare sätt?
 10. I rent egoistiskt syfte har jag startat den här tråden. Tanken är att den med hjälp av alla er ska hjälpa mig att förstå mig på min Beaulieu 4008 ZMII. Det är även fritt fram för alla andra som har funderingar om vilka filmkameror som helst att använda tråden, vi kan se det som en liten kollektiv filmkamerasupport. Min första fundering är hur jag får tag i en filternyckel till min Beaulieu 4008 ZMII? eller snarare måste jag ha den speciella nyckeln eller finns det andra knep för urkoppling av dagsljusfiltret? Hej!
 11. Kent: Grymt! Jag har en rulle som är på framkallning hos Andec. Än så länge handlar det mest om att testa lite olika kameror så det är kanske inte aktuellt just precis nu. Jag ska precis börja filma med min "nya" Beaulieu 4008 ZM II i dagarna så jag väntar nog tills jag framkallat lite av det materialet. Men jag undrar hur stor kvalitetsförsämringen blir om jag kollar filmerna en gång i vanlig super8 projektor innan de går till scanning, mest för att avgöra om det är värt att scanna överhuvudtaget. Jag bor i Uppsala så jag kanske kan åka ut med rullarna och lämna till dig direkt och slippa
 12. Jo ni har nog rätt, Så får det bli. Kent Förresten, vad har du för leveranstid på scanning i dagsläget?
 13. OK, om jag förstår dig rätt så beställer jag en framkallningspåse och har därmed betalat för framkallningen redan förutom portot till USA. Men vad kostar framkallningen utan framkallningspåse? Det måste ju vara det som är den potentiella för- alternativt nackdelen. Har du framkallat utan framkallningspåse hos Dwaynes? Blir det billigare med påsen är det naturligtvis ett bättre alternativ. Tack för tipset, måste kollas upp!
 14. Ha! Jag har inte varit inne på forumet på ett tag. Såg ditt inlägg först nu Jonsson, Tack för stödet! Känns viktigt att åtminstone ha försökt med K40 även om framkallningen kommer att bli dyr.
×
×
 • Create New...