Jump to content

joliam

Members
 • Posts

  42
 • Joined

Personlig information

 • City
  Arlöv
 • Job/title
  Arbetslös (skådespelare/filmare)
 • Name
  Jonas

Filmskapande

 • Influences
  Indiefilmer, amatörfilmer. Filmer av regissörer och skådespelare som Michel Gondry, Ethan Hawk, Robin Williams och Richard Kelly.
 • Interests
  Musik, i form av gitarr och sång som används i två olika band.

joliam's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Alright. Nej något rätt eller fel finns knappast. Man tycker olika, och inte ska vi starta krig över det. Däremot så måste jag slå dig över ditt huvud med ett bollträ.
 2. Ellen Page är väldigt duktig. Att hon försöker "vara cool" i Juno ska man ju skylla på Diablo Cody som skrev manuset. Hon är en så extremt hypad författare. Kan inte fatta att Juno har blivit nominerad till alla dessa festivaler och priser. Den var bra, och ganska rolig. Men manuset var knappast "årets bästa". Btw så såg jag nyligen The Darjeeling Limited. Jag blev helnöjd med den. Den var ungefär 1 timme och 30 minuter lång. Filmen kändes lägre änvad den var, vilket var bra, eftersom den inte "tog slut så snabbt". Oväntade vändningar, och utdragna scener fick den att kännas längre. Jag är som sagt väldigt nöjd med den.
 3. Såg Superbad för några dagar sen. Superbad är skriven av Seth Rogen "Knocked Up" och hans polare. Jag blev helnöjd med den, svintypisk highschoolfilm med överdrivna sammanträffanden och överdrivet korkade människor. Men den var trots det värd att bränna en fredagkväll på.
 4. Jag söker en typ av lampa, som jag tror är gjord för film. Det är en hyfsat stor kula, med en lampa inuti. Man kan fästa den vid en boom och gå runt med den, t.ex. om man ska göra långa tagnignar där skådespelarna går runt på stan, så är den bra att hålla en bit ovanför huvudena på skådespelarna, ungefär som en mic med boom, fast med en lampa. Jag satt någon timme igår och skrev alla möjliga ord, så som "handheld movie light", "balloon movie light" "hand held lightening boom" etc. Jag fick bara upp massa skit, och blev bara mer arg när jag tillsisst fick upp imdb-länken till filmen Walking Tall. Jag postar tre bilder på den. Är det någon som vet vad jag söker? är det någon som vet vad denna lampa heter? Jag skulle bli väldigt tacksam. // Jonas Svendsen
 5. Jag gillar det simpla i den. I stället för att vänta på en vändning i idén så väntar man bara på att det ska ta slut. En kvinna har fått en dödlig sjukdom, hon vill smaka på livets godheter en sista gång, säga hejdå och sen dö. Med rätt folk på rätt plats kan det bli riktigt bra.
 6. Hittade ingen tråd som var lämplig, ingen relativt ny tråd i alla fall. Ektachrome ska ersätta Kodachrome, man kommer kunna framkalla filmen hemma med "E-6" metoden. Man när man ska låta den torka kommer det bli väldigt mycket film att hänga upp. Är det någon som har någon idé på hur man kan hänga all film till att torka? // Jonas
 7. Ektachrome ska ersätta Kodachrome, man kommer kunna framkalla filmen hemma med "E-6" metoden. Man när man ska låta den torka kommer det bli väldigt mycket film att hänga upp. Är det någon som har någon idé på hur man kan hänga all film till att torka?
 8. simpsons the movie var halvkass
 9. yeah, the man is rihgt, yeah *fratboy/football kille*
 10. formatet är inte rätt, dialogen sviker ganska hårt. den ena personen förklarar och bara köttar på utan att den andra personen ens bett om en förklaring, typ ”Jag tror personligen att krig är överskattat. Ta schack tillexempel. Svart pjäs, vit pjäs..." innan "Ta schack..." så hade du kunnat klämma in ett "Vad menar du, jag fattar inte?" eller vad som helst. Det känns mer som att du som författare av manuset vill få ut så mycket så möjligt. Det känns som du vill att alla ska veta vad du tycker, och inte karaktären i storyn. En person hade aldrig suttit och babblat på en massa nonsens liksom, det är inte så realistiskt.
 11. jag hoppas att michel gondry har fått behålla sin egen stil, är svinnöjd med de filmer jag sett av han. han har både regisserat och skrivit manus i denna film, så jag hoppas på något halvknepigt, och något som kanske behövs ses fler en än en gång.
 12. frågan är om du inte skämde ut dig lite nu. ganska onödigt att kläcka en sån kommentar.
 13. när tänker du lägga upp filmen? är sugen på att se resultatet.
 14. Du får skaffa dig ett silvrigt skåp som man bara får EN nyckel till. Ha nyckeln runt halsen. Där kan du förvara dyra leksaker och dylikt. Jag brukade köra samma taktik för en del år sen, men det var för att gömma sprit och "dylikt" för morsan.
×
×
 • Create New...