Jump to content

quentin

Members
 • Posts

  32
 • Joined

quentin's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Själva grejen med mobilkamera är väl att man har den med sig överallt ("den bästa kameran är den man har med sig"). Om man väl ska ta med sig ett sådant objektiv, känns det som om man "lika gärna" ta med sig en bättre kamera!
 2. Hej! Har inte haft tid att testa min kamera särskilt mycket, men här är en kortfilm jag gjorde tillsammans med två andra under en helg, med någon extra dag för redigering. Vi var själva skådespelare och "projektet" är inte särskilt seriöst så ni får ta det med en nypa salt! Genre: Skräck Längd: 2:50 Trots att vi klassade genren som skräck blev den mest komisk. Filmad med Canon 600D och till största delen med 50mm f/1.8 objektiv, samt några få scener med kitobjektivet (18-55). Endast inbyggd mic. Kom gärna med synpunkter! :)
 3. Kan verkligen hålla med dig Danny Elfman. Särskilt !
 4. Även om jag kan tycka att den typen av filmmusik du länkade, "klassisk" filmmusik (förstå mig rätt), så gillar jag nog mest när filmen har bra "populärmusik". Den ska gärna vara annorlunda dock, men måste passa in i stämningen. En film som uppfyller alla mina krav är Kill Bill, särskilt första delen. Där känns det som om alla låtar passar in i stämningen perfekt när de spelas. Sen kanske texten inte passar in jättebra alla gånger, men jag tycker att det är i huvudsak är melodin som räknas. Tarantino i allmännhet har väldigt bra musik till sina filmer (Django Unchained, Inglorious Basterds (mer klassisk filmmusik av bl.a. Morricone), något som gör att filmen blir mycket bättre! Har svårt att länka någon enskild, men hela albumet finns på Spotify Sen tycker jag även att Amelie från Montmartre har väldigt bra musik av Yann Tiersen!
 5. Ett gratis redigeringsprogram som ändå fått mycket bra kritik är Lightworks.
 6. Jag hade 4gb minne på min Macbook Pro och efter uppgraderingen till 16 gb kändes det nästan som en ny dator. Nu kan jag ha öppet Premiere, Ae och Photoshop på en gång! Renderingstiden vet jag dock inte om den har minskat jättemycket. Med tanke på hur billigt (relativt) det är att uppgradera ram-minnet tycker jag verkligen att du ska göra det! :)
 7. Tack för hjälpen. Till slut hittade jag några olika videoguider som jag kunde kombinera till det resultat jag ville ha! För de som letar efter samma sak så kan jag rekommendera
 8. Hej! Jag försöker göra en text-effekt i After Effects som liknar en TV med "fladdrande bild". Har sökt en hel del men har inte hittat någon tutorial som är exakt så som det syns i filmen, och har inte heller kunskapen att göra den på egen hand. Därför behöver jag er hjälp! Här är en film på den typen av effekt jag vill göra: . Och ja, man kan köpa en färdig template på Videohive, men jag tänkte om det finns ett gratis alternativ?
 9. Jag förstod inte riktigt budskapet. Väntade på en plot twist, som tyvärr aldrig inträffade. Tekniskt sett tycker jag dock att den var mycket bra! :)
 10. Vad sägs om AKG K 540? Äger dem själva, och är mycket nöjd. Du kanske dock är ute efter några bättre? Edit: Vill du ha en hörlur som stänger ute ljud från omgivningen bättre finns också AKG K 272. De har jag dock endast testat för musik.
 11. Lägg till Linear Wipe som ligger under Video Effects>Transition på "effektklippet". Under effect controls ändrar du "wipe angle" till 0 grader (ev. 180 grader (eller vilken grad du vill så att det passar)). Ändra transition till tills det ser bra ut, kanske runt 10 %? Och sist men inte minst ändrar du feather beroende hur mycket blur du vill ha. Klart! :)
 12. Inte så konstigt att biograferna prioriterar dubbat i stället för svensk text, när den huvudsakliga målgruppen ofta inte har förmågan (tillräckligt utvecklad) att läsa än? Däremot kan jag tycka att det vore bra om båda alternativ erbjuds. Kanske lite off-topic, men på senare tid har ibland text som sitter på saker i filmen, t.ex. på fotoalbumet i filmen "Upp" har jag för mig, översatts till svenska direkt i animeringen, vissa scener är alltså enbart animerade för t.ex. det svenska språket.
 13. I delar av din film är skuggorna väldigt mörka, lite för mycket kanske? Generellt sett så brukar jag bara tänka att få alla klipp att se "likadana" ut. I din film känns det som om du skiftar mellan "varmt" och "kallt". Det finns dock säkert någon mer erfaren som kan ge dig ett bättre svar!
 14. Bortsett från att det ibland känns som att du inte har full koll på fokuseringen, så tycker jag att det ser riktigt bra ut! Färgkorrigering kanske också skulle vara något att kolla mer på? Jag är dock långt ifrån proffs, men det är mina tankar i alla fall!
×
×
 • Create New...