Jump to content

varningjagärnybörjare

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Tack för svaret Tolin! Movie Maker känns dock alldeles för enkelt, vilket du ju i och för sig inte kan veta. Ska satsa på att jobba ordentligt med själva utseendet mycket i filmen. Tack!!
 2. Hej, som jag skrev i Inspelningstråden så ska jag göra en kortfilm i sommar. Har frågat lite om utrustning där så klicka dig gärna dit om du vill. Eftersom det är en lite större produktion så tänkte jag kolla med alla kunniga här om ni har tips på vilka program jag kan byta ut i min lilla "flotta"? Jag använder: Celtx, till manus Olika program till videoredigering. Har tidigare använt Premiere men tappade bort Cd skivan med installationen och tycker att det blivit lite för dyrt som ung budgetfilmare att prenumerera på Creative Cloud (även om det är prisvärt). Photoshop Elements till f
 3. Hej alla filmare! Jag ska spela in en kortfilm som är i princip stum i sommar. Jag har en del bas grejor men skulle behöva tips på bra grejor jag kan komplettera min utrustning med. Jag har: En ny DSLR kamera med hyfsad upplösning och så, en kameramonterad mikrofon, videostativ, fotostativ, enbensstativ, DSLR rigg, bygglampor för ljussättning och några andra smågrejor. Har även ett standardobjektiv, långzoom och ett vidvinkel. Har någon tips på vad jag ska komplettera med? Har funderat på att skaffa lite schysstare ljus. Helst ska det vara billigt, har en inköpsbudget till utrustning på 8
 4. Tack så mycket för svaret, har beställt nu adaptern nu. :)
 5. Hej! Jag har ett gäng gamla objektiv till en gammal Nikon F-301. Jag skulle gärna utnyttja de gamla goingarna på min nya Sony SLT A-58. Är det någon som känner till någon form av övergång mellan kameran och de gamla objektiven? Tack! /Erik
 6. Hej! Har möjlighet att "beställa" hem grejor från en kompis som är Phuket i Thailand just nu... Någon som har erfarenhet eller vet nått ställe där man kan köpa sånt. Det är ju mycket piratkopior i Asien men är det mycket kopior och dålig kvalite på filmprylar också???
 7. Jag har inte så höga krav. Finns de nån som kan länka till en bygginsturktion eller en billig på nån webshop
 8. Hej! Funderar på och bygga en kamerarm av mindre modell till min DSLR kamera. Är det nått vettigt att satsa på? Tror ni det är genomförbart?
 9. Hej! Funderar på och köpa Motion 5 till min Macbook. Jag är amatörfilmare men vill kunna göra schyssta men ändå "enkla" effekter. Är Motion bra att köpa då?
 10. Hej! Jag funderar på att köpa Motion 5 till min Macbook. Är det något som är bra o satsa på? Jag är en glad amatör som vill ha lite effekter, vad finns det för bra effekter i det?:D
 11. Tack för båda svaren! Tror jag väljer Canon Eos 600 D..
 12. Jag behöver köpa en ny kamera! Har inga idéer på vad ja ska köpa... Har tänkt mig att de är ungefär så här ja vill ha den: Full HD, Minst 16 Megapixel o så kanske de viktigaste kravet att de ska gå o ansluta mikrofon. Har absolut ingen fundering på märke dock har jag tänkt mig att den ska kosta max 5000 kr men hemskt gärna bara 4000 kr.;) ps. gärna systemkamera o inte nån kompaktsystemkamera.
 13. Har nu laddat ner Lightworks men webbsidan http://www.lwks.com verkar ligga nere?? finns de nått annat sätt att lösa de?
×
×
 • Create New...