Jump to content

JonasÖhrn

Members
 • Posts

  18
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Musik, film, Improvisation, humor

JonasÖhrn's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. SF letar efter tre personer som ska recensera filmer i sommar. Dessa kommer sedan att publiceras i sociala medier och på deras hemsida. För att bli en av dessa ska man lägga upp en recension och sedan de tio som fått mest likes den 26e april är med och tävlar om dessa tre platser. SF Bio #komihågattrösta Detta är mitt bidrag. Jag slängde verkligen ihop denna, så är ej nöjd med varken manus (=babblande) ovh att jag hade svårt att hitta fokus (blev bländad av alla bordslampor jag använde). Hade jag haft någon dag till på mig hade jag även gjort lite mer i klippningen med bilder och text. Men vad skulle jag för övrigt kunnat gjort bättre? Vad ska en bra recension innehålla? Med så många youtube recensenter där ute, hur sticker man ut egentligen? Kolla gärna på klippet. RÖSTA MER ÄN GÄRNA! Och tyck till här nedanför http://www.biosommar.se/entry.php?entryid=546&fb_ref=Default
 2. Hejsan! Jag och en vän planerar att spela in en del sketcher/intervjuer med "riktiga" människor. Typ som i "Pyjamas" eller liknande program. Där vi på olika sätt utsätter den intervjuade i socialt pinsamma situationer för komisk effekt. Vi undrar nu vad lagen säger om detta. När den filmade vet att den blir filmad, och vi säger redan i förväg att detta kommer att visas på ett eller annat sätt i offentliga sammanhang. Får vi då lägga upp detta utan någon form av underskrift? Om man skulle filma i smyg, får man då lägga ut material hur som helst?
 3. Detta är en musikvideo med mig själv i centrum ! Jag skrev manuset (tillsammans med min motspelerska och White Bridges Films) regisserade, klippte och redigerade allting. Bakom kameran stod White Bridges Films Kom gärna med feedback!
 4. Denna musikvideo producerade jag för några veckor sedan. Uppskattar alla tankar och konstruktiv kritik. Ulf ville ha en musikvideo som lyfte låtens mening. Om miljöpåverkan och de vuxnas ansvar gentemot den kommande generationen.
 5. Comminor är ett skatepunkband från Västerås. Bandet vann en tävling som jag annonserade när jag kickade igång mitt produktionsbolag "Öhrn Produktion". De vann då en gratis musikvideoinspelning och detta blev resultatet. Jag skrev manus, med en del hjälp från bandet, producerade allting, anlitade de äldre skådespelarna (den unga killen spelas av en kompis till bandet) regisserade, filmade och redigerade allting. Vi spelade in allting på under 8 timmar. Med lite mer tid hade jag gärna lagt ner mer tid på ljuset och fler tagningar med den unga killen i slutet för att kunna få bättre agerande. Men bandet blev väldigt nöjda med videon och det är i slutändan det viktigaste. Vad tycker ni? All konstruktiv kritik mottages med en öppen famn!
 6. Vad skulle du rekommendera då? Om jag endast skulle köpa en lampa
 7. Hejsan! Jag är hyfsat ny i branschen här. Jag ska då köpa in lite lampor. Det jag söker är nått lätthanterligt och "all around" ljus. Kommer spela in intervjuer och porträttfilm m.m. Har en budget på upp till ca 5000 Jag funderar på nått kit i den här stilen Lamphållare med softbox 3000w Har ni några tips på vad jag bör tänka på? Nått annat kit jag bör kika upp?
 8. Jag verkligen älskade manuset, idén och själva "tonen" i filmen. Killen som lagt i bajset gör ett bra framträdande. Det som drog ner var som du skrev ljudet. Kändes även som att skärpan var lite off i någon/några scener. Klippningen vid 0:54 kändes lite opassande. Som att det var felklippt. Jag hade nog valt en crossfade eller liknande på både bild och ljud för att få känslan av att dialogen hade fortsatt ett tag. Sen skulle jag ha skippat sista scenen med tjejerna. Det gav ingenting till storyn tyckte jag + att deras agerande kändes lite halvdant. Men som sagt - starkt jobbat med manuset och idén!
 9. Jag skulle ut och lära känna min nya kamera (canon 600d) lite, men så kom det ett riktigt oväder. Så jag blev kvar i bilen. Detta stoppade inte mig utan taggade mig till att försöka fånga en smutsig skruttbil på ett vackert sett. Tyvärr så var det svårt att hålla kameran i många av vinklarna så det blev lite väl skakigt. Musik av FEM Alla tankar och tips är välkomna och uppskattas.
 10. Du har du exakt samma uppfattning som mig, om vad jag behöver jobba på. Tack!
 11. Tack för svar och dina tankar! Gjorde bara en väldigt lätt färgkorrigering, men kunde absolut gjort mer. Har du nått bra tips på vad man ska tänka / hur man ska tänka när man färgkorrigerar?
 12. Detta spelade jag in och klippte förra helgen. Jag hade någon timme innan precis införskaffat mig en Canon 600d. Testade olika inställningar för att lära känna kameran lite. Som ni ser är det ojämn bild, ljus, vitbalans m.m. pga min okunskap och vilja att testa runt massa. Men kom gärna med tips och tankar om allt möjligt.
 13. Hejsan! Jag är lite av en nybörjare i detta program. Men har stött på problem som jag aldrig haft i något annat redigeringsprogram. Efter varje justering jag gör i något klipp t.ex ändrar en parameter i en effekt, lägger till en övergång (eller tar bort) etc. så måste jag rendera hela klippet för att kunna se det. Detta drar ut på tiden nått extremt mycket och jag undrar om det ska vara såhär, eller om jag har missat någon inställning. Jag använder FCP 7.03
 14. Ja självklart förstår jag detta med yrkesroller. Jag ställer om frågan istället.. Jag vill veta mer om teknik och optik kring kameran. Rent terminologiskt egentligen. Vad saker och ting heter och gör när man jobbar med en kamera. Vart bör jag leta? Vad bör jag läsa? Vad bör jag se?
×
×
 • Create New...