Jump to content

Jawhns

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Steve Jobs, Francis Ford Coppola, Quentin Tarantino.
 • Gear
  JVC GY-HM100E - CANON 550D - STEADICAM PILOT
 • Interests
  Kreativt Skapande - Grafisk Design, Musik, Film
 1. Det stämmer. Minnen trivs bäst i Par. Så 2 stycken av samma minne hade varit mer aktuellt. Om du veta varför finns här en länk. Lycka till :) Why matched pair of RAM - Memory - Motherboards-Memory
 2. Jag skulle absolut satsa på en 550, 600 eller 60D som första kamera. Alternativt en begagnad Panasonic GH2 med hack. Tror Scandinavian Photo hade ett begagnat hus för strax över 5500 kr. Tycker dock att systemkameror är ett bra sätt att börja när man vill göra kortfilmer. Man lär sig de grunder som behövs för att göra video. Så klart finns problem med rolling shutter och moiré, men det är ett billigt pris med tanke på det man får. Med rätt verktyg som magic lantern och CineStyle installerat blir det lätt och mer kontrollerbart att jobba med systemkameror. Det huvudproblem som finns är lj
 3. Det är svårt. Hade nog egentligen inte försökt med någon av dem utan istället kört typ en begagnad AF101. Finns en på Filmprylar (PANASONIC AF100 - säljes). Osäker om den fortfarande är till salu, men mycket mer prisvärt. Alla dina bilder kommer definitivt se mycket bättre ut än ovan nämnda kameror och skulle även säga att AF101:an är användbar på många fler sätt än någon av de andra två. Köp hellre någon billigare axelrigg och kör med AF101:an. Det finns mycket olika adaptrar till kameran där du kan få tag på bra och billiga objektiv med :) Lycka till!
 4. Man har dock på the University of Bath börjat jobba med video baserat på vektor istället för pixlar vilket är riktigt intressant. Om en fil är lika stor oavsett om den ses på en 4K TV i 4K eller på en iPhone. Vi får se vad som händer. Kan tänka mig att det svåraste problemet är att fånga upp vektoriserad video. För den som vill läsa mer: http://www.popsci.com/technology/article/2012-12/researchers-plotting-death-pixel-five-years alternativt http://www.cs.bath.ac.uk/vsv/ :)
 5. Skulle nog hellre spara till en ny dator. Tror inte det är en tillräckligt bra investering inför framtiden. 4GB är verkligen på gränsen av vad som funkar. Om jag var du skulle jag nog spara till en nyare iMac eller en begagnad Mac Pro. Att köra på en Intel Core Duo är verkligen inget jag alls skulle rekommendera. Fler kärnor. Mer ram :)
 6. Kul idé faktiskt! Blir lite Four Rooms över det hela! Får lätt hålla mig uppdaterad här :)
 7. Netflix jobbar ju också på att få igång sin 4K streaming. De visade upp lite olika filmer i 4K från Netflix på 4K TV-apparaterna på CES. När HEVC börjar bli standard kommer 4K bara vara en tidsfråga :)
 8. Pratade med en återförsäljare tidigare idag och de sa att om man inte har förbeställt redan så är chansen att man får kameran innan November ganska liten. Vad de vet så kommer BMD skicka ut några demo ex till försäljare. De hade dock ingen aning om när eller hur många det blir. Det är dock den mest prisvärda kameran!
 9. Överlag är Canons kamera riktigt bra och jag tror inte att detta är något undantag :) Vad jag har läst är det en trevlig kamera. On/Off knappen ska vara värdelös dock :P Men objektivet och bildkvalitén är det inget fel på! Ett annat alternativ är ju alltid en DSLR, en rig och några objektiv. Tror att du kan få mer kamera för pengarna så och även få axelfilma då :)
 10. Va? Kan vara så att det är jag som har svårt att "fatta vad du menar", alternativt förstå det roliga med filmen. Men denna var bara lång och meningslös. Kanske missade jag det roliga som fanns någonstans i replikerna. Att läsa text som ska fungera som dialog för djur, som inte gör något är inte ett vinnande koncept. Lite stavfel här och där typ ska stå "me too" istället för "me to" och typ "this music makes me sick" istället för "make me sick". Inte min smak.
 11. Riktigt snyggt! Känns lite som "Tiny Wings" på iPhone! :) Ska bli kul att se det slutliga resultatet!
 12. Grattis :) Tycker att filmen är väldigt vacker och riktigt behagligt! Snyggt jobbat!
 13. Så det du säger är "I ain't nobody's bitch" :P? Lite för abstrakt och seg för min smak. Hade kunnat kortats ner brutalt. Men kan handla om att jag inte förstår den och därför inte kan se vad filmen "står för"
 14. Kornighet har inte så mycket att göra med objektiv att göra. Däremot har ISO antalet det. Desto lägre ISO desto mindre kornighet. Men eftersom du kan få in mer ljus med ett objektiv som har ett lägre f-stop så kan du sänka ISOt utan att det blir för mörkt och på så sätt blir det en förbättring :) Edit: Här finns en länk till en sida där du kan se skillnaden i kornighet/iso. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d/page14.asp Håll över ett ISO antal för att se bilderna ändras!
 15. Ofta köper de bilder från GettyImages och liknande. Priser kan du hitta om du på GettyImages hemsida. Bildleverantörernas Förening har en prislista man kan beställa för någon hundralapp där de föreslår vad man borde ta betalt när man levererar bilder eller video :) Kolla BLF - Bildlevernatörernas Förening för den. Har dock aldrig själv kikat på listan då jag är lite snål, hehe. Lycka till att hitta svar på din fråga :)
×
×
 • Create New...