Jump to content

Norrsken

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Norrsken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Har en Black Edition och den har hängt sig rejält en gång, fick då ta ut batteriet för att få ordning på kameran igen. Har hänt några gånger att wifi:n inte har kunnat ansluta till telefonen då jag har fjärrstyrt den. Men det har varit lätt avhjälpt med en enkel omstart av kameran. Några problem med kort batteritid har jag inte märkt av.
 2. Den jag köpte spelar in på HDV via hårddisk. Men det var alla manuella inställningar som gjorde att valet föll på den.
 3. TomasT: Det blev Jvc:n som länkades i startinlägget. Jag är grymt nöjd med den, framförallt att man har alltid har manuell zoom, fokus och slutare lätt tillgängligt. Något som verkar bli mindre vanligt då man i en del fall först måste välja vilken av funktionerna man vill använda eftersom det bara sitter en ring på objektivet för detta. Visst är kameran relativt stor men det fungerar bra ändå tycker jag.
 4. Tusen tack för era svar! Då skaffar jag mig två Line CM3 istället och en separat stormembransmikrofon. :-)
 5. Har i nuläget en shotgunmikrofon på kameran som duger suveränt för att spela in dialogljud men skulle även vilja ha något som tar upp atmostfärljud runtomkring. Samtidigt så är jag i behov av en mikrofon för röstpålägg och har kollat lite på stormembransmikrofoner. Min fråga är om en stormembransmikrofon även skulle duga ute för att spela in bakgrundsljud utomhus eller om denna mikrofontyp inte duger för detta? För trots allt när jag tänker efter så ser jag mest denna mikrofon i studion och jag antar att det finns något skäl till detta.
 6. Har tyvär inte tillräckligt med kunskap för detta. Risken är stor att jag köper komponenter som inte passar ihop. Dock funderar jag på att kontakta en firma som hjälper mig att speca och bygga ihop den. Tror Inet tog under tusenlappen för detta....
 7. Förvisso går det, samtidigt som jag funderar på en ny dator och om jag köper en löst kort så ryker garantin om jag öppnar den själv. Alternativet är en ny dator och be firman jag köper ifrån att installera ett firewirekort för att på så sätt behålla garantin. Lite sura pengar för en sådan enkel sak men garantin vill jag inte tumma på.
 8. Oj, den sökfunktionen hade jag helt missat på Prisjakt. Där lärde jag mig något nytt. Tackar för tipset!
 9. Då min gamla dator har totalhavererat så är jag på jakt efter en ny stationär dator för videoredigering. Men jag kan inte hitta en enda som har Firewire, något som är ett krav för mig. Någon som känner till nån dator på marknaden som har Firewire eller blir det till att sätta sig och plocka ihop en dator komponent för komponent?
 10. Det blev Jvc:n som nämndes i startinlägget. Tror att den kommer passa mig bäst.
 11. Tack för svaret. AF100 var en kamera som jag inte ens har tittat på från början, men den är intressant. Jag har ju dessutom en hel del objektiv ifrån min DSLR som kan användas med adaptrar. Ju mer jag tänker på det desto mer så slår jag Sony HXR-MC2000E ur hågen eftersom den inte verkar vara vad jag söker. Så jag får fundera lite till men nu är det hela lite klarare i alla fall. :-)
 12. Återigen den klassiska frågan om vad man skall skaffa. Har läst åtskilliga tester och artiklar men blir mer och mer fundersam ju mer jag läser. Hittade denna på blocket, en Jvc gy-hd201. Vid inspelning på hårddisk så får man ut max 1080i. Frågan är om kameran i övrigt, sensor och optik m.m. är så mycket bättre än en nyare semipro som ger ut 1080p. Jvc gy-hd201 + dr100 + ka-mr100 xd | Stockholm Ja, jag vet att upplösningen inte är allt så det är därför jag frågar.Funderar på en axelkamera då det kan bli långa tagningar och inte alltid möjligt med stativ av olika anledningar. Ett alternativ jag tittar på är Sony HD HXR-MC2000E. Visst den ger ut 1080p, men det känns som om den ändå spelar en eller två divisioner längre ner än JVC:n ovan. HXR-MC2000E (HXRMC2000E) : Product Overview : Sony Professional Jag kommer använda den till att filma dokumentärt mestadels utbildningsfilmer och liknandes för företags räkning. Visserligen kommer jag att leverera slutprodukten på dvd så 1080p är ju lite overkill om man säger så. Samtidigt så vill man ju ha så bra som möjligt att arbeta med innan i redigeringsfasen, samt för framtida bruk om kraven ökar så är det ju bra att vara förberedd från början med högre upplösning. Förvisso så ligger Jvc:n lite utanför budget men kan tänka mig den ändå om nu skillnaden är tillräckligt stor, bildkvalité, ergonomi m.m. Så vad har ni för funderingar, vilken skulle ni ha valt?
×
×
 • Create New...