Jump to content

Trax

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Everything posted by Trax

 1. Hej Min 5D får vertikala linjer i filmen. Uppträder förstås bättre i höga iso:n men är egentligen synliga även vid bra ljus. Sett att fler har detta problem men inte sett någon lösning iom andra med samma kamera inte har problemet. Överdrev denna filmsekvens så man ser vad som händer. Här är det även horisontella linjer men de syns inte vid bättre ljus bara de vertikala. http://www.sound4trax.com/brus.mov Har Magic Lantern. Att använda Cinema style går nästan inte då kommer dom fram mest. Nån som vet?
 2. Håller med föregående talare. Punchlinen är ok även om man kan luktar till sig den långt innan. Borde nog hållit er till sketch längd, kan säkert klippa ner det till hälften och ta om tagningar där ni flinar eller klipp kring det, det förstör lite. För när det är seriöst så bör man hålla det hela vägen för att bygga upp till det komiska i slutet. Morsan grejen blev för långt, man ska aldrig fatta att det är en snubbe som gapar vilket man gör nu. Tror faktiskt att det kan blir dubbelt så bra om ni tightar till det i klippningen och lägg på stämningsmusik och brusreducera mellan snacken! "Mamma skjutsar mig" haha den är bäst!!:)
 3. Bump. Ändrade rubriken. Låter inte så roligt med företagsinbjudan, den är ju lite rolig.:)
 4. Oj, vilket hantverk! Mycket imponerad med så många inställningar, det måste tagit lång tid? Det enda lilla lilla som jag retade mig på var figurernas ansikten var för enkla, menar att ansikten va en annan stil än mot allt annat i filmen som förövrigt var jätte snyggt. Bra jobbat!
 5. Gjort denna för ett tag sen, allt från idé till färdig film, dock ej 3d:n och anställda agerar som är skådisar. Blev iaf väldigt uppskattat på företaget.
 6. Så som utomhus puffskydd/wind screen till myggor och klämmor osv. Det är sjukt dyrt om man köper från t.ex rycote. Borde ju finns nån som tillverkar sånt något billigare.?
 7. Helt underbar. Skrattade högt. Bäst är det när det är enkel humor. Killen med leksaksbilen, ciggen, i bilen när de kör över ett gupp. Matrix grejor är ju redan gjorde så man spyr åt det men lite roligt blir det med nallarna. Kanske en etablering av de som skjuter på nallarna vore kanske bra men allt är ju en dröm. Bara en fråga, var det verkligen dom som gjorde Helikopterrånet?:) Vilken jävla bra punch det är! 4 av 5 nallar får du av mig!
 8. Axelbrotten kände jag definitivt av. Hade han kommit till en annan miljö hade det nog funkat. För många vinklar inne i huset och när det smäller så han flyger iväg så känns nästa klipp som han ligger där och väntar på nån ska säga "Action". Kanske varit bättre att klippa tightare. Han flyger iväg och är nästan ur bild och i nästa klipp är han redan på väg upp. Alltså typ ta bort allt mellan 47-53s och bort med slomo, tillför inget tycker jag även när han springer i träsket. Konstig ställning när han gömmer sig i slutet för i nästa stund sitter han ner och är mer gömd än tidigare. Hade kanske varit bättre utan effekterna och göra det med sound design istället. Effekterna blir just bara en effekt, var lite för många smällar. Är själv sound designer och ljudet var sisådär, kändes inte helt rätt till bilderna. Usch, känns som jag bara hackar. Sorry
 9. Ok, inget jag reflekterat över men tack för att du påpekar det.
 10. Gjorde en Album Trailer på skoj för vår skiva för nåt år sen. Ingen höjdar kvalle iom vanlig billig videokamera och befintligt ljus men lite skruvad blev det. http://www.youtube.com/watch?v=32vuMvSW6N8 Albumet finns på spotify ifall nån tycker det är intressant.
 11. Du behöver en testtone (1khz 0dBu) för att kunna kalibrera signalen in i kameran. Det finns i vanliga eng mixers men tror inte det finns i den du har så.....på känsla?;-)
 12. Det beror ju på vilket format du renderar ut. Eller menar du när renderar ut i H264 så blir filen mindre?
 13. Är det ett scoop? Vet inte vad som gäller när det typ är ett nyhetsreportage men det finns säkert undantag där.
 14. Ja, på båda. Spelar ingen roll om du lagt dit musiken eller inte. Den finns ju på din produktion.
 15. T.ex. på Rajala eller scandinavian photo.
 16. Gjorde faktiskt ett test nyligen med persienner och rök. Blev förvånad att det behövdes rätt mycket ljus bakom persiennerna för att strålarna skulle bli synliga.
×
×
 • Create New...