Jump to content

zillio

Members
 • Posts

  19
 • Joined

zillio's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Nvidia ska du ha om du kör After effects då CS5 har stöd för CUDA. Och då kör du på GTX 470 SLI som ger bättre prestanda och är billigare än GTX 580 ^^ Bara ett tips :)
 2. Oj då :) jag har pluggat kraftelektronik ja. Frågan är om du ens gått skolan..Tänkte mer på att du inte verkar ha koll på vad jag skrev. Citerar mig själv: Såg en film i skolan där dom hade använt sig utav en höghastighets kamera för att filma just detta. Och dom hade dragit ner hastigheten 40gånger (så klipper vart 40 gånger längre) Alltså borde lampan ha blinkat var 1,25 sekund med tanke på att vi har 50Hz. Och sen kan du fråga dig själv eller mig om den blinkade så ofta. Nej :) Många faktorer spelar in hur snabbt den blinkar. Och nej så långt har jag inte pluggat. OnT: Men om man filmar progressivt då? blir det samma sak då?
 3. Hahaha :D Att man kan lära sig så mycket på så kort tid trodde jag inte va möjligt. Har nästan gått igenom hela basic tutorial'n på videocopilot och vart chockad över vad mycket grejer det finns i AE :O Men jo visst.. lärt mig har jag iaf gjort. Nu blir det att kolla igenom de andra två! Stort tack ska du ha! :)
 4. Så NTSC/PAL spelar roll i elnätet då menar du? Jag har pluggat kraftelektronik och kan den delen. Men att det skulle spela in i kameran visste jag inte. Däremot har inte min moster inte haft problem med belysningen i skolan (som använder lysrör) som är filmat i NTSC. Men jag vet inte. Det kanske spelar en stor roll när det gäller kameror. Fel av mig att skriva nåt jag inte har koll på :)
 5. Tack för hjälpen! Ska kolla in sidorna du skrev. Kommer med feedback.
 6. Nu söker jag tutorials där man faktist LÄR sig programmet och inte en speciell effekt INNUTI programmet. Tror många har det problemet och tror att fler kan få hjälp av den här tråden. Jag har märkt att jag kan after effects tillräckligt för att imponera på kompisar.. Men inte mer än så. Så då tänkte jag om någon vet tutorials där man går igenom basics som man ändå kan ha användning av ibland. Lite mer förståelse där det förklaras vad varje funktion gör. För som jag har märkt så kan jag dra fram (ibland) 2-3 olika effekter men får fram samma resultat istället för att använda det "rätta" (ne det finns iof inget som är rätt eller fel). För om man söker på "After effects tutorial" på youtube så får man fram "gör den här coola effekten". Det som eftersökes är tutorials som lär en programmet.
 7. reklam för din film eller? tänkte bara på att du inte säger VART i filmen den där stenen kommer :)
 8. Dom flesta klarar 230-110/50-60.. Och varför skulle strömmen påverka bilden. Lampan blinkar inte 50x i sekunden bara för att vi har 50Hz el-nät?
 9. Jo nu äre dags för en videokamera då jag egentligen inte står ut med VGA kamera som är urkass :) Men då kommer det svåra fram. VILKEN av alla kameror i den prisklassen är bra? Jag funderade på en Toshiba X100.. Men som man ser i videon under så är det autofokus (vilket är rätt värdelöst). http://www.youtube.com/watch?v=VIWsmsFvqw4 Men sen såg jag att det fanns en som hette SX900 och den va lite dyrare (ca 500:- mer) och den har manuell fokus men den kameran ser riktigt klen ut över huvudtaget. Jag är för övrigt GRYMT imponerad av att X100 kan få en så bra bild. Men då tänkte jag om det finns någon som kostar ungefär lika mycket med lika bra bild och som har manuellfokus också. MVH Zillio
 10. Kan förklara och sen får du se ett klipp. 1. Fixa fram ett rymdskepp 2. Klipp ut det i photoshop.. Alltså så du tar bort bakgrunden och bara har kvar skeppet. 3. Spara som PSD-fil (photoshop-fil).. Funkar även i PNG format. 4. Öppna after effects. 5. Lägg till ditt källmaterial (film eller bild) 6. Lägg till rymdskeppet på ditt källmaterial. 7. Vips så är rymdskeppet på plats och nu kan du börja ändra storlek och position. Om du har t.ex ett hus i vägen så kan du alltid maska ut huset (markera huset) så att inte rymdskeppet råkar flyga framför det. Då bygger du ett perspektiv. Hur du maskar kan du se här: Hyffsad förklaring ? ^^
 11. Tyckte inte den här passade in på "digitala effekter" då det egentligen inte handlar om digitala effekter utan mer att filmen går för fort. Jag har en digitalkamera; Sony DSC-W40 som spelar in 640x480 i 30FPS (om man har på inställningen "fine") Men när jag skriver det i composition settings i after effects .. alltså 640x480 och ställer in 30FPS så går filmen grymt snabbt i Ram-Preview. Så frågan är. Varför blir det så när den spelar in i 30FPS? MVH / Zillio
 12. Ja hur gör man egentligen när man är i green screen och hänger i sele? Grön wire skulle vara svår att key'a ut då den för skuggor (rundningen). Jag ser alltid svarta selar när folk hänger och gör volter hit och dit.
 13. Att redigera stillbilder är helt onödigt. Jag är inte ute efter att lära mig en effekt utan mer ute efter att behärska den. Och det gör jag inte med stillbilder. Men kanske kan testa med min VGA kamera. Bara att jag tycker det är mycket tråkigare. Men tack ändå :) Ska kolla in Hitrecord. Det kan nog vara något. eller ja, vem vet. Edit: Grymt bra sida det där ! :) det är meningen att man ska ladda ner och redigera. Citat från hemsidan: Tack du! Det där är EXAKT det jag behöver.
 14. Jo jag är ute efter oredigerat material för att själv kunna träna på att få det att se bra ut. Jag vill alltså testa på olika effekter på oredigerad film. Varför jag vill ladda ner är för att jag inte har tillgång till högupplöst kamera.. bara VGA (640x480) och det är inte intressant. Så 720p eller i värsta fall 480. Finns det något sånt att få ner ? :) EDIT: Ska också vara olika miljöer och inte bara ett enda klipp i t.ex storstad. utan gärna storstad, by, nån äng. yeah u get it :) MVH / Zillio
 15. Där verkar du ändå ha fel. jag är inte säker men jag tror det :) Jag la min första punkt på frame 0 och min sista på frame 100 Och då vart det 3 sekunder kort. Men jag lyckades trycka in så det vart 1000 frames. Så tror inte man kan ställa in att 100 frames ska ta si och så lång tid utan att få det hackigt. Så visst 1000 frames ska jag köra på eftersom att jag vill få mitt intro ungefär 30 sekunder långt i 30fps. Nu vart det visst 33,33sekunder långt :) men dugligt iaf. Tack för att du försökte hjälpa iaf ^^
×
×
 • Create New...