Jump to content

Isabella

Members
 • Posts

  48
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Äger inte själv någon film utrustning. Har animations programmet Toon Boom Animate bara. Kan låna utrustning från mina vänner & bekanta.
 • Interests
  film,konst,foto,kultur,sova

Isabella's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. men blir inte filmen sämre om alla är trötta?
 2. Ja, Yrkeshögskolorna i Finland är 4 år. 240 studiepoäng.
 3. Hej. Jag har studerat film på högskola i 5 år. Blev inte färdig på 4 år som det normalt tar. Har varit och hjälp mina klasskamrater och bekanta med deras kortfilmer. Inspelningsdagarna varierade från 1 vecka till 5 veckor och lite paus emellan. Men så arbetstimmarna... Hör och häpna!. Minst 10 timmar och då var de de kortaste dagen. Natt filmning från kl 18 till 5 på morgonen. Ja det blir 11 timmar. Hört att de dragit 16 timmars dagar typ i 3 dagar på en av de kortfilmerna jag inte var med i. En av personerna i skolan tyckte 7 timmars dagar var långt och de skratta åt honom. Jag höll käft själv. Dragit själv en 22 timmars animeringsdag och normala dagar var 9 timmar med lunchpaus. Men hur långa dagar är normalt på inspelningar? Har ju ingen aning hur det är i verkliga livet. Skulle gissa på 10-11 timmar. Vad är era rekord?
 4. Använd inte DV. Det är så gammalt och ser ut som lokal TV material
 5. Tjena. Har snart varit vaken 20 timmar och jobbat på min sista film i skolan. I adobe flash. Jag har ritat figurerna på papper och sedan scannat in alla kroppsdelar och animerar dem. Vill inte spoila vad filmen handlar om, men kan säga att den handlar om bin. Jag gjorde vingarna till bina digitalt och tog med 3D rotation tool för att de skall vara mer svängd bakåt. Jag placera vingarna på rätt ställe etc och animera dem med motion tween då biet rör på sig. Allt ser bra ut på timelinen MEN då jag testar filmen i: test movie, så e vingarna helt på fel ställe. Ser också så ut då jag exporterar ut filmen. Vingarna är typ 3 cm för högt upp på ena biet. På andra är ena vingen svängd underligt . alltså de ser inte rätt ut. Varför då? Är det något man fixar med kod? Jag är relativt nybörjare i flash och aldrig använt kod. Svara snabbt för deadline närmar sig. Läraren i skolan är okunnig i flash. ÄNDRING: Fick det fixat. Man skall göra 3D rotation EFTER man satt motion tween på. om man gör det före så blir det bajs.
 6. Om sol& ljus kommer direkt in i linsen ser allt grumligare ut.
 7. Jag editerar allt i skolan. De uppdaterar typ varje gång de kommer ut med ny version.
 8. åå. Skulle vilja vara med å resa runt i Sverige. Norrland och Lappland intresserar mej. Men kan inte komma för jag har ännu mycket med skolan.
 9. äh. vi som hade gamla sjukskötar kläder och någon rock och mögla i vår gamla skola innan allt flyttades. tror de slängdes bort. Hade en rostig sjukhussäng också.
 10. Håller med Tolin. Led lampor används ofta. Är just nu på praktik som ljud och ljuspraktikant och de använder (typ sån här http://cinescopophilia.com/wp-content/uploads/2012/06/Litepanels-1x1.jpg) med en slags silkes strut som de sätter på den. liknar en silkes bykkorg. Lätt och behändig. Funkar med batter/akku. Annat man kan skaffa är en rund rislampa med olika sorters glödlampor och en liten dimmer är billigt men ger fint allmänt ljus. flaggor, styrox skivor och soft och frost filter.
 11. När jag kollar på tv serier så lägger jag märke till klaff fel och att ljuset alltid kommer bakom håret. I skit filmer så stör jag mej på extra dimman och röken. vissa manusskript detaljer Jo jag är medium yrkesskadad
 12. aj joo..digital zoom. varför tänkte jag inte på det. tack
 13. Hej. Jag håller på att "forska"/googla om animation. Tänkte Kanske göra en animation kortfilm på hösten o vintern till slutarbete. - Hur stora skall gubbarna vara för att man kan använda en vanlig digital systemkamera och linser? Skulle vilja ha lite skärpedjup och ansiktsuttryck. Jag tror inte att jag får ha en hel studio till mitt förfogande. Jag har en macro lins och en 18-105 mm och en zoom 70-300 mm (som är mer zoom på digitala). Kan hända att jag får låna till linser om de behövs. - Hur mycket tål en Nikon D90 men slutaren? Och när man använder live view. de blir nog över 1000 bilder lätt. Pappa äger hälften av kameran, sku int villja söndra den, han blir sur. - Kan man göra kamerarörelser med stop motion. Jag kolla Nighmare before Christmas och där använde de en komplicerad förprogrammerad robot kamera. Har int råd och tid och kunskap med det precis. hehe. Finns det enklare sätt? - Hur får man gubbarna att stå på ett ben utan att de välter? spikar på fötterna?
 14. men asså.. Jag har endå behörighet och studera vidare till exempel på Aalto universitetet till Magister.
×
×
 • Create New...