Jump to content

Dropped Frames


Swingmaster

Recommended Posts

När jag fångar DV via Firewire till datorn får jag, efter 30s-1 min, "Dropped Frames". Sedan är det stabilt ett tag för att återkomma efter någon halvminut igen.

Detta är vad jag provat utan att lyckas knäcka nöten:

 

*Fångar till annan disk än systemdisken

*Stängt av virusprogram

*Stängt av andra processer

*Bytt firewirekort

*Bytt firewirekabel

*Bytt kamera

*Bytt program (bl.a. WinDV)

*Kopplat bort virtuellt minne

*Fångat i lågupplöst mpeg, inga "dropped frames" men någon störning ändå

*Ändrat datorn till bästa prestanda

*Ändrat till type-1 i WinDv

*Defragmenterat disken

 

Från samma kamera kan jag fånga till en annan dator utan "Dropped Frames". Den datorn, bärbar, har mycket sämre prestanda än min nyköpta stationära dator.

Butiken där jag köpt datorn kan inte hjälpa mig.

Det ser inte ut att hända något speciellt i Aktivitetshanteraren när jag förlorar rutor.

 

Min dator: Intel i7-3770 3.40 GHz, 16 GB RAM, Windows 7 (64 bit) SP 1,

SSD 128GB SATA3 6gb/s + 2TB 7200rpm 64MB cache SATA3 6GB/s

 

(Kan det vara Microsoft som trilskas med mig? Jag har länge kunnat fånga till en ännu äldre XP-dator

helt problemfritt i många år, men inte nu längre. Jag misstänker lite grann att det kan vara Windowsuppdateringar som trasslar till det.)

 

 

Jag är mycket tacksam för alla tips.

Link to comment
Share on other sites

Ändra drivrutinen för FireWire till Legacy så kommer du med all säkerhet märka skillnad: Fixing Firewire Problems in Windows 7 - David Knarr

 

Tack Rogge, jag hoppades verkligen att detta skulle hjälpa, men tyvärr blev det ingen skillnad. Jag förlorar fortfarande rutor enligt samma mönster som tidigare.

 

Några andra förslag?

Link to comment
Share on other sites

Testa ScenalyzerLive som jag tycker är överlägset att fånga DV med. Numer är det dessutom gratis: ScenalyzerLive Page

 

Fånga inte till extern disk, fånga endast till intern. När du skriver "Dropped Frames", är det ett felmeddelande du får eller ser bilden bara konstig ut?

 

Tja, jag fick inte alls lika många "Dropped frames" med Scenalyzer och inte enligt samma mönster som tidigare. Men 1 förlorad ruta är ju 1 för mycket. Nu var det 5 rutor under loppet av c:a 3 minuter. Tidigare har det varit närmare 100 under samma tid. Jag ska fortsätta jobba med programmet och se om jag kan trimma inställningarna.

 

Jag fångar alltid till intern HD. Alla program jag testat att fånga med, liksom Scenalyzer, räknar "Dropped Frames" och resultatet är ju alltid osynk audio/video.

Link to comment
Share on other sites

Tja, jag fick inte alls lika många "Dropped frames" med Scenalyzer och inte enligt samma mönster som tidigare. Men 1 förlorad ruta är ju 1 för mycket. Nu var det 5 rutor under loppet av c:a 3 minuter. Tidigare har det varit närmare 100 under samma tid. Jag ska fortsätta jobba med programmet och se om jag kan trimma inställningarna.

När du kan fångar till en annan dator, är det *samma* band du använder dig av? Nu känns det lite som att det är bandet, eventuellt i samband med kameran, det är fel på. Band som är några år är det inte ovanligt att få dropped frames på.

 

Hur mycket ledigt utrymme är det kvar på disken du fångar till? Är disken full eller nästan full så presterar dom *väldigt* dålig och ger bla dropped frames.

Link to comment
Share on other sites

Samma band och kamera funkar på bärbara men inte på "superdatorn". Det är heller inte samma ställe på bandet som dropparna kommer varje gång utan det verkar vara något som "svämmar över" efter några sekunder, stabiliserar sig och sedan "svämmar över" igen. Det känns som det är något som inte orkar buffra ordentligt. Disken har mycket utrymme kvar 800 GB (c:a hälften av hela disken).

Link to comment
Share on other sites

Det hela låter som hårdvaruproblem av något slag. Att fånga DV på en modern dator skall gå jättebra då diskarna är så snabba idag att dom med lätthet sväljer den dataström DV genererar. Se till att hårddiskarna aldrig går ner i strömsparläge. (Se bifogad bild.) Jag tror nog inte att det är problemet, men kan iaf vara värt att testa. Även om man har Power Options på High Performance så har jag för mig att hårddiskarna ändå per default är satta till att gå ner i strömsparläge efter någon minut.

 

Man skulle behöva sitta vid datorn för att kunna gå igenom hur den är konfigurerad för att få en bättre uppfattning av vad som är fel.

 

Vad har du för moderkort och vad sitter på dina PCI-platser?

poweroptions.PNG

Link to comment
Share on other sites

Det hela låter som hårdvaruproblem av något slag. Att fånga DV på en modern dator skall gå jättebra då diskarna är så snabba idag att dom med lätthet sväljer den dataström DV genererar. Se till att hårddiskarna aldrig går ner i strömsparläge. (Se bifogad bild.) Jag tror nog inte att det är problemet, men kan iaf vara värt att testa. Även om man har Power Options på High Performance så har jag för mig att hårddiskarna ändå per default är satta till att gå ner i strömsparläge efter någon minut.

 

Man skulle behöva sitta vid datorn för att kunna gå igenom hur den är konfigurerad för att få en bättre uppfattning av vad som är fel.

 

Vad har du för moderkort och vad sitter på dina PCI-platser?

 

Tack för din hjälpsamhet Roger!

Mina hårddiskar var inställda på att gå till strömsparläge efter 20 min, jag ändrade till "Aldrig". Ingen skillnad, jag förlorar rutor på exakt samma sätt som tidigare. D.v.s efter ungefär 50 sekunder (det kan variera lite), oavsett var på bandet jag börjar fånga.

 

Moderkortet är Gigabyte GA-Z77P-D3. På en PCI-plats har jag Firewirekortet (FW-101TI), på nästa ett trådlöst nätverkskort (TP-Link TL-WN751ND), på PCIEX16 Grafikkort (Nvidia Geforce GTX660Ti men inne i burken står det Asus på grafikkortet och inte Nvidia, vet inte vad det betyder.) Sedan en del tomma PCIEx-platser.

Link to comment
Share on other sites

På en PCI-plats har jag Firewirekortet (FW-101TI)

Där kan du ha problemet!

 

Vad jag kan se är det inte Texas Instrumets som gjort kortets chipset. Andra kort kan lätt krångla. Jag hade satsat på ett sådant här då jag vet att det fungerar utan problem: 3 Port 2b 1a PCI Express FireWire Card | FireWire Cards | StarTech.com

 

EDIT:

Jo, nu såg jag att kortet du har visst har ett chipset från Texas Instruments (TI)... Prova att flytta över det firewirekort som sitter i den gamla datorn till din nya för att testa och se om det fungerar.

Link to comment
Share on other sites

Mitt gamla (fr c:a 2005) kort från gamla datorn var det första jag provade i min nya dator utan att det funkade. Efter lite Googling fick jag klart för mig att det ska vara med Texas Instrument chipset och skaffade därför ett sådant. Jag har också Googlat på PCI-Express Fire Wirekort och läst en del negativa omdömen om det framför vanlig PCI varför jag inte velat testa det ännu. Det borde ju inte vara där som problemet sitter.

 

Finns det några analysprogram som kan visa vad som händer i datorn under "Capture" (förutom Aktivitetshanteraren där det ändå inte syns något speciellt under "Processer")?

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag också provat att fånga via Firewire men sedan från datorn till extern hårddisk (USB 3.0) istället för intern disk. Exakt samma problem som tidigare. Av detta borde jag väl kunna dra slutsatsen att problemet inte sitter i någon kommunikation med hårddiskarna?

 

Jag borde väl också kunna utesluta att jag fått tag på ytterligare en dålig Firewirekabel. En sådan hade väl skapat "Dropped frames" mer slumpvis och inte så relativt förutsägbart som det är nu?

Link to comment
Share on other sites

ÄNTLIGEN!!!

Jag började misströsta men nu är det löst. I Enhetshanteraren inaktiverade jag de två "instanser" som finns under Nätverkskort. Jag har inte hunnit prova en timmes "fångande" än men tre minuter funkar galant. Det funkar lika bra med Virusprogram på full gas, Photoshop igång, ytterligare ett videoediteringsprogram startat, ett annat program konverterar video samtidigt!!! Dessutom kan jag fånga med andra program t.ex. Pinnacle studio, inte bara WinDV.

 

Jag kan leva med att behöva stänga av Nätverkskortet under "Capture" ;-)

 

Tack Roger för all bra hjälp. PCI-plats-frågan du ställde fick mig till slut att prova något nytt.

Link to comment
Share on other sites

ÄNTLIGEN!!!

Jag började misströsta men nu är det löst.

Kanon, då gick det ju bra till slut verkar det som! :)

 

Skriv gärna tillbaks och berätta om du kan fånga en timme utan problem. Det skulle vara intressant att se om allt löste sig. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...