Jump to content

Eraserhead

Members
 • Posts

  199
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by Eraserhead

 1. Ta en titt på Kevin Hogans böcker. De är grymma om du gillar sneaky ninja covert mind tricks. De handlar inget om film direkt, men allt om vårt mänskliga psyke och hur vi gör val och vad vi är medveten respektive inte medveten om. http://www.kevinhogan.com/ Framför allt hans böcker: Science of Influence, Mind Access, Covert Hypnosis: An Operator's Manual , Covert Persuasion: Psychological Tactics and Tricks to Win the Game
 2. Jag har nog banne mig varit nästan inaktiv i flera år =) Men jag ska nog dit i morgon och checka in Sundvall å workship-shop-popsen. Jag anmälde mig för ett par veckor sedan.
 3. De tidningarna som jag tycker är bra/ok är: Student Filmmakers Magazine Videographer American Cinematographer Magazine DV Magazine Film & Video Monitor
 4. Tjena! Vilka var med på årets uttagningar till nOO-festivalen? Jag vann iaf Jämtlands uttagning med filmen: Sad Sad Robot. Jag vann även regionala uttagningen till novemberfestivalen i tungviktsklassen.
 5. Det är därför jag skrev "oftast en vidvinkel" för att man oftast rent praktiskt använder sig av just vidvinkel och inte tele när man filman en "Master Shot" som även är kallat Totalbild på svenska. Focal Length (Brännvidd) har precis som du sa inget med vad en Totalbild att göra.
 6. Typsnitt = Gamla sättet där man skar ut typer i bly. Teckensnitt = Sådant som används digitalt.
 7. Det blev tillslut mitt bidrag som vann Kents musikvideotävling. Kolla in filmen här:http://www.youtube.com/watch?v=neRxRAmaZYc Eller gå in på http://www.kent.nu Idag är jag en glad voodoofilmare =) Edit: Jag vinner VIP-biljetter till deras koncert, backstage-pass, prylar och videon kommer att visas på bl.a. ZTV och MTV när singeln släpps. Så håll utkick =)
 8. Grattis på födelsedagen!

  /Lars

 9. Nämen, grattis grattis på dig! Skulle kunna sjunga "ja må han leva.." men det låter inte lika bra i textform. Ut med dig och ha en trevlig dag!
 10. Du måste praktiskt taget använda dig av en tom video som du har längst ner, eller i värsta fall en stillbild som är tömd på soldater.
 11. hmm, sträck eller beskär den i 16:9. Ska den visas på en widescreen-tv? eller på en vanlig tv? eller en widescreen-tv som kan visa beskuren 4:3? eller ska den visas på skärm och projektor?
 12. ujujuj, faktiskt rätt så läskig. Man kan se framför sig hur den en mörk kväll börjar att röra på sig och viska "blandsaft, blandsaft" och när man försöker bli av med honom så börjar det komma samtal från telefonförsäljare fast man redan har anmält sig till nix. Ja, läskigt är det faktiskt.
 13. så sant, så sant. Vad heter den du beställde? Jag har funderat att införskaffa mig en med, är less på allt ströljus som drar in titt som tätt.
 14. Det var lite krångel för mig också, men nu funkar det igen.
 15. Reflexer från en glasruta fixar du med ett polarisationsfilter. Men berätta gärna vart du har köpt din nya motljusskydd.
 16. Jag köpte boken förra året och den var väl bra, dock väldigt kort. Annars så kan ni titta på de streamade seminarierna på hans "David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace" webbsida. http://www.davidlynchfoundation.org/conferences/emerson-college-consciousness-creativity-and-the-brain.html (1 tim 16 min)
 17. Sätt den starka lampan bakom ett lakan snett framför personen så du får ett mjukt huvudljus, sen så bör du fundera på vad du har i bakgrunden och om den också behöver ljus. Du kan klara dig med en lampa om du gillar att ha lite kontraster, det beror som sagt helt på vem du ska intervjuva och vilken stämmning du vill ha...
 18. Jag tänkte samla några länkar om ljussättning och andra får gärna fylla på om de "mystiska" ljussättnings-tekniker som finns. Här är några länkar till videos om ljussättning, hoppas du/ni har en användning för dem. Ljussättning för studio (för fotografering, men funkar för video också) 8 delar. Här är den första. Ljussättning för greenscreen, av Walter Graff. http://video.google.com/videoplay?docid=-1205680433086760012&q=film+lighting&total=147731&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=3 Ljussättning för närbilder i video (porträtt) en del från Walter Graff's DVD (som är ok)
 19. Utöver förslagen som har givits så skulle jag också rekommendera att ha högre brännvidder (komprimerar känslan av djupet i bild så karaktärerna kommer närmare varandra) Samt försök att komponera bilden med att låta människor överlappa sidorna av bilden dvs. Att hugga av föremål eller människor där en del är i bild och en del är utanför ger illusionen att scenen är större än vad den är. Vilket kan vara bra om du har kort skärpedjup och lång brännvidd (så det inte ser för litet ut)
 20. ah, jag missförstod lite. Uppfattade det lite omvänt...
 21. Den boken är en riktigt bra bok med en hel del exempel. Dock är den främst inriktad på teater.
 22. Du skulle kunna ta och titta på sidor som säljer ljus & filter för scener. De är tokigt mycket billigare än foto och filmaffärer. http://www.scenutrustning.com/
 23. Skulle vara kul och se en vidareutveckling angående HD-diskutionen
 24. Du kommer fortfarande att få ett "hackigt" material (vid rörelse) även om du höjer slutartiden när du har progressivt. Det kommer dock att inte se likadant ut som Interlaced material. Att höja slutartiden (dvs. att ha en snabbare slutartid) gör att rörelseoskärpan (motion blur) minskar. Det är skillnad på antal bilder per sekund (fps) och slutartiden för varje bild som exponeras. Ibland har jag sett dem blandas ihop med varandra.
×
×
 • Create New...