Jump to content

Effekter från www.detonationfilms.com?


Om3ga
 Share

Recommended Posts

Nej det där var inte sista gången jag skrev under det här namnet, och ja jag har ett redigeringsprogram, Adobe Premiere 6.5. Nån som vill lära mig hur man klipper?

Edit: Och jag tycker inte att det är något fel att fråga om man inte vet, eller? Men kanske en step by step på hur man lägger in klippen i filmen...det där med luma key, keying o chroma key och allt vad det heter, har aldrig gjort en film förut men nån gång måste ju vara den första?

Link to comment
Share on other sites

[citat=Om3ga]Nej det där var inte sista gången jag skrev under det här namnet, och ja jag har ett redigeringsprogram, Adobe Premiere 6.5. Nån som vill lära mig hur man klipper?

Edit: Och jag tycker inte att det är något fel att fråga om man inte vet, eller? Men kanske en step by step på hur man lägger in klippen i filmen...det där med luma key, keying o chroma key och allt vad det heter, har aldrig gjort en film förut men nån gång måste ju vara den första?[/citat]

 

Man får imponeras över ditt mod (eller dumdristighet ;)) att på ett filmforum fullt med sadister öppet erkänna att du har ett redigeringsprogram men inte vet hur man klipper.

Link to comment
Share on other sites

Synd att jag har läst dom redan och att det inte står något om klippning i Adobe Premiere...

Edit: Ok, jag har börjat förstå hur man klipper nu i premire...men det svarta/blåa/gröna och allt det då? jag har ett klipp där den blå bakgrunden är ljusare på vissa ställen och mörjare på andra :/ hur tar jag bort det?

Link to comment
Share on other sites

Alltså, jag har tillgång till AE också, men undrar lite över hur man använder maskning och luma/crhoma/color key. Ang keying så ska man väl bara justera siffrorna till önskad effekt, men maskning? Vi säger att jag har en mynningsflamma till en pistol, då hamnar ju mynningsflamman framför det hela klippet, så om jag maskar ut pipan så kan jag lägga pipan framför?

Link to comment
Share on other sites

[citat=Om3ga]Synd att jag har läst dom redan och att det inte står något om klippning i Adobe Premiere...

Edit: Ok, jag har börjat förstå hur man klipper nu i premire...men det svarta/blåa/gröna och allt det då? jag har ett klipp där den blå bakgrunden är ljusare på vissa ställen och mörjare på andra :/ hur tar jag bort det?[/citat]

 

Många program har möjligheten att ställa in antingen ett intervall för vilka färger som ska keyas bort, eller så kan man ställa hur "exakt" färgvalet ska vara dvs det behöver inte vara exakt en färg, utan det kan vara nästan samma färg. Det sistnämnda brukar heta (har jag för mig) tolerance eller något liknande.

 

Mvh

McW

Link to comment
Share on other sites

[citat=Om3ga]ja ok...jag har lärt mig klippa nu...(razor tool, clear)..men kan någon förklara hur jag maskar och keyar? :D[/citat]

 

Det är, som du kanske märkt, ganska riskabelt att ställa den typen av frågor på det här stället. Det är inte många här som kommer att förklara den typen av grundläggande frågor (som dessutom är ganska omfattande). Tipset är att läsa in dig på grunderna själv (google, sök på det här forumet (finns redan en hel del)) och hjälpen i det program du använder. Det brukar också gå att knalla ner till det lokala biblioteket och hitta ett par böcker om film-skapande (lite beroende på vart man bor nånstans), eller köp ett par böcker.

 

När du gjort det och har en grundförståelse för det hela, och vill fråga om specifika detaljer, då är det mycket lättare att få konkreta svar också

 

 

Mvh

McWolfe

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...