Jump to content

filmpro

Members
 • Posts

  170
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by filmpro

 1. Okej, jag ser det nu. Ursäkta, min vän lät väldigt säker på sin sak när han såg filmen. Grattis!
 2. Hörde att din film blivit anmält för ett år sedan av en vän som har kortfilmsvisningar.
 3. Det är så jävla tråkigt med folk som fuskar...
 4. Tack! Vad är det och ska man anmäla sig?
 5. Ja, det är absolut möjligt. Sen ska jag ju inte döma om min egna film gör det, men det går absolut som du säger. Nej, det stod att de skulle höra av sig idag till de som nominerats. Jag har inte hört av dem så jag är väl inte det, men de har inte offentliggjort nomineringarna än...
 6. Jag vet att längden är i gränslandet. Testa att köra på HD, fullscreen & riktiga högtalare så tycker jag att musiken gör det spännande hela vägen, men det är såklart en åsikts- och smakfråga.
 7. vilcans: Jag förklarar aldrig mina filmer, av princip. Vad är meningen med det? Logiken var väl rätt enkel i den här filmen, resten är upp till dig att tolka in :)
 8. Det här är en film där jag fritt tolkat årets tema "medmänsklighet". Allt är gjort under 48h. Även musiken är originalskriven under de 48 timmarna(!). Regi: Christian Rossipal Musik: Marsel Nichan (myspace.com/marselnichan)
 9. Snyggt! 7D verkar ändå stå sig rätt bra mot RED Var det tänkt att ni skulle klipp in någonting där ni har en greenscreen?
 10. Snyggt och stämningsfullt! Tycker inte du behöver ändra så mycket, förutom att musiken inte riktigt levde i symbios med filmen så att säga. Vilka har du använt till skanning, framkallning och köp av film? Hur stor blev notan för dessa 38m inkl. allt?
 11. Kul att ni gick vidare! Bra film, gillade skådespeleriet. Slutet är också riktigt bra, oväntat men relevant. Bl.a. det som blev lite misslyckat i min film. Den enda spontana tanken på förbättring av filmen är en lite bättre dialog i början så att man verkligen fastnar för konflikten och vill se hur den fördjupar och löser sig. Lycka till, heja Sverige!
 12. Ja det får man hoppas, nu när Sverige inte är med i VM kanske vi kan vinna Videomarathon istället hehe. Har ni lagt upp den någonstans så man kan se den?
 13. Nee de e klart, men jag läste kontraktet där det stod att man har alla rättigheter till filmen osv. så jag tog det som en självklarhet. Blev inte nominerad i år tyvärr :( får tagga till nästa år istället!
 14. Ja, varför skulle det inte göra det?
 15. Tack för svaret. På vissa scener kan jag verkligen hålla med om ljuset (dvs. de som jag inte hann ljussätta), men på vissa andra scener är jag rätt nöjd. Tidsnöd är väl enda förklaringen. Försökte lägga mesta krutet på manus & personregi eftersom det känns som om det är det som juryn har kollat på tidigare år. Det är klart man inte vill kompromissa med en film, men jag gjorde den trots allt just för att vara med i tävlingen. Tycker du att manuset är för subtilt eller tvärtom för förklarande om man anknyter det till temat syndabock?
 16. Tjena! Gjorde denna film under Videomarathon som gick av stapeln för en vecka sen. http://vimeo.com/6895656 För er som inte vet vad Videomarathon är så är det en tävling där man har 48 timmar på sig att göra en kortfilm (3-5min). Filmen måste följa ett speciellt tema & årets tema var "syndabock". Jävligt rolig tävling som får en att ta vara på tiden och att intensivt jobba på ett projekt. Kvalitén skiftar ju såklart, man får ångest när man ser vad man kunde ha gjort helt annorlunda om man hade några dagar. Jag rekommenderar hur som helst alla er som älskar film att vara med nästa år!
 17. filmpro

  Cinemat

  Tack! En DVD är perfekt, får plats i ett vanligt kuvert också. Om en film är i t.ex. Full-HD ursprungligen så kan vi föra över filen (eller lösa det på annat sätt) senare om vi väljer att visa den.
 18. filmpro

  Cinemat

  Hej alla filmsälskare! Jag vill hälsa alla varmt välkomna till ett evenemang som vi kallar Cinemat. Under hösten kommer vi att visa utvalda kortfilmer och i samband äta något gott på den anrika biografen BioRio i Hornstull. Ni som skapar film har en unik chans att få er film visad på en riktigt bio utan den vanliga tävlingsprägeln som ofta förföljer kortfilmen. Vi vill gärna få in kortfilmer som vi kanske kommer visa någon kväll samt som förfilm för de ordinarie visningarna på Bio Rio. Alla kortfilmer av alla slag mellan 0-29 minuter är välkommna. Skicka till: Biografteatern Bio Rio Hornstulls Strand 3 117 39 Stockholm Märk kuvertet ”Kortfilm/Cinemat” Glöm inte att bifoga synopsis och kontakuppgifter. Läs mer och joina på facebookgruppen: "cinemat" http://www.facebook.com/search/?q=cinemat&init=quick#/group.php?gid=109753348580&ref=search&sid=819135315.1236446777..1 (reservation för förändringar)
 19. Jag använder NeoScene, har bara laddat ner en trial hittills, men fungerar bra och snabbt. Man kan konvertera direkt till 24p/25p om man vill. Ska kanske köpa det när min tid går ut, kostar ca 1300 kr tror jag. Vet inte hur det ser ut för dig, men lite blockig är komprimeringen redan från kameran, så det går tyvärr inte att undgå.
 20. Trevlig film är kanske fel ord, men den var lite intressant att se, dock inte så skrämmande. Det visuella ser bra ut, tycker jag. Ljudet däremot är nog det som gör allting mindre skrämmande. Lite fler nackhårsresande foleyljud, särskilt när killen lägger ner verktygen på bordet och även atmosfär och kanske lite andning, fuktande av läpparna & sådant som lägger till närhetskänsla.
 21. Jag har beställt den där nu, eftersom leveransen är försenad i Sverige - hade bokat den på Scandinavian Photo först. Väntar nu på leveransen som skulle ta 4-5 arbetsdagar. Prislappen hamnade på ca 16 000 sek inkl. frakt så var ingen stor skillnad, men 1000 kr billigare och jag får den tidigare! De är trevliga på Calumet och de skickar till privatpersoner.
 22. Jajamensan, snyggt som fan! Lite överdrivna övergångar ibland, absolut enda saken som kunde gjorts bättre skulle vara att ha lite variation från åkningarna där ena scenen försvinner & den annan uppenbaras samt snabbspolningarna.
 23. Det är i de flesta fall procuenten som är upphovsmannen
 24. Antingen får du letterboxa och ha kvar i 4:3, men då med svarta kanter eller som du sade göra om det till "äkta" 16:9. Skillnaden på youtube blir ju att du med 4:3 inte kan fylla en hel widescreenruta (det nya youtubeformatet) utan det blir gamla vanliga fast med svarta kanter. Kvalitén kommer uppfattas som högre när den är i litet format. Men kvalitén som krävs på youtube (bortser från HD) kommer ju göra att skillnaden på kvalitén på alternativen inte kommer vara så stor. Jag skulle nog köra på letterbox, då framhävs inte kvalitetsförlusterna lika mkt och det ser förhoppningsvis proffsigare ut.
×
×
 • Create New...