Jump to content

Om3ga

Members
 • Posts

  28
 • Joined

Om3ga's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. [citat=pld]På detta program kan du göra bland annat vapen eld, lasersvärd med mera och det kostar runt 900 kr eller så finns det ett pro program som kostar runt 1246 kr. /Jesper[/citat] Bra att säga att det kanske är EffectsLab DV/Pro du menar :P
 2. nu kan jag ju inte exportera den så att jag kan öppna den i Premiere 6.5
 3. Hejsan! När jag försöker exportera ett klipp som jag har keyat i AE till Premiere, så är bilden inte keyad längre! Den svarta bakgrunden är tillbaka! Någon som vet?
 4. Tack så mycket för det! :D Jo, jag har använt voodoofilm som en sista utväg för att ta reda på keying av svart bakgrund och av himmelsblå bakgrund och maskning o.s.v...eftersom att jag inte hittat så mycket annat...men tack så mycket för er som hjälpt till och svarat istället för att kommentera dumt..
 5. ja ok...jag har lärt mig klippa nu...(razor tool, clear)..men kan någon förklara hur jag maskar och keyar? :D
 6. Alltså, jag har tillgång till AE också, men undrar lite över hur man använder maskning och luma/crhoma/color key. Ang keying så ska man väl bara justera siffrorna till önskad effekt, men maskning? Vi säger att jag har en mynningsflamma till en pistol, då hamnar ju mynningsflamman framför det hela klippet, så om jag maskar ut pipan så kan jag lägga pipan framför?
 7. Synd att jag har läst dom redan och att det inte står något om klippning i Adobe Premiere... Edit: Ok, jag har börjat förstå hur man klipper nu i premire...men det svarta/blåa/gröna och allt det då? jag har ett klipp där den blå bakgrunden är ljusare på vissa ställen och mörjare på andra :/ hur tar jag bort det?
 8. Nej det där var inte sista gången jag skrev under det här namnet, och ja jag har ett redigeringsprogram, Adobe Premiere 6.5. Nån som vill lära mig hur man klipper? Edit: Och jag tycker inte att det är något fel att fråga om man inte vet, eller? Men kanske en step by step på hur man lägger in klippen i filmen...det där med luma key, keying o chroma key och allt vad det heter, har aldrig gjort en film förut men nån gång måste ju vara den första?
 9. Men tänk om någon skulle kunna vara så snäll och berätta för mig hur man klipper eller? Ska testa F1..
 10. Hej! Jag har hämtat nåra effekter därifrån, (detonationfilms.com) och använder Adobe Premiere. Men, jag vet inte hur man får bort den röda texten innan filmklippet som står stort "DETONATION FILMS"
 11. det är ju jätte lätt att köra med riktiga vapen när man inte har licens :P plus att det är 2 ggr dyrare..
 12. Hej! Jag har haft EffectsLab DV ett tag nu men bara använt det en gång. Men nu när jag ska öppna det så står det "This application has expired. Please visit FXhome.com for an update". Nu är det så att det inte finns någon update på http://www.fxhome.com :/ Någon som vet vad som behöver göras?
 13. Så jag kan alltså dra fram film timelinen till exakt där jag vill ha ljudet, sedan dra fam ljud timelinen där jag vill ha den, lägga in ljudet, klart? :D (nybörjare, förlåt xD)
 14. Finns det något redigeringsprogram som det bara är att lägga in ljuden i Timelinen eller något liknande, för att få det att funka? Skulle behöva en step-by-step tutorial annars :P
×
×
 • Create New...