Jump to content

Filmer utan musik


Sebbe
 Share

Recommended Posts

Jag stötte på det här forumet i jakt på filmer utan musik. Inte för att jag på något sätt tycker att sådana filmer är bättre, utan för egen träning. Jag har börjat skriva filmmusik, men tycker att det vore roligt att ha ett projekt att musiksätta filmer, utan att sätta mig in i ett projekt där andra personer är inblanade, så att det inte gör nått om jag inte blir klar eller det blir kasst.

 

Finns det något bra ställe att hitta sådana filmer? Jag har letat en hel del på det här forumet, men inte hittat. Har jag missat det så har jag i alla fall försökt. Tänkte leta en stund till, men det skulle gå fortare om någon kunde peka mig i rätt riktning. Det borde inte vara omöjligt att hitta filmmakare på detta forum som lägger upp filmer utan musik.

 

Hur gör ni andra filmmusikkompositörer? Några tips för att öva sig?

Link to comment
Share on other sites

Problemet med att stänga av ljudet på en film är att man inte får med några ljudeffekter eller något tal. Och Cast Away är nog ett lite stort projekt :)

 

Svara gärna eller skicka PM om ni skulle kunna tänka er att bistå mig med en kopia av en film utan musik.

Link to comment
Share on other sites

Paradise Now, som går på bio nu tror jag, är helt musiklös. Saken är att man märker det på slutet. Men man kommer på att det inte saknades. Så skicklig gjort att att musiken inte behövdes för att förstärka känslorna, som oftast är till för.

Link to comment
Share on other sites