Jump to content

steflund

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Musik, mat, litteratur
 1. Det finns bara till mac faktiskt, tyvärr vet jag inget om hur bra gratis-programmen till PC är, men jag vet att det finns sådan. Ofta får man med en användbar version av ngt av de stora programmen då man köper ett ljudkort eller en keyboard. Kolla det om du är intresserad.
 2. Det finns lite roliga effekter i logic... spela in det du vill ha sagt och skicka så kan jag visa. =)
 3. Jag har lagt till dig på msn, men jag tror vi missat varandra eller ngt.
 4. Det du behöver är ngn slags mikförstärkare samt phantommatning... du kan köpa ett billigt behringer bok för cirka 6-700 spänn så har du detta, det är inga höjdarprylar, men funkar väl så bra för syftet.
 5. Jag kanske kan tåta ihop ngt? Håller i regel på med lite tyngre och argare saker då det är sån där gåpåig musik! =) Vad är det till?
 6. Lägg upp ljudsnutten du vill ha förändrad så kan du nog förvanta dig att få tillbaka ett par "hemskheter", gör det i ett kick med diverse pluggar.
 7. Tycker jag inte, det är fan en djungel att hitta rätt prylar.
 8. Det är alltid huggsexa mellan PC-folk och Mac-användare, och den brukar drivas på den där rätt så sarkastiska tonen. Det finns en lite tydligare förklaring till varför Logic inte finns till PC, nämligen så att Apple (som tillverkar mac) köpte upp Emagic (som tillverkar Logic) för ngt år sedan, å vips lade man ned PC delen då den tydligen var för kostsam... många andra anledningar har man hört också. Ta det tidigare inlägget med en nypa salt... den där typen av påhopp från "båda sidor" är rätt vanliga och ofta med glimten i ögat (fast säg inte gärna att min mac inte är bra... hehe).
 9. Precis, det är Kontakt 2 som fått lite högre siffror efter sig, och då Universal Binary... och det är ju bra. =) Jo, EW skulle komma med en egen player, men "mid 2007" har jag för mig det var, så det var inget alternativ att vänta. Vad är NS forumet? Den sämsta begränsningen som jag hittat är att Kontakt max använder 2Gbram, så det tar slut väldigt fort, det är helt värdelöst faktiskt... och av ngn anledning påverkas det inte då jag fryser spåret. Så nu kan jag köra 6 instanser innan de 2Gb är fulla ungefär, sedan har jag 1,5 oanvänt enligt Aktivitetshanteraren. Jag hojtar högt här på f
 10. Nja, jag är visserligen Mac älskare, men nog har jag suttit och gjort bra grejer på PC också, dock så gillar jag Operativ-systemet mycket bättre... blir ofta rent arg då jag sitter vid PC (gör det rätt ofta också). Så jag tycker nog du skall testa rätt ordentligt innan du köper.
 11. Det finns ju jättemycket bra program till PC också, egentligen bara Logic (och för filmredigering FinalCut) som bara finns för mac (tror jag). Så behöver icke vara ledsen. =)
 12. Det heter Logic Pro eller Logic Express. Finns numera bara för mac.
 13. CME keyboarden har ju modwheel faktiskt, så det är überskönt att sitta och modda. ;) Jo, platinum har jag ju precis fått igång då UB uppdateringen, så jag sitter och orkestrerar om cirka 15-talet låtar just nu som måste vara klart snart... pluss massor mer, så jag måste medge att det tar sjuukt mycket tid nu att fixa dfd inställningar och trixa med multisarna (jag fattar inte hur jag skall göra egna patchar... måste man köra Kontakt Standalone då, eller är det ngn environement pryl som skall fixas?). Jag chillar nog med XP faktiskt ett tag till, har nog så mycket grejer att lära mig bemä
 14. Jag tycker nog att man vänjer sig att spela "lätta" instrument på vägda tangenter.
 15. VA? Tror du det är klart? ;) Hehe, nä... jag tänkte det där med ljudbibliotek, det beror lite på vad du skall göra och vilket system du använder, hur kraftfull din dator är... men testa ljudbankerna i en musikaffär, och be ngn dema dem för dig. Jag själv gillar east wests symfoniorkester bibliotek, det kostar allt från drygt 2000 SEK för silver upp till 20.000, det som skiljer sig är samplingsdjup och mängd ljud såklart, den billigaste är dock riktigt bra. Det finns andra alternativ, på http://www.kvraudio.com/ kan du hitta en del gratis ljudbibliotek.. och om man söker runt lite finns det en
×
×
 • Create New...