Jump to content

Frågor om Logor


kalle112
 Share

Recommended Posts

Jag sökte men hitta inte svar på mina frågor:

 

1) Känner ni till någon sida man kan gå in i där dom listat olika exempel på logor. Tänkte gräva fram lite tips och idéer (inte kopiera).

 

2) Vilket program använder man när man vill skapa olika ljudeffekter till sina filmer. Vad finns det för olika ljud/musik program? Vill ha ett bra program men det ska heller inte vara FÖR avancerat!

Link to comment
Share on other sites

1) Ingen aning, men:

2) Mängder. Det är sällan programmen i sig som mestadels synthar som används till sånt.

Vidare är det inte mycket du hör på film som är synthetiskt skapat, nästan (med betoning på nästan) allt är inspelat via microfon & uppbyggt enligt lager-på-lager-principen grovt förenklat.

Finns ett aukustiskt ljud för i princip allt :-)

Link to comment
Share on other sites

Hm, göra ljudeffekter... du behöver ju först ett inspelningsprogram. På Digidesigns hemsida kan du ladda ner pro tools free... Men du behöver ju ett ljudkort med preamps. Jag använder Pro Tools och en digi 002.. Kolla musikaffärer och se vad du vill ha. Pro Tools LE med en MBox kostar typ 5000:- Den har två mik preamps.

Så behöver du en mik.

 

Vill du spela in ljud i fält så behöver du ju portabel inspelning. Jag har blivit lite intresserad av den här, verkar billig och bra.

 

Sen har vi synthar som är kul. MinimougeVA är en soft och gratis mjukvarusynth. Det är VST instrument, men kan köras fristående om du inte vill använda Cubase.

 

Sen har ju arturia grymma synthar. Lätt de bästa mjukvarusyntharna jag hört. Jag hör faktiskt ingen skillnad på deras minimoog och en riktig. Själv har jag Moog Modular V som är riktigt jävla grym, har aldrig testat en riktig modulsynth och jämfört med. He he! yes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...