Gå till innehåll

kalle112

Medlemmar
  • Inlägg

    513
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av kalle112

  1. Hej!

    Nej, tyvärr det måste ha varit någon annan. Finns många Kalle =)

     

    Vänliga hälsningar/

     

    Kalle

  2. kalle112

    Mjuk Dolly räls?

    Någon som har tips på slang som man kan använda som räls?
  3. Jag brukar göra så men det svåra är att veta vilka egenskaper man ska titta efter. Jag har som sagt ingen aning om vad jag ska titta efter. Finns så många egenskaper... Finns det bättre stativ än dom i länkarna ovan (för max 3000)?
  4. Har kommit fram till att min budget ligger på max 3000 kr. Tror ni att den nedersta länken verkligen är det bästa man kan få för dom pengarna?
  5. Har kollat runt lite och hittade dom här. Vilken rekommenderas? Manfrotto 055XB + 701 HDV Manfrotto 055XB + 701 HDV - 2 499:- - Stativ - Japan Photo Sverige Manfrotto 190XDB + 128RC Manfrotto 190XDB + 128RC - Kamerastativ - Hitta lgsta pris, omdmen och information Manfrotto Stativkit 701RC2,745BK video DigiCom.nu - digitalkameror, videokameror, systemkameror, TV, video, DVD m.m. Passar dom ens Canon XH-A1?
  6. Har du tips på någon särskild modell? Stativ är inte min starka sida och det är en hel djungel där ute...
  7. Tack för tipset! Men kan man inte komma ner i lägre pris och ändå ha ett hyfsat bra stativ?
  8. Jag är ute efter ett stativ till en Canon XH-A1. Vilket är det billigaste alternativet utan att behöva oroa sig för att nåt går sönder?
  9. Hej! Kan man bränna filmer med HD upplösning (1920x1080) på en DVD-R eller DVD-RW skiva och hur gör man i så fall (länkar godtas också - hittade inga bra faktiskt)? Mina försök med premiere pro har lett till att filmen hackar eller inte ens kan startas upp i dvd:n.
  10. Bor i Stockholmstrakten. Jag tänkte också på det. Man kan ju köra med nåt vanligt tyg. Det behöver inte vara så perfekt.
  11. Känner ni till några bra ställen där man kan köpa kläder som man hade på sig under medeltiden och jesus tid? Se länkarna för exempel: Why did Jesus fold the linen burial cloth? - och tunikan: Bebo Design - Medeltid Bockstensmannens dräkt Det är till en nollbudget produktion. Så billigt som möjligt med andra ord. Behöver inte vara ett komplett set utan en stor duk som man kan krypa ihop i funkar också.
  12. Jag har 15 text-layers i min comp. Dessa layers är placerade precis över varandra i active camera. Jag vill nu skapa ett system där alla layers (en i taget!!) förstoras upp till centrum av bilden. Varje gång ett lager av text förstoras upp, ska texterna i bakgrunden sjunka i opacity från 100% till 15%. Samtidigt ska dessa texter i bakgrunden tintas till 25%. Därefter ska denna förstorade text återgå till sin position. När den gör det återställs "bakgrundstexterna" igen när det gäller opacity och tint. Sedan upprepas detta med nästa text layer osv... Finns det något sätt som jag kan göra det här på utan att göra det manuellt för varje layer. Det blir ganska många layers nämligen...
  13. TUSEN TACK! Precis vad jag letade efter!
  14. Finns det något script för AE CS 5.5 där man kan trimma flera compositions samtidigt? Jag har nämligen en massa precomps inne i en mastercomp. Denna mastercomp är just nu 15 sekunder. Jag vill göra den och alla precomps (och layers inuti dessa precomps) till 30 sekunder.
  15. Glömde posta här. Problemet är löst. I manualen står det att man ska ställa kameran på "EXT CONT" men jag har den på "VCR/PLAY" istället och i premiere klickar jag på capture. Funkar finfint, utan problem! Tack alla för hjälpen!
  16. Jag köpte 2 st firewire kort. Endast ena passade datorn och det var PCI-express:en. Inställningarna är korrekt HDV-HDV. Funkade ändå inte... Jag har inte använt den här kameran så mycket tidigare men visst är det så att man ska snurra på hjulet så att det hamnar på "EXT CONT" när man vill föra över material till datorn? Det konstiga är att jag idag, för första gången, lyckades för över några sekunders video till datorn genom att ha hjulet på "VCR/PLAY". Har dock inte hunnit utvärdera videon ordentligt för att se om ljudet, bilden och upplösningen är korrekt... Och detta funkade alltså med min vanliga firewire port...inte den nya som jag köpte. Ska man ha hjulet på VCR/PLAY kanske?
  17. Är det någon här som kör med windows 7 ultimate i en stationär dator och lyckats hämta in video till datorn via premiere pro CS 5.5?
  18. Jag har redan testat den metoden. Följde anvisningarna i länken som jag skrev i mitt första inlägg... =(
  19. Fan det här är riktigt frustrerande... Max --> Jag hittar inget alternativ där man kan välja "Generic Firewire Driver". Jag har dessutom kontrollerat så att signal setup etc ligger på HDV och inte på Auto. Kör med HDV band. Stack till en butik och köpte 2 st firewire-kort. En PCI-express 1394b och en vanlig PCI firewire 1394. Den sistnämnda går inte att montera i datorn pga att det tydligen inte finns plats?! Provade installera PCI-express och följde anvisningarna genom att installera drivrutiner från skivan. Ändå funkar det inte... Kan det ha något med själva operativsystemet att göra? Måste jag kanske installera ett annat operativsystem? (Trivs ganska bra med windows 7 redan...).
  20. Då borde jag kanske köpa ett extra firewirekort som jag monterar i en ledig PCI-plats?
  21. Max: - Jag kör med Firewire. Pehrbau: - Jag har testat allt som föreslås i tråden utan resultat. Jag undrar om det möjligtvis kan ha något med mitt moderkort att göra eftersom jag har ett inbyggt firewirekort i själva moderkortet. Vet inte om jag kanske borde köpa ett nytt firewirekort och montera det i datorn? (Använder för övrigt ASUS P6T Deluxe v2).
  22. Lånade en canon xh-a1 som jag kopplade till min dator (windows 7, 64 bit). Datorn säger att "drivrutinerna kunde inte installeras" och även "det finns inga drivrutiner". Googlade lite och hittade denna sida: Problem finding XH-A1 drivers for windows 7, 64 bit at DVinfo.net Problemet kvarstår dock... Vad ska jag göra? Vet att många här använder canon xh-a1. Snälla hjälp uppskattas. Använder windows 7, 64-bit som sagt.
  23. Har fortsatt titta runt och funderade ett tag på fx-serien först, typ en fx7 men den har inga xlr utgångar. Eftersom jag vill ha bra ljud också lutar det sig mot HVR-V1E. Har ni förslag på bättre kameror i samma prisklass eller tycker ni jag ska köra på den?
  24. Kimster, vad kör du med för kamera då om inte med band och hdv?
  25. Vad anser ni om HVR-V1E? Vilka brister finns med den kameran?
×
×
  • Skapa nytt...