Jump to content

Tiden rinner ut - söker prao/APU inom filmbranschen


Winghen

Recommended Posts

Hej. Jag är en 17 årig grabb som går andra året på gymnasiet på John Bauer, mediaprogrammet. Nu är det så att vi ska ut på en 4 veckors lång praktik i slutet av januari och jag har ännu ingen praktik fixad. Jag verkligen älskar film, och det är allt jag vill syssla med! Utan filmen så slutar jag leva... Det jag vill ha hjälp med är om ni här på forumet kanske har några kontakter, erfarenheter, tips eller liknande till mig om hur jag ska gå till väga för att hitta en praktikplats inom filmbranschen i uppsalaområdet och milen utanför. Kanske har någon av er praoat på ett ställe inom film som ni vill dela med er av till mig :) Snälla hjälp mig på något sätt! Tacksam för snabba svar :)

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag i alla fall mailat svensk filmindustri i stockholm. Jag har dock inte en aning om dom överhuvudtaget tar emot praktikanter, men jag får hålla tummarna, fast jag får väl inte hoppas på allt för mycket så att jag blir besviken :) men det är ju värt ett försök!

Link to comment
Share on other sites

Jag fick för ett tag sedan rådet att gå in på filminstitutets "Film i produktion" sida och leta efter produktioner där. Problemet är att man har svårt att veta i vilket stadium som produktionen ligger i, men man kanske kan försöka iallafall. Man ser ju prodbolaget som står bakom dem så man kan kanske googla fram något utifrån det.

 

http://www.sfi.se/svensk-filmdatabas/Film-i-produktion/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...