Gå till innehåll

Hagwall

Medlemmar
  • Inlägg

    219
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av Hagwall

  1. Förstod inte så mycket av det där om jag ska vara ärlig, men det låter inte direkt som den uppfattning jag har av analog/digital ljussättning. Så här har jag lärt mig: Analog ljussättning (färgsättning) innebär att en person på labbet granskar negget och ställer in ljusvärden för kopieringen av filmen som ger rätt exponering och färgvärden enligt fotografens önskemål. Digital ljussättning (digital intermediate) innebär att man i en dator bearbetar det inscannade negget. Här kan man styra exponering och färger och förhandsgranska det innan man printar det. Man kan också belysa/justera valda delar/färger i bilden. (Kan vara så att Digital intermediate egentligen inte riktigt är samma sak som digital ljussättning. DI syftar nog mer ¨på att man ljust gradar bilden och manipulerar den)
  2. Shit! Det var ju jäkligt coolt med dermavaxet! Höjer ju realismen ordentligt!
  3. Det är en film som jag och några klasskompisar på Kalix Folkhögskola gjorde en söndageftermiddag för att testa lite splattereffekter=)
  4. Se till så att bladet på den kniv du tänkt använda är trubbigt så att det inte finns någon risk att personen som ska bli skuren skär sig på riktigt. Använd en fil eller liknande. Fäst sedan en tunn slang på ena sidan av bladet. (den sida som inte ska vara mot kameran) Täpp till mynningen på slangen med typ häftmassa och tejp så det blir tätt. Gör sen ett flertal hål längs slangen riktade mot eggen. (endast på den del av slangen som är på bladet) Dra sedan slangen från kniven via handen på personen som ska hålla kniven och vidare längs armen. Häll sedan i önskad mängd blod (bör EJ vara trögflytande) När scenen sen spelas in så "skär" personen med kniven över halsen på offret samtidigt som någon blåser hårt i den blodfyllda slagen. Detta resulterar i ett blodsprut som ser ut att komma från halsen. Prova dig fram för önskat resultat. Lycka till! Kolla in denna för exempel där liknande tekniker är använda:
  5. Snackat med fotografen som plåtade den. Tydligen så har de haft en lampa i ett slags undervattenshus och dragit den under vattnet och använt stop-motionteknik.
  6. Tycker inte alls att frågan är ospecifik... Sättet som du beskriver funkar ofta väldigt bra. Tänk gärna på att panorera med ungefär samma hastighet när du gör de båda klippen. Om du vill göra det mer avancerat så kan ett alternativ var att "morpha" några frames i en skarv för att få en mjuk övergång.
  7. Jag skulle nog rekomender att köra jpg... Kvallitén är ju redan bättre än vanlig dv eller hdv...
  8. Jäkligt snyggt! Skönt tempo i klippningen! Riktigt bra helt enkelt=)
  9. SVAR: 1. Det är gjort av en tvåkomponentslera som heter "Milliput" (Finns hos Wentzels Hobby i Sthlm) Jag har gjort ytan ojämn (groparna/hålen) för att modelleran ska fästa bättre sen. 2. Man kletar helt enkelt fast det på ståltrådsstumpen som sticker upp från kroppen =) 3. Vanlig enkel modellera (Finns på Panduro) Färger jag använt är rosa, vit och en liten klick gult för att få fram hudtonen. 4. Man skulpterar med händerna och tar hjälp av verktyg när det behövs. (lerverktyg finns hos Panduro och Kreatima mm.) En vanlig tunn pensel är smidig för att mjuka till kankter och ojämnheter tex kring näsan och ögonen och i öronen. 5. Svar ja, modelleran är mjuk och hårdnar inte. Dock kan konsistensen varriera beroende på rumstemperatur, tex. om man har många varma lampor när man filmar så blir leran väldigt mjuk, och är det kallare så blir den lite fastare/hårdare. 6. Jag tog hjälp av min kära mamma=) Fråga på om det är något mer du undrar över! /Hagwall
  10. Kolla upp Hoffmans. Tror att de håller till i Göterborg...
  11. Hagwall

    animationsdocka

    Välkommen till forumet! Jag tror du kan få lite tips och idéer i denna tråd: http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=8048 Lycka till!
  12. Hagwall

    Ljussättning

    Jo, du har rätt i det där med ojämnt ljusflöde, men det har jag bara stött på med en sorts liten 400w spotlight från ikea. Den varrierade rätt rejält i ljusstyrka så bilderna flimmrade ganska ordentligt. (kunde dock utnyttja detta till att skapa ljus som animerade sig självt förreställande ljus från en tv) Men en vanlig glödlampa ska inte vara några problem med. Men det är som sagt alltid bra att testa dem först:) Lycka till!
  13. Hagwall

    Ljussättning

    Det spelar ju egentligen ingen roll vad man använder så länge det ser snyggt ut... Så underskatta inte vanliga glödlampor. Men för att svara på din fråga så ljusätter man ju på samma sätt som i live action fast i mindre skala. Vilket konkret innebär mindre lampor... Detta gör då också att en vanlig bordslampa med tillhörande skärm är alldeles perfekt för att lätta upp ett ansikte tex. :) Bilderna på http://www.splinterarts.blogspot.com är ljussatta med en redhead, en 300w, en vanlig liten bordslampa och en annan flummig lampa (tror den egentligen används som foto blixt) för att belysa bakgrunden. Annars kan en redhead + chimera vara fint att ha för att skapa ett fint allmänljus över en mellanstor scen. I mindre scener, tex. interiörer, är det bästa att köra på små lampor. Tex. 150w spotar och dyl. Även här är det perfekt med skrivbordslampor från ikea :) Lycka till!
  14. Du menar alltså inte soft putty? Det är ju en sorts gummi/lera som du kan bygge med på huden? Eller menar du typ dermavax? Det är de enda grejerna jag kan komma på utefter din beskrivning... (bägge finns på mapont så jag antar att du menar nåt annat...)
  15. Hagwall

    Regn stop motion?

    Vad jag vet så är regnet i de tidiga Wallace & Gromit-filmerna gjort av glycerin... Dvs. en glas-skiva framför kameran med droppar av glycerin som man sen blåser längs med skivan för varje frame. Samma sak med "vatten" som rinner på dockorna. "Splash" som blir när en droppe träffar ett föremål är små plastbitar som typ ser ut som fjärillar skulle man kunna säga som man lägger in i en eller två frames.
  16. Himlen ärmålad för hand på en stor kartongbit. Typ grundad i en mörkare blåton och sen ärhighlights i målnen målade lager på lager med ljusare och ibland gråare toner av blått. När man ser den i verkligheten så syns det rätt tydligt att den är målad, men i och med att den inte är i fokus så blir resultatet i bild riktigt fint. Sen så är den belyst underifrån och med olika färgfilter för att justera tid på dygnet.
  17. Håller på med ett nytt projekt nu, kolla gärna på http://www.splinterarts.blogspot.com för bilder.
  18. Hagwall

    Filter

    Kolla i manualen... (Tror att den har en diameter på 30,5mm... Du vet det är ganska lätt att söka på internet, kolla tex. cyberphoto ;))
  19. Hagwall

    animations pennor.

    "Overheadpennor" som är gjorda för att användas på plast. Finns både som permanent och icke permanent.
  20. Jepp, kolla några sidor tillbaka så hittar du nog info.
  21. Oj, ursäkta. Såg inte jbergman's svar innan jag skrev.
  22. beror på vad du har för kamera, men man brukar alltid kunna ställa in bländarvärdet oavsett om det är en semiproffesionell eller konsument. Dock kan det innebära pill i menyerna om det är en konsumentkamera. På de semiproffesionella brukar det finnas ett litet hjul på kameran. Kolla i instruktionsboken.
  23. En bild från filmen som visar resultatet.
  24. Jag kan ge ett exempel på hur vi gjorde på Blomkål & Morötter som jag tidigare lagt upp bilder ifrån. Vi hade ett ganska mjukt och inte för starkt ljus i rummet. Sen hade vi en starkare lampa som "måne" som fick lysa in genom fönstret. Sen exponerade vi efter de ljusaste partierna vilket gjorde omgivningen mörk men ändå så att man kunde få kvar vissa detaljer. (Vi hade ett blåfilter på "månen" och en svart bakgrund)
  25. "DSLR" = Digital systemkamera. Olympus C-700 Ultra Zoom låter uppenbarligen som en kompaktkamera. Ditt problem med att du inte kan synka kameran med ADV beror helt enkelt på att du har en version som inte är kompatibel med digitala stillbildskameror... =( Den funktionen finns i proffsversionerna och kostar en del. Tyvärr =(
×
×
  • Skapa nytt...