Gå till innehåll

Skära någon med en kniv över halsen


frycek

Recommended Posts

Är inte så insatt i blod och såna effekter. Så jag undrar vilket det enklaste sättet är att få till effekten att man skär någon över halsen med en kniv. Utan att klippa förbi det. Det ska filmas i ett klipp dvs. Någon som har nåt bra förslag?

 

/// Jonathan

Länk till kommentar
Share on other sites

Se till så att bladet på den kniv du tänkt använda är trubbigt så att det inte finns någon risk att personen som ska bli skuren skär sig på riktigt. Använd en fil eller liknande. Fäst sedan en tunn slang på ena sidan av bladet. (den sida som inte ska vara mot kameran) Täpp till mynningen på slangen med typ häftmassa och tejp så det blir tätt. Gör sen ett flertal hål längs slangen riktade mot eggen. (endast på den del av slangen som är på bladet) Dra sedan slangen från kniven via handen på personen som ska hålla kniven och vidare längs armen. Häll sedan i önskad mängd blod (bör EJ vara trögflytande) När scenen sen spelas in så "skär" personen med kniven över halsen på offret samtidigt som någon blåser hårt i den blodfyllda slagen. Detta resulterar i ett blodsprut som ser ut att komma från halsen. Prova dig fram för önskat resultat.

 

Lycka till!

 

Kolla in denna för exempel där liknande tekniker är använda:

Länk till kommentar
Share on other sites

Att sätta en slang bakom ett knivblad fungerar jättebra.

Ha inte för löst blod bara, då rinner det bort direkt.

Ett ganska enkelt sätt att få det hela att se verkligare ut är att trycka ut lite effektsvax (typ dermavax eller nose putty) där såret ska vara. Sen när du skär och trycker ut blod så kommer det bildas ett djupt sår.

 

Hittade en kille på youtube som visar skillnaden, inte världens bästa kvalitet dock.

 

Hagwall, måste bara säga att jag håller helt med gorse, filmen såg riktigt bra ut. Den hade en äkta ”känsla” om man säger så.

Två tummar upp!

Länk till kommentar
Share on other sites

Dermavax är tyvärr inte särskilt lättarbetat. Man får arbeta den varm så den blir lite mer hanterbar, sen kan det hjälpa att ha typ Nivea på fingrarna om vaxet vill fastna där. Tror det är lättast att använda någon form av spatel när man ska dölja kanterna.

 

Det finns ju en del olika vaxer med olika egenskaper, ”soft nose putty” är väl t.ex. mjukare.

 

Tror inte att du behöver ha ett särskilt tjockt lager, men det är upp till dig. Ju tjockare lager desto djupare sår, men då blir å andra sidan vaxet inte lika följsamt.

Bästa sättet är om du helt enkelt testar och provar dig fram. Det brukar inte vara någon bra idé att försöka göra ett skarpt jobb på första försöket.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...