Jump to content

Eibon

Members
 • Posts

  626
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Italiensk/spansk skräck och relaterat
 • Interests
  Film, Musik, Öl

Eibon's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

10

Reputation

 1. har sett många inblandade i lotr kalla den lågbudget, men mer för att dom tejpa o klistra o löste problem o hitta på lite allt eftersom. på bakommaterialet känns det lite som jävligt kompetenta människor hade skoj o gjorde film tillsammans, som en bad taste med jättebudget. till topic: T2 är nog den film som påverkat mig mest när jag som 11-åring såg den på bio, mest magisk iallafall. friday the 13th och bad taste/braindead är nog dom filmerna som i ung ålder petade in mig på att samla skräckfilm/eurotrash/allt-som-inte-är-hollywood vilket jag gjort i 15 år.
 2. för övrigt bästa filmrelaterade boken som nånsin skrivits: http://www.videowatchdog.com/bava/index.htm en ordentlig pjäs som kostar en del men ack så nödvändig!
 3. science-fiction bokhandeln i gamla stan har en del. biografier och lite annat.
 4. Eibon

  export

  jag jobbar som redigerare på SVT och våra rekommendationer är: så bra som möjligt :) vilket är vad jag också vill ha! jag vill ha ut formatet i exakt samma kvalitet som det kom in. nåväl får kika runt lite. exporterar sällan så jag är lost i den djungeln. edit: problemet löst. istället för "same as source" körde jag komprimering animering och rgb istället för 601. blir sjukt stora filer men huvudsaken det funkar :) verkar vara en känd bugg
 5. Har alltid använt quicktime same as source när jag exporterar. dock märkt att bilden blir ljusare efter export, vilket är förjävligt. nåt tips? och av nån anledning skiter allt på sig när jag ska exportera som avi. är även inte jätteinne på codecs så brukar bli enorma filer.
 6. sagor som har med onda mäktiga tingest som vill ta från dom svaga o behandla dom som skit är ju urgammal. förvånad över att Cameron gjorde nåt så simpelt. hade inte förväntat mig nåt djupt och märkligt men det var verkligen låg nivå. men men, som 3d-spektakel har den en rätt att existera.
 7. Eibon

  Filmböcker

  En av dom som var med och gjorde Evil Dead (Josh Becker) skrev en dagbok över den inspelningen, finns på nätet nånstans på hans sida. småkul läsning. ingen storfilm dock
 8. passar in på dom flesta blockbusters
 9. intressant: http://www.thrfeed.com/2010/01/avatar-ticket-sales-.html
 10. Jag tror en stor del av dom som sett filmen och säger den är så jävla bra lurar sig själv med att 3d/skitbra cgi = bra film. filmen i sig är camerons sämsta men det var jävligt coolt o se på bio, fast mer på ett cosmonova sätt. personligen längtar jag tills man får se en riktigt riktigt bra film som också är lika fin i 3d. har enorma förhoppningar på the hobbit
 11. dom är ju iallafall klippta som det så, vore ingen stor överraskning. kan inte filma ett knytnävsslagsmål utan epilepsi-klippning och 2 veckors dataanimering. sämst
 12. så vad kommer den heta tror ni då? spider-man begins? spider-man the beginning? spider-man unleashed? spider-man dazed & confused? spider-man born? spider-man 0? spider-man revisited? spider-man 9/11?
 13. sätt i kameran ordentligt i stativet, dra åt det som kan dras åt och se till att benen står stadigt. antar att det du menar är när du rör kameran så skakar det till lite fult, sen efter det kommer zoomen? sånt litet skak går dock att ta bort med bildstabilisering i efterhand, brukar jag göra i aviden iaf! ibland kan man få trixxa runt lite men oftast så blir det bra.
×
×
 • Create New...