Jump to content

Strawhat

Members
 • Posts

  32
 • Joined

Personlig information

 • Name
  Leif

Filmskapande

 • Gear
  Canon HV40

Strawhat's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Lyckades tillslut få det att fungera med en mp4 fil. Nej, antagningen stänger imorgon :).
 2. Hej! Håller på med min ansökan till dramatiska institutet. Möter på problem när jag ska ladda upp filmen, har prövat flv, mov, mp4, avi som alla ska vara godtagbara. Men vid alla försök står det ILLEGAL_FILE_FORMAT. Någon som vet vad felet kan vara? Ingen fil är större än 35 mb. Tack!
 3. Ja, som rubriken lyder! Har en lite filmidé som jag skulle vilja skicka till dem. Finns det något sätt att skicka min idé via mail till de olika filmbolagen? Tack på förhand!
 4. Tja! Jag har nyss redigerat en ny film i Adobe Premiere. Jag har filmat med videokameran Canon Legria HV40. Problemet är att när jag ska expotera filmen så blir det 720x480 i storlek på klippen, vilket jag tycker är otroligt litet när man filmat med en HD kamera. Det är ju trots allt samma storlek när jag expoterar klippen med min gamla kamera som inte är HD. Hur gör jag för att behålla den storlek som den är när man impoterar klippen? Tack på förhand!
 5. Jo visste jag håller med dig, det är den egna världen som gör den speciell. Men man kan ändå inte gå och sno en annan story.
 6. Tja! Jag har funderat på en grej. Det har ju varit mycket snack om att Avatar är så lik Pocahontas historien, jag tycker det stämmer ganska väl. Kolla den här länken: http://www.huffingtonpost.com/2010/01/04/avatar-pocahontas-in-spac_n_410538.html Hur kunde James Cameron komma undan med detta utan att ens behöva referera till Pocahontas i credits? Tack på förhand! Ha det gött!
 7. Ja, jag har kollat på filmen i kamerans LCD skärm.
 8. Ahh ok!:( Antar att man lät sig en fet läxa nu då.
 9. Tja! Har gjort världens misstag. Jag glömde sätta på micen när vi spelade in, finns det någon chans att kamerans inbyggda mic fångat upp det?:( Tack på förhand! Ha det gött!
 10. Nja, det är ju inte så viktigt. Men hon verkar ju redan veta att det fanns en chans att han skulle möta dessa övernaturliga fenomen, eftersom hon själv verkar ha sett dem. Så varför förvarnar hon inte honom redan innan han säger att han ska gå dit? Det var det som jag funderade över. Men det kanske är lite petigt, jag vet inte. Annars en bra berättelse. Ha det gött!
 11. Väldigt välskrivet manus!:) Det var bara en fråga som dök upp när jag läste det. Elsa säger ju att hon visste att han gick för tidigt, varför stoppar hon inte honom? Ha det gött!
 12. Kanske en Canon HV40! Så kan du köpa till batteriet BP-2L24 som har mycket bra batterikapacitet.
 13. Tja! Har någon lust att göra en lista över alla filmutbildningar på högskolenivå, där man lär sig att göra film, om man till exempel ska bli regissör? Finns det inte några andra utbildningar förutom DI och Göteborgs regissörutbildning, som inte är lika svåra att komma in på? Tack på förhand! Ha det gött!
 14. En snabb fråga till! Jag märkte nu att Canon HV40 ger ifrån sig massa ljud när man satte i ett DV band. Ska det vara så mycket ljud från den? Kommer Röde micen fånga upp detta ljud? Ha det gött!
 15. Jag såg förresten att jag hade ett Panasonic DVC professional band hemma. "ideal for 3CCD Camcorder". Men HV40 har väl CMOS sensor? Är detta ett band man icke bör använda?
×
×
 • Create New...