Jump to content

Strawhat

Members
 • Posts

  32
 • Joined

Everything posted by Strawhat

 1. Lyckades tillslut få det att fungera med en mp4 fil. Nej, antagningen stänger imorgon :).
 2. Hej! Håller på med min ansökan till dramatiska institutet. Möter på problem när jag ska ladda upp filmen, har prövat flv, mov, mp4, avi som alla ska vara godtagbara. Men vid alla försök står det ILLEGAL_FILE_FORMAT. Någon som vet vad felet kan vara? Ingen fil är större än 35 mb. Tack!
 3. Ja, som rubriken lyder! Har en lite filmidé som jag skulle vilja skicka till dem. Finns det något sätt att skicka min idé via mail till de olika filmbolagen? Tack på förhand!
 4. Tja! Jag har nyss redigerat en ny film i Adobe Premiere. Jag har filmat med videokameran Canon Legria HV40. Problemet är att när jag ska expotera filmen så blir det 720x480 i storlek på klippen, vilket jag tycker är otroligt litet när man filmat med en HD kamera. Det är ju trots allt samma storlek när jag expoterar klippen med min gamla kamera som inte är HD. Hur gör jag för att behålla den storlek som den är när man impoterar klippen? Tack på förhand!
 5. Jo visste jag håller med dig, det är den egna världen som gör den speciell. Men man kan ändå inte gå och sno en annan story.
 6. Tja! Jag har funderat på en grej. Det har ju varit mycket snack om att Avatar är så lik Pocahontas historien, jag tycker det stämmer ganska väl. Kolla den här länken: http://www.huffingtonpost.com/2010/01/04/avatar-pocahontas-in-spac_n_410538.html Hur kunde James Cameron komma undan med detta utan att ens behöva referera till Pocahontas i credits? Tack på förhand! Ha det gött!
 7. Ja, jag har kollat på filmen i kamerans LCD skärm.
 8. Ahh ok!:( Antar att man lät sig en fet läxa nu då.
 9. Tja! Har gjort världens misstag. Jag glömde sätta på micen när vi spelade in, finns det någon chans att kamerans inbyggda mic fångat upp det?:( Tack på förhand! Ha det gött!
 10. Nja, det är ju inte så viktigt. Men hon verkar ju redan veta att det fanns en chans att han skulle möta dessa övernaturliga fenomen, eftersom hon själv verkar ha sett dem. Så varför förvarnar hon inte honom redan innan han säger att han ska gå dit? Det var det som jag funderade över. Men det kanske är lite petigt, jag vet inte. Annars en bra berättelse. Ha det gött!
 11. Väldigt välskrivet manus!:) Det var bara en fråga som dök upp när jag läste det. Elsa säger ju att hon visste att han gick för tidigt, varför stoppar hon inte honom? Ha det gött!
 12. Kanske en Canon HV40! Så kan du köpa till batteriet BP-2L24 som har mycket bra batterikapacitet.
 13. Tja! Har någon lust att göra en lista över alla filmutbildningar på högskolenivå, där man lär sig att göra film, om man till exempel ska bli regissör? Finns det inte några andra utbildningar förutom DI och Göteborgs regissörutbildning, som inte är lika svåra att komma in på? Tack på förhand! Ha det gött!
 14. En snabb fråga till! Jag märkte nu att Canon HV40 ger ifrån sig massa ljud när man satte i ett DV band. Ska det vara så mycket ljud från den? Kommer Röde micen fånga upp detta ljud? Ha det gött!
 15. Jag såg förresten att jag hade ett Panasonic DVC professional band hemma. "ideal for 3CCD Camcorder". Men HV40 har väl CMOS sensor? Är detta ett band man icke bör använda?
 16. Jo, efter mycket tryck så fann jag det!:) Jag hade glömt att ändra om till P, den var inställd på auto, hihi! Tack för all hjälp!
 17. Tack för bra svar! :) Då har jag lite bättre koll nu! Kan dock inte finna det där förbannade cinema mode...
 18. Okaj! tack för denna värdefulla info Christian. :) Men den röde för 1000 kronor passar på Canon HV40 eller? Är det något avancerat att använda en extern mic till en kamera för enklare filmbruk? Sista frågan; Behövs vindskyddet som man kan köpa, Röde Dead Cat vindskydd, till denna mic om man vill slippa blåsljud? Jag är ny på detta som ni kanske märker så ni får ursäkta alla mina nybörjarfrågor, men jag vill lära mig!:) Ha det gött!
 19. Tja! Jag har nyss fått min Canon Legria HV40 och jag är lite lost i intruktionsboken, några frågor som kommer upp; Jag vill ha cinema mode 25p. Är cinema mode och 25p två olika intsällningar? För isåfall kan jag inte finna cinema mode. Sedan när man för över filmen till datorn. Jag har ett DV uttag på min laptop... Tror jag. Jag har laptop modellen HP Pavilion dv6-1341eo. Frågan är om man för över filmen genom DV uttaget eller HDMI uttaget för bästa kvalité vid redigering? Vilka DV-band borde man köpa som är relativt billiga men som återger bästa kvalité på bilden? Jag läste att HDV band knappt ger något bättre resultat och kostar en hel del mer... Det var allt för denna gång! Det ska nämnas att jag är ny på det här med filmkameror, men hoppas utvecklas! Det uppskattas väldigt mycket om någon orkar ta sig tid och besvara dessa frågor. Tack på förhand! Ha det gött!
 20. Hmm... Det var den jag tänkte på!:S Ska se om det finns någon beskrivning på den någon annanstans. Det är nog denna; http://www.jam.se/produkt/Mikrofon-och-tillb./A25143-Röde-VideoMic.jam En till fråga när jag ändå är igång; Behöver man en sådan där Röde Dead Cat vindskydd till just denna modellen om man vill slippa blåstljud. Finns ju redan ett skydd på denna ser det ut som. Ha det gött!
 21. Hej! Jag tänkte beställa den här : http://www.japanphoto.se/product/kameratillbehor/annat/rode-mikrofon-video/ till min Canon legria HV40. Eller finns det någon annan mic i samma prisklass som fungerar bättre med min kameramodell? Är det någon som har erfarenhet av just denna mic? Tack på förhand! ha det gött!
 22. Tja! Jag ville bara tipsa er om detta underliga priset på Canon Hv40, norsk japanphoto.no. http://www.japanphoto.no/product/videokamera/canon/canon-legria-hv40-hd-video/ Jag hörde att det ibland kan hända att det inte går igenom om man har utländskt kort. Men jag bor i norge och betalade med mitt svenska, fanns inga pengar kvar på mitt norska! Så det kan ju hända att det inte går igenom för er, men det gick igenom för mig. Om det var för att jag hade norsk adress vet jag inte, men ni kan ju pröva om ni vill!:) Det blir allefall 6450 med porto i svenska kronor. Vilket jag jag tycker är mycket billigt:) Ha det gött!
 23. Okej, kommer det någon ny liknande modell fast bättre i början av 2010? Ha det gött!
 24. Men HF200 kostar ju bara ca 6000, då HF s10 kostar 10000.Måste ju vara någon mer skillnad?:S Jag fann modellen HF20 nu. Hur är denna jämfört med HF S10? Ha det gött!
 25. Denna historien handlar om den trasiga Göran som försöker rädda en människa för att sona sina misstag i livet! Goran = Göran Hoppa inte!.pdf
×
×
 • Create New...