Jump to content

Tyko

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Days Won

  1

Tyko last won the day on February 26 2009

Tyko had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Västerås
 • Job/title
  Blandad media
 • Name
  Robin

Tyko's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

13

Reputation

 1. Jag är själv inte någon stop motion-expert, men jag såg att Stan Winston School har en stop motion video som tar upp "character performance". Sen har dom ju en del andra roliga videos om hur man gör skulpturer och dockor mm, men det har du kanske koll på redan. Man kan iaf köpa filmen som antingen dvd eller som streaming, streamingen kan du titta på hur många gånger som helst. Fram till den 18 mars får man 50% rabatt om man skriver in "lucky" som promo code. https://www.stanwinstonschool.com Kolla under videos så hittar du den.
 2. Hej! Jag förstår kanske inte riktigt frågan, men hur hade du tänkt att ni skulle tjäna pengar på företaget? Ska dom "oetablerade" filmskaparna betala er för att producera deras filmer eller ska ni visa dom på bio och dvd och få betalt för försäljningen osv? Det är väldigt svårt att tjäna pengar på film idag, speciellt om filmerna är smala och det inte finns någon stor publik. Det kan vara svårt att få folk att titta på ens filmer även om filmerna är gratis, det är ju väldigt många andra man har att konkurrera med.
 3. Tyko

  The Tunnel

  Snyggt jobbat, gillade både bilden och ljudet! Vart spelades den in?
 4. Nu har jag tittat på dom "Coraline inspirerade knappögonmask" videorna, och dom är ganska avancerad, man behöver inte gå igenom så många steg för att tillverka en mask. Om du är ny inom maskmakeriet så vet jag inte om det ger dig så mycket att titta på dom. Man anmäl dig till hans gratiskurs så får du information om grunderna.
 5. Menar du att du vill ha en mask som ser ut som masken dom tillverkade och man såg i själva filmen, eller vill du få reda på hur man gjorde på riktigt? Förstår du hur jag menar? :) I filmen så gjorde dom en mask i skumlatex som täckte hela ansiktet, något man antagligen inte använde på riktigt. Det vanliga när man arbetade med skumlatex är att man delar upp masken i flera lösa delar, t.ex. en panna, en näsa, en haka osv. Sen limmar man fast varje del för sig och till sist sminkar man allt. Materialen har däremot utvecklats en hel del sen den här filmen spelades in, så skulle man filma samma film idag så skulle man med största sannolikhet ha använt andra material. Det finns en kille I England som heter Stuart Bray som arbetar och undervisar en del i smink och mask för film. Han har en sida där man kan skriva upp sig på en gratis kortkurs som var helt ok, jag har inte fått något spam eller liknande: Learn Prosthetic Makeup - Welcome Han har också lagt upp en del videos, där jag framförallt tycker du ska kolla på dom om skulptering av en lösdel (prosthetic), plus dom om hur han tillverkar en Coraline inspirerad knappögonmask. Den senare är inte helt färdig än, men där kommer han att visa hur han tillverkar en ansiktsmask från början till slut, även om det inte är det motivet du vill ha så är det samma tekniker. Men du behöver inte använda samma material som han gör.
 6. Jag ska själv köpa på mig lite silikon, och när jag var ute och tittade igenom utbudet hittade jag en beskrivning på hur man kan göra en arm av just det materialet som användes till Harry Potter. Tänkte att någon här kanske var intresserad: http://www.smooth-on.com/gallery.php?galleryid=273&cPath=1130
 7. Malsum: Okej, jag får fortsätta försöka då. Men det är lite dåligt av dom i sådana fall, jag ringde ju deras kundtjänst och frågade. Först lästa jag upp vad som stod på nätet ”Denna produkt säljs endast via butik eller med recept på apoteket.se” och då sa hon att det betydde att man kunde köpa den i butik utan recept, men när hon sen kollade på själva produkten så ändrade hon sig och sa att den visst var receptbelagd. Men jag får väl gå ner och prata med dom igen. Raw: Det är en flytande sorbitol du behöver, alltså inte i pulverform.
 8. På vilket av apoteken handlar du? Jag har varit på fyra olika apotek i två olika städer och alla har sagt att det är receptbelagt, och till slut så börjar man ju tro på vad dom säger. Men jag tänkte som du, varför skulle dom kräva recept på ett sötningsmedel, så jag ringde till apotekets kundtjänst men fick samma svar där. Hon kunde heller inte svara på varför det var receptbelagt, men tydligen är det på det viset iaf. Om du har en flaska i närheten får du gärna kolla vad den har för Vnr, då blir det kanske lättare att hitta den. Flaskan dom sålde förut hade vnr 329938, men den har dom som sagt slutat med.
 9. Kan tillägga att även gelatin gjort med sorbitol blir klibbigt och bör pudras.
 10. Att få tag på sorbitol kan nog vara lättare sagt än gjort. Förut såldes det i en 1000ml flaska på apoteket, men vad jag vet har dom slutat med det nu. I deras register finns en annan flaska på jag tror 300ml, men den krävs det recept för att få köpa. Om någon har något annat tips på var man kan köpa sorbitol i liten mängd får ni gärna höra av er. Det går att använda vatten istället för sorbitol, här finns en diskussion om för och nackdelar: http://www.theeffectslab.com/forums/viewtopic.php?t=10275&highlight=propylene+glycol En av dom som skriver i tråden har faktiskt använt majssirap (vit sirap?) blandat med vatten istället för sorbitol, så din idé med sirap verkar ha använts tidigare. :) Lite allmän info om gelatin: http://www.sapsema.org/gelatin1.html http://www.sapsema.org/gelatin2.html
 11. Eftersom jag inte helt förstår vilken effekt du är ute efter så är det svårt att ge några tips. Vill du få fram en hel arm i gelatin, så att du får en lösarm som du kan filma. Eller vill du få fram en ”gelatinhandske” som du kan trä på din riktiga arm? Skulle du kunna beskriva hur du gjorde ditt förra test? Smetade du helt enkelt gelatin över din egen arm? Om du vill att gelatinet ska se ut som hud så kan du använda vattenbaserad foundation, dvs smink. Det ger en väldigt bra hudfärg, men se till så att den inte är fett/olje baserad. Faktiskt allt som går att blanda ut med vatten funkar.
 12. I Sverige så säljs den typen av hudlim under rubriken ”mastix”. Eftersom jag inte vet var du bor så är det svårt att tipsa om närmaste inköpsställe, men jag vet däremot några webbshopar som säljer det. http://www.mapont.se – titta under ”Adhesives” http://butik.atr.nu/open_produkter/default.asp?plats=136 – titta under ”mastix/hudlim” http://www.eksons.se – titta under ”Grimas Make-up” Om du googlar mastix så får du upp fler försäljare. Sen är mastix inte det bästa hudlimmet man kan köpa, bortsett från att det inte håller särskilt bra så tycker en del att limmet kliar och svider, om det händer så ska man inte fortsätta använda det. Fördelen är att det är enkelt att göra rent huden efter att man använt mastix, se bara till att köpa en ”mastix remover” samtidigt som du köper limmet. Lycka till. :)
 13. Precis som med det mesta så kan man göra på flera olika sätt, allt beroende på hur man tänker filma, vart kniven ska huggas osv. Ska jag vara helt ärlig så förstår jag inte riktigt din fråga... undrar du hur man filmar någon så det ser ut som h*n blir knivhuggen, eller vill du bara ha reda på hur man får blod att spruta? Om du kunde utveckla frågan lite så blir det lättare att ge svar. Om du t.ex. behöver hjälp med en scen som ska filmas så underlättar du för oss om du kan beskriva hur scenen ska se ut. Är det någon som ligger och sover i sin säng som ska bli huggen, eller är det ett gatuslagsmål där någon blir stucken i magen. Ju mer du kan berätta, desto lättare är det att ge ett bra svar.
 14. Fina bilder. Jag tycker inte det är ett för högt satt pris, inte när man räknar på hur mycket som blir kvar i slutändan.
 15. Kul att kunna vara till hjälp. :) Om du följer länken som Quantum skickade, och tittar under "Effektmaskering" så hittar du Collodium. I Stockholm kan du köpa det hos Smink och Perukmakar´n. http://sminkochperukmakarn.com/index2.htm I göteborg kan du köpa collodium hos Göteborgs perukmakeri. http://www.perukmakeri.se/ Dom har ingen webbshop, så man får ringa in sina beställningar.
×
×
 • Create New...