Gå till innehåll

Jerko

Medlemmar
  • Inlägg

    47
  • Blev medlem

Allt postat av Jerko

  1. Okej, det dumma är att jag hade detta problemet för några år sen också, men fixade det på en polares dator. Är uttaget till expresscard samma som man kan stoppa in SD kort? såfall har jag sådant uttag. Accepts secure digital (SD), multimediacard (MMC), memory stick (ms), memory stick PRO (ms PRO), xD-picture card (xD) står det i manualen till datorn. Funkar det?
  2. Jag har ingen firewireport på min laptop, men vill föra över DV material. Har läst att det finns firewireportar att köpa men blir inte klok på allt. Massa olika överföringshastigheter och sånt. Har en ACER EMACHINES E727 PD 2.3 4GB bärbar dator. Är det då möjligt att lösa detta?
  3. Då innebär detta att jag måste justera volymen på klippen i redigeringsprogrammet, och därefter spara om dom på nytt, komprimeras de inte då och tappar kvalitet?
  4. Jag har ett gäng klipp som är färdigredigerade och ska brännas ut men som alla har olika ljudnivåer på bakrundsmusiken. Detta beror på att de är redigerade av olika personer på olika datorer, Vissa låtar spelas upp väldigt högt. När man ser filmen vill jag inte behöva sitta med fjärrkontrollen och sänka och höja volymen. Går detta att lösa?
  5. Källfilerna finns inte kvar, det är det som är problemet. Nu är filen i (.wmv) så jag antar att det är kört? Klippen var (.AVI) från början direkt från kameran.
  6. Har en film som filmats i HD men sedan komprimerats till någott jätte grynigt. Går det att få tillbaka ursprungskvaliten?
  7. Zom,bisexuell Ordet ser sjukt snyggt ut också.
  8. Någon fler än jag som drabbats av dålig självkänsla efter att ha läst manus som blivit storfilmer? De är alltid väldigt fantasifulla och smarta, en nivå jag aldrig kommer att nå upp till. Nu har jag inte ambitioner att mina manus ska bli storfilmer men jag får tankar som "ingen kommer vilja se min film" och allt känns väldigt hopplöst.
  9. Jerko

    Kokain

    Torrmjölk (powdered milk) använde de i Fear and Loathing in Las Vegas och i Requiem for a dream. Finns att köpa lite överallt, helt ofarligt att snorta. Rekommenderar inte äkta kokain om ni ska göra omtagningar, inte heller druvsocker då era hjärtan kommer börja pumpa satan.
  10. Jerko

    Heroin och annat knark!

    Rekommenderar inte att skjuta eller röka heroinet om det är första gången, snorta är bättre.
  11. Såklart, men att 'vanliga' fluorescerande ljus kunde ge flimmer på filmen visste jag inte. Därför undrar jag vilka ljus som rekommenderas när man ska spela in på film.
  12. Vilka lampor rekommenderar du då? Jag vill ge filmen en annorlunda look, det ska inte bli så snyggt som möjligt. Flummigt skrivet.
  13. Tack för svar. Verkar svårt att använda sig av super 8. Får hitta någon ägare till en kamera som ställer upp som instruktör för en billig peng. Sen skickar man materialet till Uppsalabildteknik och får ut det på dvd, som man sen kan redigera i datorn? Jag har inte så stor koll på det tekniska när det handlar om film, har jobbat med teater förrut. Jag har ett manus, tänker regissera själv. Får ta kontakt med någon duktig redigerare, belysa med fluorescerande lampor. Det kommer säkert bli roligt och lärorikt.
  14. Funderar på att spela in en kortfilm med super 8, har aldrig använt mig av formatet förrut. Hur mycket ljud ger den ifrån sig? Det är bara ett par scener där jag behöver ljud, resten är berättarröster. Voiceovers till super 8 har aldrig gjorts förrut, jag är den första i världen. Har läst att en filmrulle är 3 min inspelningstid? så jag lär behöva väldigt många rullar med tanke på tabbar och misstag. Går det att filma över en rulle med nytt material? Jag får nog hyra in en expert som får vara med mig när det väl är dags för inspelning.
  15. Vilket pris är rimligt för en begagnad dvx100be i toppskick? utan kvitto tyvär.
  16. För att söka in krävs det grundlägande behörighet, gymnasiekompetens. Men jag har hört om personer som kommit vidare på regilinjen efter att ha hoppat av gymnasiet. Hur ligger det till egentligen?
  17. Jag har en fråga, Kan man på någott sätt ta reda på hur många timmar kameran har filmat?
  18. Andrei Tarkovsky's Mirror är vackrast. Jag tycker Kubricks The Shining är riktigt snygg emellanåt också. Gummo av Harmony Korine är väl inte direkt snygg men det 'smutsiga' fotot passar klockrent till filmen.
  19. Jerko

    Sony HDR-TG3

    Någon som har denna kamera? eller testat den? Vad tyckte ni?
  20. Jerko

    Msn

    Diskussioner Allmänna diskussioner som INTE har något med film att göra. Sen fråga jag inte om det gick att logga in på andra datorer. De sparas alltså bara om jag fört konversationerna på min egen dator?
  21. Jerko

    Msn

    Jag har ställt in så mina msn konversationer sparas i en fil på datorn. Om jag loggar in på msn på en annan dator sparas dessa konversationer också på min egen dator? Kan det verkligen göra det? det är visserligen en onlinesida man kommer till när man ska läsa gammla konversationer... Någon som vet?
  22. Jerko

    Firewire

    Jag vet inte, är det något fel? Någon har kanske dåliga erfarenheter av det.
  23. Jerko

    Firewire

    Kan någon rekommendera ett bra expresscard?
  24. Jerko

    Firewire

    Tack så mycket för hjälpen StenR :) Du kan kanske också berätta om min dator har tillräckligt bra prestanda för att jag ska kunna redigera mitt dvx100 material? Om jag behöver uppgradera mitt grafikkort eller någott.
×
×
  • Skapa nytt...