Jump to content

moviecreator

Members
 • Posts

  21
 • Joined

1 Follower

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  göra film och musik, datorer, ljudteknik m.m.

moviecreator's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vad innebär Whitebox mer specifikt? Är det en programvara eller någon typ av effekt?
 2. Jag ska se om projektet kanske kan genomföras i sommar. I så fall blir det garanterat en byggdagbok här! ;)
 3. Jag går själv i tankarna på att bygga ett motoriserat pan/tilt head. Har en polare som är elektronikkunnig och vi har spånat lite kring stegmotorer och servon från skrivare m.m. Styrningen skulle kunna bli en dosa från ett gammalt PS2 och kärnan i det hela skulle vara ett Arduinokort. Via Arduinot kan man sedan via lite programmering som jag hoppas inte bör vara allt för avancerad, säga åt den om hastighetsreglering, vilken spak från PS2dosan som ska styra vad osv. Om inte annat ett roligt och givande bygge skulle jag tro.
 4. Är bra på lite allt möjligt men skarpast på ljud, så jag skulle kunna tänka mig att vara delaktig som ljudläggare, tramp, mixare eller vad som krävs. Studerar ljust nu ljudteknik på högskola och har haft ett brinnande intresse för det sedan många år tillbaka. Har ljudsatt några kortfilmer jag och andra kamrater har gjort. Innehar även en glidecam. Kan som sagt även försöka vara delaktig på fler områden vid eventuell medverkan då jag tycker det är enormt kul att skapa film.
 5. Det låter väldigt intressant. Hade kunnat tänka mig passare, något jag inte arbetat som förut, men har insikt i vad det innebär i alla fall. Annars om möjligt, hade det funnits plats för en roll som inspelningsassistent eller liknande?
 6. Hej! Håller på att planera och göra research inför ett kort, icke kommersiellt dokumentärprojekt jag strävar efter att göra. Dokumentären skall fokuseras kring en radioförening i Mora som efter många år i etern bestämt sig för att lägga ned verksamheten. För att se om intresse finns söker jag alltså en fotograf samt bomoperatör/ljud som skulle vilja vara delaktiga i projektet, och som då eventuellt kan tänka sig ställa upp idéelt, vilket jag själv kommer göra. Jag kan en del om båda delar själv, men just till detta projekt känner jag för journalistrollen och insåg tidigt att jag skulle behöva extra hjälp.
 7. Såg att det börjar krisa med tiden. Har du någon redan så är jag gärna med på framtida projekt vad gäller tramp och ljudläggning, där jag är perfektionist in i minsta detalj.
 8. Förbaskat att det skulle vara så långt borta, men jag hakar gärna på ändå. Kan ju bli något sommarprojekt så jag kan ta mig neröver? Min starka sida är ljud. Alltifrån upptagning på plats med bom och dylikt, till tramp och ljudläggning samt inspelning av specialeffekter. Jag jobbar även med AfterEffects och då är det främst colorgrading och även lite setextensions som jag gör. Har även blivit att "måla över" mickdopp och annat i efterhand. Vid eventuellt samarbete skulle ju material kanske kunna skickas via ftp eller också skickas på disk via post/bussgods?
 9. Har försökt fundera hur jag bäst skulle konfigurera mitt Nvidia Geforce GT 325 M med After Effects och Premiere Pro CS5 utan lycka. Så som jag har det inställt nu så har jag valt "High-Performance-processing" för alla applikationer och då finns lite olika andra alternativ att välja på, vilket jag inte riktigt vet hur jag skall handskas med. Saken är det att bilden laggar väldigt i Premiere Pro även ibland om jag inte kör Full resolution på playback. Det fanns även något "integrated mode" med vilket det inte laggade fullt lika mycket eller inget alls.
 10. Hade väldigt gärna varit med. Bor i Falun men det ska väl inte vara nåt svårt att ta sig fram och tillbaka. Hade varit kul!
 11. Hejsan! Hade jättegärna hängt på att göra en dokumentär. Jag är mer åt ljudhållet på filmsidan, men även foto är av mitt intresse. Hakar på om det blir något!
 12. Jag har två länkar hemma till nåt program som dom använde bland annat på Fotbolls VM i Afrika nyligen för att tracka spelare, rita pilar osv.. Det här verkar då vara nåt annat, men jag kan leta på de andra länkarna då jag kommer hem: http://www.wasp3d.com/2009/livesports.html http://www.rtsw.co.uk/
 13. Tack! ;) Ska testas. Vet att jag tidigare sett chapter playlist men har dock inte satt mig in i det tidigare.
 14. Hej! Jag har med Adobe Dynamic Link länkat en film från Premiere till Encore, båda CS4. Grejen är att det ska delas upp i två kapitel men videon fortsätter ju likt förbaskat till kapitel 2 fast jag vill att den ska hoppa tillbaka till menyn då jag har en knapp för akt 2 där. Har letat och letat efter något slags sätt att göra detta på utan att lycks. Jag har fått det att fungera då jag haft två separata klipp eller tidslinjer men nu är det alltså ett helt klipp som jag har liggandes på timelinen i Encore. Spelar från båda punkterna gör den, men om jag vill att det ska gå tillbaka efter ett kapitel?
 15. Tack för allt matnyttigt Rogge! De I-frames som du beskriver, är de till för att göra en kontinuerlig loop utan hack eller har de någon annan funktion. Hur har du lagt in den animerade biten så du slipper rendera motionmenyer? Där hängde jag inte med riktigt. Jag har lagt över ett par knappar från Photoshop över motionmenyn, men då vill inget av det animerade visas. Om jag förstår dig rätt med att länka upp knapparna mot din rörliga bakgrund så ligger väl allt i samma lager om man säger? Min animering består av att knappar och ett ornament kommer in på menyn för att sedan stanna. Även någon form av videoklipp skall jag lägga in där bara jag får koll på hur jag löser detta. Ett sätt jag också såg var att ta min animering och lägga den på en timeline som jag skulle sätta att spelas först. Därefter skulle jag kunna ha en annan fil som meny, men då får jag ett glapp där..
×
×
 • Create New...