Jump to content

Peter

Members
 • Posts

  57
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Name
  Peter Westöö

Peter's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Läste nånstans att det brukar ligga runt 400-500 ISO vid 0 dB.
 2. Hej! kan inte ge ett uttömmande svar, men kan bara säga att jag har en HF10 som fungerar bra! och som du är inne på - det är viktigt att ha ett arbetsflöde som är smidigt! Band är skönt att slippa, men AVCHD måste/bör konverteras till nåt format som är smidigare att klippa i (på mac tex prores). så även om det går fort att kopiera ett minneskort till hårddisk så tar det sen lite extra tid att konvertera. Peter (PS läcker hemsida!)
 3. För just det du beskriver funkar följande kamera bra; http://www.filmprylar.se/annons-379.aspx du kan nog få den för halva din budget!
 4. ja! ganska unikt för DV-kamera...
 5. Hej, ofta blir det mer brus (korn) när kameran försöker exponera en mörk bild som om det är "mitt på dagen". dvs om du använder automatiks inställining. Lösningen då är att manuellt ställa max bländare, längre tid och viktigast, mindre gain (dvs elektronisk förstärkning av signalen) till kanske max 6 db. "det som är svart i verkligheten ska vara svart på filmen". /Peter
 6. program som styr quicktime filer; http://www.mediamatic.net/page/9274/en good luck!
 7. Kan inte hitta någon PAL version på gång- 24 bilder per sekund. laddade ner ett clip från webben fråb D90 och konverterade i FCP Compressor till Prores 422 i 720p - kunde inte se nån skillnad. Kan tex klippas ihop med HV20 material?
 8. just det. det enklaste är att bränna ut den på hårddisken och se att allt funkar....
 9. varför bygger dom inte datorer utan SBS?! ... har du högerklickat på din startmenyfil och angett att den ska börja spela?
 10. alltid irriternade när inte program funkar - men oftast är det faktiskt användarfel... menyer tar inte så stor plas, men vill du ha mer marginal kan du kopiera MPEG setting till en user defiend och ta lite mindre setting på den (4 istället för 5 mbit).
 11. OK, om problem uppstår brukar jag dela upp processen i 2 steg; 1) exportera hela sekvensen som en full DV-fil (om det är DV, annars samma codec som det är) - denna bör bli 26 GB ca 2) importera denna fil i compressor enl tidigare inlägg
 12. du måste ha en setting för ljudfil (AC3) i compressor oxå.... då får du 2 filer att importera i DVDSP
 13. Snyggt bygge! Går det att få tips / kopplingschema på DC omvandlaren? Är det det enda som behövs för att få en fungerande enhet (förutom låda)? /Peter
 14. så det krävs både 12 och 24 volt? ungefär hur mycket ström drar den? /Peter
 15. tjena, har samma paket, funkar bra. ska gå bra med mic in. "tysk kvalite" - mercedes känsla....
×
×
 • Create New...