Jump to content

Molgamus

Members
 • Posts

  30
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Student
 • Name
  Elias Ericsson Rydberg

Filmskapande

 • Gear
  Canon MV500i, Nikon D40 m. massa linser och blixtar, Final Cut, Adobe Creative Suite 3
 • Interests
  Fotografi, Klättring, Matematik och Fysik

Molgamus's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag har en liten tanke, du kan ju bygga en dator med OS:et på 80GB diskar (en speglad). Sen kör du all lagring externt i ett RAID5 system, borde ju räcka med fiberkanal med vanlig CAT5-kabel (japp vanlig ethernet) för den pallar ju 1Gbit/s. Kanske inte den billigaste lösningen men den är säker lagringsmässigt. Om din renderingsdator börjar brinna har du iaf kvar ditt material!
 2. Jag försöker göra en effekt där man gör en människa "ansikslös", mao man täcker över ögonen och munnen med annan hud eller något. Jag kan göra det i photoshop med det håller inte att göra det i varje frame. Någon som har något tips? Titta på de bifogade bilderna så blir det nog lättare att förstå vad jag menar
 3. Jag brände till DVD idag, allt fungerar som det ska men det går inte att spola i filmen, men det är lite skit samma. Tyvärr så blir det lite väl påtagligt interlacing när det är mycket rörelse, troligen för att det komprimerats två gånger...
 4. Martin Öberg, har du prövat bygga modeller i 3D? Om jag inte ska kalla det ett hantverk så vet jag inte vad jag ska kalla det. Det tar många timmar att göra fina modeller. Endast bara själva byggandet tar tid utan sen tillkommer ljussättning och shading/texturering och dessutom är konsten att rendera minst sagt ett eget hantverk. Men filmer blir så klart inte bättre för att man använder 3D i dom och på samma sätt som en HD-kamera inte kommer göra dokumentärfilmer mer sanna. Att filmen tappar sin konst har väl att göra med att de filmer som använder CG oftast inte är så konstnärliga till att börja med. Men se på sagan om ringen-filmerna, en hel del trickfilm används trots att de är on location så att säga. Modellen a helms klyfta tog en jäkla tid att färdigställa och var ett konstverk i sig men ändå så är det med i bara en sekund av filmen. Men definitionen av konst är ju att den ska sakna praktiskt användningsområde, men sen är det upp till var och en att tänja på gränserna...
 5. Jag har markerat skivan och i inspector valt "play first: meny" (min meny heter just meny, väldigt praktiskt!) Var det det du menade?
 6. jo jag har kodat om med 4,8 i bitrate istället och nu får det plats. Här väl att göra med att de 4,7GB som anges på skivan egentligen är runt 4,35GB pga avrundningen av bytes, 1024kb=1Gb=1 miljon bytes medans det borde vara 1,024gb... Det funkar ju iaf. Men mina menyer i dvd studio fungerar inte vid simulate. Vad gör man åt det? SBS är väl det svåraste felet en dator kan ha... ;)
 7. Varför är folk så negativa till CG? Alla medel som hjälper filmen att medla de känslor som regisören vill åt är väl bara av godo?
 8. Om du ska skaffa ett RAID4-set på 2TB som du länkat till så får du ju ta i beräkning att du "bara" kommer få 1,5TB. RAID 0 (två diskar där den ena är en exakt kopía av den andra) RAID 5 (Fem diskar) varje bit sprids ut på fyra diskar och den femte disken lagrar ett kontrollnummer som används för att återskapa de bytes som går förlorade när någon av de 4 andra diskar slutar att fungera. Sen det här med hastighet, CAT5 (ethernet) klarar 100Mbit, en del ethernet-kablar klarar 1000mbit vilket är mer än de 480Mbit som LaCie RAID systemet du länkat till klarar av. Med andra ord kopparsladd är snabbare än vad man tror. Jag tror att du kommer klara dig med den där vad det gäller lagring. En annan sak man kan tänka på är att ha råmaterial på en RAID och det färdiga materialet på en annan. Och självklart ska man undvika att ha filmmaterialet på samma disk som sitt operativssytem! Happy editing!
 9. jo smakar så kostar det! :P Men eftersom detta är internet så finns det ofta vägar runt "problemen" så att säga. Men 30-dagars demo tror jag man kunde få på deras sida iaf, och gillar man det och behöver det så ska man självklart supporta dem genom att köpa programmet.
 10. Här är en video som visar vad Mocha gör, Mocha AE är specialiserad på export till AE som jag förstår det. Varning för överdos av "the queens english"! http://www.imagineersystems.com/products/mocha/ Någon som använt detta? Verkar sjukt smidigt att rotoscopa och planar tracking verkar vara grejen när AE inte klarar jobbet! PS. Finns till alla stora plattformar, hooray! DS.
 11. Jag såg denna på Vimeo igår och visst är det fantastiskt, men det riktigt balla blir när man kommer kunna gör detsamma på rörliga saker som skådespelare och annat! Tyvärr så var ju analyseringen mycket långsam men det är ju trots allt på utvecklingsstadiet, och om det är så som Max_H antyder så kanske detta kommer i AE CS4 eller CS5 *önskedrömmande*
 12. Finns ju Boujou som ska vara ett bra program för camera tracking och stabilisation, analyserar filmen och gör någon slags 3D tracking. Men jag har inte själv använt det och det är väl mest gjort för 3D compositing men video element är väl inte otänkbart. Tracking points som programet producerat av byggnaden. http://www.2d3.com/_furniture/images/capability/transpTowerStructure.png Programmet är ju inte heller särskillt gratis, 10000 dollar kostar det för en full commercial licence. Van Helsing behind the scenes var kul att se, nu vill jag lära mig hur man gör! Men jag måste hålla med om att det är för mycket propagerande för mac i början, och då sitter jag själv på en mac!
 13. ok låter som en lösning, men compressor som är ett såpass dyrt program borde ju klara av att göra kompressionen direkt tycker man ju. Nu måste jag rensa lite på min hårddisk för att få plats med 26 GB, på min externa disk har jag ca 45GB ledigt men den är formaterad i FAT32 så den klarar ju bara filer som är upp till 4GB. Hur stor blir den omkodade filen? Runt 4,5GB eller? Mitt ljudspår är ju ca 200mb och om videospåret blir ~4,5GB då blir det ju inte så mycket plats över till menyer i DVD Studio, rigth?
 14. Efter att ha försökt ett antal gånger så vill det fortfarande inte fungera, jag har exporterat .ac3 fil och .m2v fil samtidigt. "General Error" sa final cut pro när hela nästan var färdigkodad, surt! Hände ett par gånger så jag testade exportera bara en ljudfil, det gick bra. Nu var det filmens tur... fail åter och åter igen! Nu idag så gjorde jag ett nytt försök, satte igång exportering med compressor och la till min destination, submit. Klockan 18:03: Oh yes! nästan klart, nice! Tre minuter senare: Oj är det klart, nice! Äntligen! Ett par sekunder efter det: Var fan är filen då? *kollar loggen i compressor* "" Står i slutet... Någon minut senare: Skriver ett inlägg på voodoofilm forum och undrar hur man slipper detta error!
 15. det behöver inte vara så svårt, i foto är som tidigare nämnt att HDR är en bild med tre olika exponeringar. En för högdager, skuggor och en för mellantonerna för att få perfekt exponering på alla delar. Sen överdriver en del effekten och det är väl denna surrealistiska effekt som du vill ha i film. Om man fotar i raw så kan man fuska lite och exportera tre olika exponeringar och sedan lägga samman dem i en HDR-bild. Borde gå att lösa på filmsidan också, filmar man scenen 3 ggr så måste man ju göra likadant alla gångerna, vilket kan vara mycket svårt. Men om man filmar i raw så kan man ju exportera tre olika versioner för att åstakomma något liknande. Jag här själv inte testat detta men det kan vara värt att testa, lägg alla tre tracksen i timelinen ovanpå varandra och prova olika blandninglägen för att få det övre tracket att vara högdagrar och det undre att representera skuggorna. Jag själv testa när jag får tillgång till min dator...
×
×
 • Create New...