Gå till innehåll

darp

Medlemmar
  • Inlägg

    33
  • Blev medlem

Allt postat av darp

  1. Hej! I min nya film hade jag tänkt att en kille skall försöka ragga på en tjej genom att kasta den mot henne och hennes kompis. Problemet blir bara när han tar i något för hårt och spräcker ögonbrynet på henne. Hur gör jag för att få det blödande ögonbrynet att se så verkligt som möjligt ut? Med tanke på att det är hår så kan det väl bli svårt med att bygga upp ett sår med hjälp av vax? Någon som har en bra lösning?
  2. Riktigt bra idé det med kyrkogården! Tackar för den! Detsamma gäller den idén med byrån med fotona. Skall absolut tänka igenom något där.. För tillfället så har jag tagit bort allting med hans bror och visar att han bara är ensam liksom..
  3. Precision Motion: Okej, jag förstår nu hur du menar. Jag skall ändra på det och "radera" de oseriösa dialogerna precis i början vid presentationerna av karaktärerna.. Tror du att filmen fortfarande kan tas på halvt seriöst allvar ifall jag låter första scenen vara seriös medan låter de andra förbi oseriösa? Har första intrycket av karaktärerna en djup påverkan på publiken? John: Tack så mycket för kritiken! Det hjälper mycket mer än kommentarer som: "Det låter jättebra!" eller liknande. Angående berättarrösten så låter jag det ligga kvar lite vagt, eftersom jag inte vet ifall vi kommer ha resurser till att t.ex visa en scen där en djupfryst kille står med massa kycklingar runt sig. Men förmodligen kommer det att bli borttaget. Jag ber även om ursäkt för action-texten, som beskriver mer än publiken får reda på. Jag borde kanske låta berättarrösten ta en del av det, eller bara radera det? Hur långt läste du? Hittade du NÅGOT som var bra trots alla amatörmässiga fel?
  4. Gorse: Jag tror jag har förstått i alla fall.. Men det är en sak jag INTE förstår.. I många filmer jag har sett så finns det inget budskap med filmen, det liksom bara flyter igenom händelser.. Måste det finnas en god, en ond och ett mål i varje film? Jag tänker framförallt på Napoleon Dynamite. Visst, man kan tänka sig att alla är onda och oavsett hinder så skall han visa att han inte är så värdelös som alla tror. Men om man kollar filmen så är det en kille som bara "är" hela filmen igenom tills han tillslut dansar på skolavslutningen och blir älskad av alla. Bloody_Roses_94_: Tack så jättemycket? Du har ingen kommentar till varför det låter bra? :) Till er andra: Läs gärna andra utkastet av manuset! Det ligger under: "Kolla mitt manus!"
  5. Du förstår mig bra! Vilken UNDERBAR idé! Skall genast försöka klämma in det i filmen.. Nu fick du mig motiverad! Tack! :)
  6. Nu förstår jag felet, ursäktar för det! Jag dubbelkollade inte ens i manuset, för jag förstod inte vad du menade :P Angående atmosfären så är det åter igen svårt att förklara.. Jag förstår verkligen hur du menar, och jag vill så himla gärna förklara det på bästa sätt. Har du sett Napoleon Dynamite? Ungefär den stämningen vill jag ha i filmen.. Hela staden känns död, och alla är mer eller mindre deppiga, men filmen är ändå hur rolig som helst! Om du inte har sett den så kanske du har sett Stranger than Fiction? Samma gäller där, förutom att den filmen inte är jätterolig..
  7. Jag gillar verkligen idén, men tyvärr så passar den inte in i filmens "stämning" om man nu kan kalla det så. Visst, en kille i filmen kommer försöka ta självmord, men det kommer inte vara speciellt dramatiskt. Därför passar inte våldtäkten in riktigt. Filmen jag gör är en drama/komedi (mest komedi) och historien du skrev hade mer passat i en deckare tycker jag. Tack så mycket i alla fall!
  8. Jag förstår felet "tillsammans går det tillsammans hem till" och har nu rättat till det.. Skall korrekturläsa mer noggrant senare när det börjar närma sig slutet. Med atmosfären så är det väldigt svårt att skriva hur filmen kommer vara.. Men det kommer inte vara några skratt o,sv, utan en relativt deppig film i början, fast med roliga dialoger. Svårt för mig att sätta mig in i rollen som läsare, men det kommer synas att det är seriöst när filmen är klar. Jag förstår inte felet du påpekade med: "Nyss sa du att du hette Chriss" o,sv, vad är det som är fel med det? Tack för kritiken!
  9. Titel: Ensamma (preliminärt) Voodooversion: 2 (första version här.) Filmen handlar om Jerry och Christoffer, två killar som varit mobbade hela sina liv och undrar om livet har någon mening över huvud taget. Ett möte mellan dem gör att de inser att livet faktiskt kan vara underbart. Men med vänskap kommer inte bara guld och gröna skogar, utan även besvikelse, falskhet, lögner och sorg. Det här är deras historia. Ensamma.pdf
  10. darp

    få rättigheter!

    Ring författaren eller dennes agent, eller dylikt för att förhandla om rättigheterna. Om det är en "känd" bok eller så, så kan det kosta en del pengar, en smärre förmögenhet.
  11. Du borde nästan kunna få tag på det hur lätt som helst, och billigt! Kolla på större byggvaruföretag, kanske t.om Ikea? För då finns möjligheten att de har massor till övers..
  12. Precis som TaZ skrev. Jag har inte läst manuset, men det låter ungefär som en direkt kopia på Tenacious D - The Pick of Destiny. Filmen är grym. Den handlar om Jack Black som får höra av DIO (tror jag) att han måste bege sig till Hollywood för att det är hårdrockens stad. Där skall han starta världens bästa band. Väl i Hollywood träffar han Kyle Gass (K.G) och de rockar så hårt att djävulen åker ner i helvetet igen. De gör t.om en bong av djävulens horn, men det är en annan femma. Lycka till!
  13. Jag håller tummarna för detta.. Hoppas det blir något man kan se på TV framöver..
  14. Du har rätt. Jag satt idag i två timmar och skrev ned olika hinder som kan komma upp i filmen. Jag hade varit tacksam ifall du skulle kunna säga vilken som skulle passa bäst i sammanhanget, om jag listar några av problemen här: 1. De träffar två tjejer, och de börjar tycka om samma tjej. Christoffer får den tjejen. Jerry, som är en sån bra kompis, säger att han kan ta den andra, men då säger Christoffer att han är tillsammans med båda. 2. Christoffer går helt plötsligt med i ett kommunist-ungdomsparti och detta klarar Jerry inte av. Jerry försöker få Christoffer att förklara varför han gått med i partiet, men Christoffer rundsnackar bort det. 3. De träffar ett gäng tillsammans och börjar umgås med dessa. Christoffer får väldigt stor plats i gänget och njuter av kompisframgången, så mycket att han glömmer bort Jerry, varpå Jerry fryses ut ur gänget. 4. Jerry vinner över Christoffer i krabbfiske, alternativt att Jerry fångar den berömda storkrabban? Jag har några till.. Men dessa var de bästa tror jag. Tack på förhand
  15. darp

    Bloodshed (7 min)

    Jag är jätteledsen men jag måste ge er lite negativ kritik.. Detta är en ren kopia på Saw 3 och Hostel. Ni har gjort ett skitbra jobb men inget nyskapande. Jag vet inte vad ni hade tänkt med filmen.. Om det var tänkt göra en visuellt snygg film så har ni lyckats. Om ni tänkte göra något nytt som ingen sett förrut så har ni tyvärr inte lyckats.
  16. darp

    Jobb-ordning

    Jag är ingen expert inom ämnet, men jag är ganska säker på att du inte behöver bry dig om ordningen mellan AE och Premiere eftersom de båda är gjorda av Adobe och är mer eller mindre sammankopplade. Prova att lägga på alla logos, effekter och eftertexter och sedan komprimera den till en webb-version. Sedan lägger du till meny och andra saker såsom "bakom kulissen" o.sv och sen exporterar du den okomprimerad. Ps. Vad menas med De-interlace? Ledsen att jag ger ett sådant nybörjarintryck, men vi alla har ju börjat någonstans :) DS.
  17. Jag tycker verkligen om din humor, den är trevlig och jag fick några goa skratt när jag läste det. Jag gillar framförallt ologisk humor, t.ex. "Du Sam jag tror jag har fått en hjärntumör, jag har så jävla ont i huvudet". Men det är det som är svårt med humor.. Jag skriver just nu på en komedifilm och jag har fått GRYMT respons av mina bekanta som läst det, men jag har också hört att det inte fattar vad som är roligt. Men jag hoppas det går bra för Sam och Rai för det jag läste nu var skitroligt!
  18. Jag är jätteledsen, men jag förstår varken orden protagonist eller antagonist. Ursäkta för det, men skulle du kunna förklara dem? De är två killar som träffar varandra av en slump och som inte vågar visa sina svagheter med att säga att de inte har några kompisar. Deras dialoger under större delen av filmen kommer därför bygga på mycket lögner emellan dem, pinsamt dåliga lögner som kommer vara roliga. Premissen kan vara antingen: "Vänskap är inte alltid lätt, men värt att leva för" eller "Alla oavsett personlighet kan få en vän". Karaktärera är väldigt olika varandra, då den ena är väldigt korkad och ser sig själv som en mycket intelligent människa. Den andre är relativt normal i sättet, men allmänt nervös och tänker filosofiska tankar hela tiden. Jag måste säga att det är grymt svårt att förklara filmen genom att skriva ett par meningen såhär :) Jag har 5 scener klara nu och kommer att lägga upp utkastet inatt, jag hade blivit väldigt glad ifall ni tog er tid att läsa det så kommer ni förstå mer hur filmen är tänkt att vara.
  19. Gorse: Haha du knäcker mig totalt! Jag har verkligen fått till det speciella med filmen nu och har skrivit flera scenern och allt går på räls, men du knäcker mig! :P Själva grejen med filmen är ju att de båda drömmer om att ha en vän.. Och sen när de träffas så går den drömmen i uppfyllelse.. Men vänskap är inte alltid en dans på rosa moln och de inser dem båda. "Två killar som som drömmer om att ha en vän träffar varandra och får sina drömmar i uppfyllelse, men vänskap är inte alltid en dans på rosor..". Fungerar den?
  20. Gorse: Jag må kanske ha varit oklar gällande handligen.. Ursäktar för det. Men jag skall försöka förklara den: - Två killar har varit mobbade i hela sina liv, och undrar om det ens finns någon mening med livet. Ett möte mellan dem båda gör att livet helt plötsligt känns ljust och att det finns en mening. De vill dock inte erkänna för varandra att de inte har några vänner, och det blir en vänskap fylld av pinsamma lögner.- (Det kan man kalla min pitch). Ett bråk mellan dem kommer att ske och den ena kommer då att försöka att ta självmord, men inser att hans enda vän är värd att leva för. De berättar då för varandra exakt hur de känner och berättar sanningen om deras liv för varandra. Filmen slutar lyckligt. Hoppas det hjälpte! Mvh Daniel
  21. Titel: Ensamma (Preliminärt) Voodooversion: 1 (Version 2 här). Ensamma är en drama/komedi där Jerry och Christoffer är två studenter vars liv präglats av mobbning och ensamhet. De lever i en stad lika död som Lasse Brandeby, men efter mötet mellan dem så visar det sig att livet trots allt har en mening. I ärlighetens namn så drömde jag hela filmens handling för cirka en vecka sen och har suttit och slipat och tänkt större delen av veckan. Här är de två första scenerna utan introt. Hoppas ni gillar den! Mvh Daniel Ensamma.pdf
  22. Hahaha, jag känner mig nu dummare än vad jag gjorde innan :P
  23. Jag vill verkligen inte förstöra din film eller så.. Men har du sett "Tenacious D - The Pick of Destiny" ? Den handlar om Jack Black som skall starta ett hårdrocksband och flyttar till Hollywood därför att han får höra att det är där hårdrocken är som bäst. Mot alla odds kämpar dom för att bli världens bästa rockband. Det är även en komedi. Inte alls något personligt mot dig, men har du möjligtvis inspirerats av filmen? :) Mvh Daniel
  24. Zarakow: Tack för hjälpen.. Men det enda jag kan tänka på är: VAD I HELVETE VAR DET DÄR? afyra: Jag antar att det inte är min text du menar i din "diss" ? I så fall vet jag inte hur mycket mer jag skall spalta upp det :P
  25. Någon annan som har något typ av förslag?
×
×
  • Skapa nytt...