Gå till innehåll

Anders_Hedqvist

Medlemmar
  • Inlägg

    49
  • Blev medlem

Allt postat av Anders_Hedqvist

  1. Tack Sten! Roligt att höra:)
  2. Halloj! Här är en trailer till en långfilm vi spelade in utanför Halmstad sommaren 2011 som nu äntligen fått biopremiär:)
  3. Om du känner att det är nödvändigt att lätta upp även i dom vida bilderna så kan du hänga upp några vita lakan bakom kameran och få in rätt vinkel på dessa för att lätta upp, lite som Andreas är inne på. Och som Bergman säger, lämna lamporna hemma. Dom kommer varken göra någon nytta i dagsljus eftersom dom är för svaga och dessutom har dom fel färgtemperatur. Och DÅ kommer det garanterat se amatörmässigt ut.
  4. Anders_Hedqvist

    Filma med lysrör

    vad menar du? jag har väl aldrig påstått att man inte ska filtrera lysrören, tvärt om var jag väl den förste som nämnde det här eller? För att förtydliga mej lite ska jag väl tillägga att det jag menar med blandljus i detta sammanhang är om du till exempel har dagsljus utifrån och lättar med dagsljusrör inne som ger ett grönstick. Då bör man filtrera lysrören. Det är allt jag vill ha sagt.
  5. Anders_Hedqvist

    Filma med lysrör

    Jag har lite svårt att förstå vad du menar eftersom du formulerar dej lite knepigt. Jag har aldrig tagit upp diafilm eller pratat olika filmsortet över huvud taget, jag hara bara sagt att lysrör kan ge ett grön-stick i bilden men att själva flickret inte brukar vara ett problem. Jag har heller aldrig påstått att övriga lampor skulle vara helt perfekta vad gäller färgtemperatur. Om jag ska vara ärlig tycker jag mest att du gnäller utan att vara sej komma med några egna lösningar eller något konstruktivt i övrigt. Jag ber om ursäkt till alla andra för den negativa tonen
  6. Anders_Hedqvist

    Filma med lysrör

    Nja det var inte kinoflo jag menade utan vanlig lysrörsarmaturer. Kinos är ju betydligt dyrare. Blandljus är som sagt alltid ett problem med lysrör. Ska du vitbalansera efter lysrören bör du korrigera övriga lampor med ett filter som heter "plus green" (ett grönt filter) eller filtrera lysrören med "minus green" (ett rosa filter). Hoppas våra svar har hjälpt dej någonting även om din fråga handlade om flimmer.
  7. Anders_Hedqvist

    Filma med lysrör

    Nej man använder lysrör även vid professionella inspelningar. Dom ger dock ett litet grön-stick i bilden vilket inte alltid är så charmigt. Om du inte kan leva med det får du antingen filtrera lamporna eller hyra anpassade lysrör. Om du bor i Stockholm kan du göra det hos t ex "Dagsljus" eller "ljud&bild". Lycka till!
  8. Kan tyckas vara en petitess i sammanhanget men en bra story är ju aldrig fel=) Annars är jag helt inne på din linje, när börjar vi spela in??
  9. Det jag menar är att 2,5 kW:aren är en HMI och 2 kW:aren är en tungstenlampa. En 2:a kan du dimma ja, men inte en 2,5:a (förutom maginellt på ballasten). Dock ändras ju färgtempen om du dimrar 2:an. Du får gärna utveckla varför man inte skulle kunna använda ett cyanfilter för den looken, eftersom jag själv varitpå flera inspelningar där vi har gjort just det, även om det så klart också går att fixa i posten.
  10. Skulle vilja tillägga att när det gäller den näst översta bilden så skulle nog en rökmaskin vara till stor hjälp för att få fram dom där solstrålarna i luften.
  11. Med risk för att vara en stor besserwisser men jag antar att du menar en 2,5kW:are? Vad gäller bilderna så är ju var och en av dom ljussatt på ett individuellt sätt. Det som är genomgående är väl att ljuset är mjukt till väldigt mjukt och ett sådant ljus finns det ju olika varianter på hur man får till beroende på budget och smak. På den understa bilden har man nog använt något typ av cyan-filter alternativt dragit den mot cyan i post-produktionen. Du har ju fått en del bra svar här hur du kan gå till väga. Skulle vara kul om du ville precisera lite mer i detalj vad du vill ha hjälp med. Generellt sätt är väl annars det bästa tipset, som redan nämnts, mjukt ljus och dra i färger och kontraster i efterhand.
  12. Nej jag förstår inte heller vad du menar riktigt..
  13. jag vet ju att du vill hyra men jag tänkte i alla fall tipsa om den här annonsen på blocket som jag snubblade över igår: http://www.blocket.se/vi/20943077.htm?ca=11_s
  14. Anders_Hedqvist

    Nattscener

    Det beror ju lite på vilken känsla du vill få fram. Ofta jobbar man för att få gram mer kontraster när man tar nattscener, man jobbar med hårdare ljus och inte så mycket lättning. I amerikanska filmer, vilket vi svenska också tagit efter, har man fått för sig att allt blir blått på natten. Så det är ju ett sätt att gå. Sen kan man ju också göra mycket i efterhand nu för tiden. Om du är lite mer specifik på vad du vill få fram och vilken utrustning du har så kan jag säkert hjälpa dej lite bättre.
  15. Anders_Hedqvist

    Blinkande lampor

    Jo, lysrör är nog att rekomendera framför vanliga lampor i detta fall..
  16. Anders_Hedqvist

    Blinkande lampor

    Jo, lysrör är nog att rekomendera framför vanliga lampor i detta fall..
  17. Forumets bästa rubrik!? Det är inte så att du själv sitter å planerar det perfekta mordet? Din story är en bra grund som säkert kan bli en riktigt bra film i rätta händer!
  18. Shit va underbart att se någon som vill gå sin egen väg i den här för övrigt formstöpta branchen. Eftersom jag varken är regissör eller manusskribent så är det nog det ända jag har att tillägga i den här tråden. Bry dej inte om vad alla andra negativa människor skriver här. John Lennon hade aldrig kommit dit han kom (okej jag vet att han blev mördad till slut) om han hade lyssnat på alla negativa förstå-sig-påare som ville att han skulle utbilda sig och skaffa ett vanligt kneg. Keep on livin'!
  19. Cool video! Vilken kamera hade ni på den? Appropå det där du sa om 50 fps så kommer jag ihåg att när vi gjorde videon till Adam Tenstas "dopeboy" (som credigt nog är gjort på s35) så diskuterades det ett tag att göra vissa sekvenser i 33 fps. Tyvärr blev det aldrig så men det hade varit roligt att se hur det skulle ha blivit=)
  20. ahh..de va ju ännu bättre=)
  21. I mellansverige har du Stockholm filmskola, Molkom folkhögskola och Kulturama. I norr har du Kalix folkhögskola, i väst IHTV och i söder har du Fridhems folkhögskola, Skurups folkhögskola och Gamleby folkhögskola. Lycka till!
  22. Anders_Hedqvist

    Blinkande lampor

    ja med vanliga tungsten lampor och lysrör går det att göra väldigt enkelt. Det är bara att stoppa in stickproppen så långt in uttaget att den ligger på gränsen för att tändas och sedan "jucka" lite med kontakten så att det flimrar.
  23. Vilket eller vilka inlägg syftar du på då? Där har du fel dubbelt upp anser jag. Rubriken konstaterar att det är för många som utbildas. Det är alltså inte frågan utan ett faktum. Den huvudsakliga frågan är, som jag tolkar det, vems ansvar det är att för många utbildas. Det kanske rent ut av är du som har blandat ihop frågorna?
  24. HAHA! Älskar människor med självförtroende! Krossa jantelags-Sverige!
×
×
  • Skapa nytt...