Jump to content

gtroop

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Good Will Hunting, Forrest Gump, American Beauty, The Commitments, The Saint och Bond, James Bond.
 • Interests
  Film, musik,
 1. gtroop

  Chocolate

  Glöm inte bort "the Chocolate House Rules". Roligaste tråden jag läst på mycket länge!
 2. Sant, om man inte sitter och skriver en C-uppsats med deadline dagen efter så att man är seg som kola i huvudet :)
 3. Ja är det någons låtar man ska skriva en film till så är det väl Springsteens. Hans målande berättelser är utmärkta för att hitta inspiration och ideer. Själv har jag funderat på att skriva något baserat på Thunder Road, Darkness on the Edge of Town. Men det är svårt att skriva en trovärdig historia om en man i USA under slutet av 70-talet, början av 80-talet (det är i alla fall så jag skulle vilja lägga upp det) eftersom man inte har den förkunskapen som krävs. Det hade varit lättare om man var Amerikan om man säger så! Nån som förstår vad jag menar eller är det för sent på kvällen för
 4. Jag hoppas kunna publicera ett manus här så småningom men jag har inte hittat idén till min film än. Jag har alltså med andra ord inte skrivit en rad än :) Men när den där originella, fantastiskt bra och inspirerande idén slår mig som en sån där uppblåsbar hammare i huvudet, då ska jag skriva!
 5. Även om det är fullt möjligt att en person dör av att bli knuffad till marken och slår huvudet mot trottoarkanten så känns det inte speciellt troligt. Jag skulle själv tycka det var lite billigt om jag såg det på film. Gillar idén med att pojkarna fortsätter att bråka medan flickan dör. Vatten-grejen skulle funka, kanske även om hon blir knuffad ut på en gata och blir påkörd av en bil. Eller samma sak i tunnelbanan? Skulle kanske kunna se ut nått i den här stilen: INT - Tunnelbanestationen - KVÄLL ADAM, BERTIL, CESAR, DAVID och EMMA väntar på tåget, pojkarna pratar högt och skrytsamt. E
 6. Tycker om detta manus! Håller med om att slutet skulle kunna ändras på ngt sätt. Idén om polisavspärrning vid station var bra!
 7. Tycker det låter lite "Steven Seagal" över detta, om ni förstår hur jag menar? "Föredetta agent kallas in igen", klyschigt, har gjorts för många gånger. Gillar dock idén med psykiskt våld, kan funka mycket bra och kan bli riktigt spännande!
 8. jag tror du måste ändra "Route 66" i ett av manusen. Den vägen är gammal och har idag ersatts av nya motorvägar. Själva "Route 66" är ganska död i dagsläget. Läste om detta i nått resemagasin, de enda som använder "Route 66" är nostalgiker som vill ha lite Easy Rider känsla!
 9. När jag läste det tänkte jag direkt: Musikvideo! Det var bara något som slog mig, tror det skulle kunna bli bra om man nu känner för att pyssla med sånt!
 10. Filmen kommer handla om underrättelsetjänsten i england.
 11. Inte ljusår därifrån heller! Men hela handligen kommer utspela sig i England under en 8-månaders-period.
 12. gtroop

  Formatregler

  Hej! Jag skulle ställa in MS Word efter de mått som står i PDF:en om manusets formatregler. (Under filmskola,förarbete,filmmanusets struktur). Det verkade inte fungera så bra. Jag ställde in "linjalen" på pica och började sätta ut tabbstopp! Men Pica 15 låg typ mitt på sidan och 65 var långt utanför "pappret". Någon som vet vad som var fel? Jag försökt även ladda hem mallen som nämns i tråden "Vad använder ni för att skriva manus?" men gillade den inte. Tacksam för hjälp!
 13. Jag funderar på att skriva ett manus i ungefär samma anda (inte ljusår därifrån iallafall). Det ska utspela sig i slutskedet av andra världskriget men innehålla väldigt lite "stridsscener". MSN: gooftrooper79@hotmail.com
 14. Dessutom kommer Harry att bli Spider-Mans fiende i tvåan eftersom han måste hämnas sin fars död. Det är alldeles för övertydligt i slutscenerna!
 15. Jag måste säga att jag inte förstår hypen med Spider-man! Om man nu ska sätta betyg på filmer får den en 2:a av mig. Den stora anledningen till detta är alla logiska missar man gjort. Exempelvis: Spider-man landar på empire state building men ändå ser man just den byggnaden i bakgrunden. Storyn däremot är hyfsad, den hade kunnat bli alldeles för krystad. Dessutom är slutet alldeles för dåligt, man ser ju klart och tydligt att det kommer att komma en uppföljare. Det enda som jag inte har något att anmärka på väl skådespeleriet, både Tobey Maguire och Kirsten dunst gör bra ifrån sig!
×
×
 • Create New...