Jump to content

Varför läggs inte fler manus ut?


Henrik.Andersson

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Ett halvfärdigt manus kan ju kännas lika privat som en dagbok. Försöker man skriva något seriöst så är ju det man skrivit på något sätt ett kvitto på vad man går för. Det är ju det som är läskigt med att vara seriös. Att verkligen försöka och sen misslyckas är jobbigt. Vi har uppfattningar om oss själva som vi bygger våran identititet och självsäkerhet på. Att ge sig in på något vi inte riktigt vet om vi klarar av är att sätta dessa på prov. Så jag tror det handlar mer om rädslan för att blotta sig än rädslan för att få sina ideer snodda.

 

/En förklaring inget försvar.

Link to comment
Share on other sites

Håller med Markus. Det känns inte helt lätt att blotta sig när man berarbetar ett manus. Ofta måst eman ju det i slutändan för att få feedback och för att överhuvudtaget kunna sälja in manuset men helt personligen måste jag säga att det är någonting man får växa in i, lära sig ha självförtroende med etc.

 

Dessutom har jag nästan ett litet tvärt-emot dilemma till det som du Henrik skriver om i ditt inlägg. Jag har svårt att läsa många manus pga formen de läggs upp i. T ex skulle jag gärna läsa dina manus, men det går inte. Kan kanske bero på att jag konstant sitter framför en Mac och många sitter vid PC och skriver med notepad eller liknande? (jag kan läsa ett vanligt word-dokuemnt nämligen). Långt utlägg....

 

Ialla fall jag vill gärna kunna bidra med åsikter om jag ska kunna vänta mig åsikter tillbaks.

Link to comment
Share on other sites

Jag föredrar PDF som format. Det finns läsare för alla vanliga plattformar, det finns inte en massa virus för det och dokumenten ser alltid ut precis som det gjorde för den som skrev det.

 

Och man måste inte ha Acrobat Distiller för att skapa PDF-filer. Det finns flera gratisprogram som kan göra det.

Link to comment
Share on other sites

De manus jag inte varit särskilt rädda om har jag publicerat här men samtidigt så vågar man inte publicera alltför bra idéer, även om ingen kan sno hela manuset kan man sno konceptet, idéer och annat...

 

Jag har jobbat på ett långfilmsmanus i 2 år snart... men det kommer jag nog tyvärr inte dela ut här.. om det inte visar sig att det är helt katastrofalt och värdelöst så att jag aldrig kan sälja det dvs :)

Link to comment
Share on other sites

Jag sitter också vid mac, och man har ett helvete när alla å ä och ö'n byts ut mot könstiga tecken i alla word-dokument. Jag kommer också lägga upp nått helsjukt jävla manus när min skaparglädje har kommit tillbaka. det får bli nån PDF då.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jag hoppas kunna publicera ett manus här så småningom men jag har inte hittat idén till min film än. Jag har alltså med andra ord inte skrivit en rad än :)

Men när den där originella, fantastiskt bra och inspirerande idén slår mig som en sån där uppblåsbar hammare i huvudet, då ska jag skriva!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag har letat efter ett forum där det finns folk som kan ge mig vettig kritik till det manus jag skriver. Om det visar sig att det finns intresse bland folket här att läsa det så postar jag det gärna.

 

Är det meningen att jag, som ny medlem, ska presentera mig nånstans också eller?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...