Jump to content

sluten_cell_nr13

Members
 • Content Count

  333
 • Joined

Everything posted by sluten_cell_nr13

 1. Vet inte om det är kosher att tagga in användare så här (hittade inte att det gick på något annat sätt). Skäll på mig annars så tar jag bort det. Men hoppas så klart att Max_H har tid att ge sina två cent. :-)
 2. Jag ska precis köpa ny dator för After Effects och Premiere Pro. Är detta ett bra val? https://www.dustin.se/product/5011159417/infinite-x-plus-9sf Jag kommer lägga till ytterligare 32 GB RAM och en extra M.2 disk. Vad tror ni?
 3. Tusen tack för tipsen herr Smörgåsman! Max 16 GB stämmer inte. Jag ringde Elgiganten och frågade. Det var en felskrivning. Den har två slottar med max 32 GB RAM totalt. Intressant. Om du har kvar beställningen så får du gärna klistra in inköpslistan här så man kan kolla själv vad den skulle gå på. Det vore supersnällt! Jag har fuckat upp några gånger för mycket när jag försöker bygga dator själv. :-) En fördel med Nightblade X2 är just formfaktorn för mig, eftersom jag skulle vilja kunna ta med mig datorn ut på jobb då och då. Men den kommer ju låta och bli varm, den lilla racka
 4. Tack för riktigt bra råd som vanligt, Max_H! Jag kollade på denna: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-dator/MSIX2056/msi-nightblade-x2-056eu-stationar-dator-gaming Nvidia GTX 980Ti, 6 GB Intel Core i7-6700K-processor 4 GHz (Kan överklockas till 4,2) 2 TB mekanisk hårddisk , 2 x 256 GB PCIe SSD 16 GB RAM Pris 18 990 kr. Dessutom medföljer Microsoft Mahjong, som lax på löken. Det tråkiga är RAM-minnet, men det går ju att uppgradera. Jag tycker det låter som ett väldigt bra pris för den configen (Tydligen månadens gaming-deal i mars på Elgiganten. Frågan är
 5. Är i köptagen av en ny dator som ska användas till After Effects och nyköpta Oculus Rift. Stationär. Under 20.000 kr och jag vill inte bygga ihop den själv. Kommer säkert spela några spel på den också. Har ni några tips?
 6. The Verge postade nyligen en videorecension av den nya Mac Pro:n och de var inte särskilt imponerade av hur Adobes programvara presterade på den. Mac Pro 2013 review | The Verge Sökte runt en del på webben men kan inte hitta någon kommentar från Adobe. Har t.ex. Max H hört något? Kommer det rättas till under våren?
 7. Såååååaaaaatteeeee..... Den här har jag varit med och gjort. :-) En The Walking Dead-inspirerad reklamfilm för Oliver & Eva och deras halloween-kampanj för en zombie-dildo. En bra öl-historia, helt enkelt. :-)
 8. Tack för erbjudandet PabloFernandez! Den lösningen är dock lite overkill för oss och vi kommer behöva hyra en hel vecka, så kostnaden blir högre än vad vi har råd med. Därför ville hyra en något billigare lösning.
 9. Hejsan! Jag behöver hyra en Glidcam (eller motsvarande) under nästa vecka i Stockholm. Var är bäst och billigast att göra det?
 10. Slängde ut frågan på Facebook också och fick några bra svar där. Copy/Pastear dem här också så alla kan ta del av dem: "My two cents, for whatever they're worth: H4n biggest problem are the low quality noisy preamps. May or may not be relevant depending on the context of the recording. Problems can be minimized if another preamp is used (p.ex one on a good field mixer) and the preamp level at the H4n is kept as low as possible. There are different ways to achieve the best gain structure but that's it, in short. Otherwise, good value for $." "You basically get what you pay for in that pri
 11. Det är dags att köpa in en ny redigeringsdator. I första hand kommer det rulla Premiere och After Effects på den. Hur står sig nya Macbook Pro Retina Display mot iMac 27" i en maxad variant? Kommer den i närheten?
 12. En lite underlig fråga, men det slog mig att någon kanske har bra tips även på detta. Ska köpa en ny mus till min Mac där jag mest jobbar med Premiere och After Effects. Någon som har tips på ett bra köp? Avskyr att jobba med Apples egna möss i programmen eftersom scrollhjulen sticker iväg i tid och otid. Jag vill ha ett fysiskt scrollhjul. Vilka är era favoritmöss?
 13. Jag jobbar i Premiere på Mac och behöver ofta trycka ut .wmv-filer för PowerPoint-presentationer. Jag har köpt Flip4Mac Studio Pro och konverterar från QT Animation till Windows Media med MPEG Streamclip men det ser inget vidare ut. Väldigt hårt komprimerade filer oavsett vilket bitrate jag väljer. Någon som har lyckats lösa detta på ett bra sätt?
 14. Ska köpa en ljudinspelare för enkla VO-jobb och eventuellt för att koppla in en supernjure via XLR. Är det fortfarande Zoom H4n som mest bang för bucket?
 15. Här kommer en lite krånglig fråga att förklara i text, men jag gör ett försök: Jag klipper just nu en VO till en film. Ljudfilen är uppklippt så att alla bra tagningar ligger efter varandra i timelinen, men de synkar just nu inte till videon. Det jag vill göra är att börja från början av videon och flytta en ljudfil i taget till rätt plats. Då vill jag att alla efterföljande ljudklipp hoppar med, så jag inte skriver över nästkommande ljudklipp när jag flyttar det första. Förstår ni vad jag menar? Hur gör man detta?
 16. Hittade ett par butiker som hävdar att de säljer Red Giants Magic Bullet till väldigt bra priser eftersom de säljer OEM-versioner. Någon som har koll på om detta stämmer eller om det bara är bluff och båg alltihop? Det verkar ju minst sagt skumt eftersom samtliga sajter är uppbyggda på exakt samma sätt, men med olika design. Red Giant Magic Bullet Looks [MAC] - Cheap OEM Software Download Red Giant Magic Bullet Looks [MAC] - Drom Software Buy Cheap Red Giant Magic Bullet Looks [MAC] OEM
 17. För de som är intresserade: Det var visst en 11-tums som min kompis hade. Jag testade installera Premiere och After Effects CS5 ändå och körde lite material i den. Båda programmen körde utan problem och det gick att arbeta hyfsat bra i en 720p comp i After Effects. Det var inga superkomplicerade grejer i den, men ändå lite 3D-åkningar (utan motion blur) och sådant. Även om man inte vill göra renderingar på den så går det i nödfall. I Premiere hade jag tyvärr inte så mycket material att testa, men jag hade en MXF-fil med DV-material som spelade utan problem. Lade på lite levels och scale-
 18. Tack för svaret! Jag ska försöka få tag på en Air i morgon och testa. Jaså, Premiere vill gärna ha mer än 4GB för att köra DSLR (Jag brukar sitta på en dator med 8GB så jag har inte testat med mindre)? Jaja, då får det blir proxy-filer om jag skulle redigera sådant material.
 19. Hejsan! Jag testade idag min väns MBA och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad. Den körde Premiere och After Effects utan problem. Jag arbetar vanligtvis på en stationär mac men funderar på att köpa en Air för att ha med mig som ute-i-fält-dator. Nu till min fråga: Den MBA som min kompis hade var en 2,13 Ghz, 4GB RAM, 256 GB SSD. Den jag i så fall skulle köpa är en 1,86 Ghz, 4GB RAM, 128 GB SSD. Är det någon som kört den senare konfigurationen med CS5 och som kan konfirmera om det funkar lika finfint där?
 20. Hej kompisar! Känner någon till något program eller plug-in, förutom PluralEyes, som kan synkronisera flerkameraproduktioner automatiskt?
 21. Tack för länken StenR! Det finns alltså inget snabbkommando för att automatiskt sätta in och ut för work area runt det klipp man markerat? Jag har letat runt i Keyboard Customization efetr det men hittar bara shift + / för att göra det med in- och utpunkter.
 22. Hej! Jag har ett antal klipp efter varandra på en timeline som jag vill rendera ut som separata filer. Finns det någon snabb genväg? Jag använder CS4.
 23. Hur långt innan brukar de gå ut med ett produktsläpp?
×
×
 • Create New...