Jump to content

Danne

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Personlig information

 • City
  Gefle
 • Job/title
  Lärare
 • Name
  Daniel

Filmskapande

 • Interests
  film, musik, böcker, skriva manus

Danne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Sen vet ju alla (inte minst Terry Gilliam) att alla som försöker göra en filmatisering av Don Quijote drabbas av en förbannelse.
 2. Nja, det känns lite töntigt om de skulle ha på sig rosa neonkappor istället. Nog för att religiösa galningar kan klä sig lite som de känner för men nån måtta på eländet får det ändå vara - särskilt i mitt manus! ;)
 3. Tack för responsen bengali! De talar engelska, men det är meningen att publiken ska få varsin universal translation innan avsnittet börjar så blir problemet löst. ;) Nä, men det är mest för min egen del. Lättare och mer praktiskt för mig att skriva manuset på svenska först. Någonting oväntat istället för kåpor. Det ska jag skriva upp och titta lite på. Rätt kliché med kåpor egentligen när jag tänker efter. Ja, receptionisten var tjurig och vresig, det stämmer. Finns dock en anledning till det som ännu inte kommit fram. Men det kunde ju inte du veta. :)
 4. Roliga namn på karaktärerna. Det här är menat att vara en parodi på "Reservoir dogs" antar jag, kanske lite väl mycket lånat därifrån annars.
 5. Jättekul med ditt svar! Dialogerna är ruskigt dåliga, det är jag väl medveten om. Jag känner dock att det är nånting jag får fila på när grundstoryn för pilotavsnittet är avklarat. Jag har fått dåligt med feedback men det verkar som det här forumet är klockrent för det jag söker. Kärnan och grundidén är det lilla samhället på landsbygden som får omvärdera mycket av det folk tagit för givet när en grundskola brinner ner. Det är väldigt känsligt när barn är inblandade, vem kan vara så förbannat elak att de vill skada barn när de är i skolan? Protagonisten, Thomas, hamnar i den här soppan av ren slump. Han är ju där bara för att åka på sin fars begravning.
 6. Tja, det är kort o gott en kurs där man i grupp planerar och genomför en film i någon form. Vi har valt att göra en kortfilm medan andra kanske gör en dokumentär eller rockvideo.
 7. Tack så mycket. Jag hoppas på att kunna bidra till fortsatt intressanta diskussioner på forumet.
 8. Jahopp. Tänkte jag skulle posta ett manus jag jobbat med ett tag. Det är långtifrån färdigt men jag vill ändå anslå tonen för hur TV-serien ska utveckla sig. Inspirationskällor är Twin Peaks o X-files men även många andra TV-serier o filmer har gett mig idéer. Kritik och roseri mottages tackasamt av er som orkar läsa det som hittills är skrivet. Ginsdale_manus.rtf
 9. Tackar så mycket Pace. Skrev lite kort om mig själv i Filmcafét, det brukar vara kutym att man presenterar sig när man är ny på ett särskilt forum. Lika bra jag gjorde det på en gång.
 10. Hellu. Daniel heter jag, är 25 år och läser 20p Filmprojekt på högskolan. Förra våren läste jag 10p Filmmusik. Är utbildad grundskolelärare också. De senaste åren har mitt filmintresse formligen exploderat och har i princip tagit över precis allting annat. Mest av allt är det serieformatet som intresserar mig. I skolan håller jag o min grupp på med en kortfilm som filmprojekt och på fritiden sitter jag sena nätter o skriver på ett pilotavsnitt till en tv-serie. Får se hur det utvecklar sig. Kul att den här sidan finns förresten, jag har letat o letat, och av en ren slump hittade jag den. En jätteresurs för alla manusskribenter och filmintresserade. Hoppas den här presentationen räcker för att alla ska få en liten bild av vem jag är.
 11. Jupps, det har jag väl redan gjort mer eller mindre.
 12. Jo, det var en knepig och extremt svårläst grej. Gör om formatet, så ska du se att det blir bättre.
 13. Jag har letat efter ett forum där det finns folk som kan ge mig vettig kritik till det manus jag skriver. Om det visar sig att det finns intresse bland folket här att läsa det så postar jag det gärna. Är det meningen att jag, som ny medlem, ska presentera mig nånstans också eller?
 14. Danne

  ide torka

  Lite okonventionellt sätt kanske, men jag utgår från drömmar emellanåt. Många av de skumma idéer jag haft genom åren kommer från nattliga äventyr jag varit med om. :P
×
×
 • Create New...