Gå till innehåll

taZ

Medlemmar
  • Inlägg

    63
  • Blev medlem

Utmärkelser för taZ

Bidragsgivare

Bidragsgivare (5/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Bra skrivet. Även fast jag förstår att många inte kommer se orsaken till det något drastiska slutet, blir det svårt att få igenom det bättre i en kortfilm. Men man kan alltid försöka... Själv skulle jag inkludera lite mer på slutet. Kanske går Anders till Tina tar kn**** och kramar om henne. Hon vaknar och förstår - båda bryter upp på grund av det bedrövliga tillstånd de befinner sig i. Detta kanske förstör vad du är ute efter, men kanske inte. Oftast brukar karaktärer/människor försöka sig på lösningar som de sedan förstår inte är den verkliga "vägen ut". Lycka till.
  2. Har inte läst den, men när jag tänker hårdrocksfilm så tänker jag på Tenacious D in The Pick of Destiny. Huvudpersonen har t.o.m samma namn som i den filmen - KG. Lycka till!
  3. taZ

    Alice i underlandet

    Så länge inte scener kan bli direkt kopplade till "originalet" bör det inte vara större problem. T.ex., ska inte namn vara samma (istället för Butterface kan det bli Buttface, osv) och handlingen ska inte vara likadan. Ungefär.
  4. Vad som än har sagts här, så tycker jag att om Scarlett byts mod en uppgjord känd kvinna (film är trots allt inte riktigt), är det originellt nog att det kan bli bra. Kan låta som en absurd idé, men om man tänker på helheten och hur det kan utvecklas (i alla fall hur jag skulle utveckla det), är det värt chansen att lägga ner tid på ett manus. Lycka till.
  5. Skulle passa bra som en mini-musical. Mycket "diktad" dialog. Och är du säker på att mannen inte vet säkert att han har AIDS? ;)
  6. taZ

    två scener i en

    Ganska komplicerat, men om du verkligen vill göra detta beror det på hur scenen ska ändras från vanlig till animerad. Om du inte växlar inom samma tagning kanske du kan försöka med ”ANIMATED:” när det börjar och ”END ANIMATED” i slutet. Om det är hopblandat för mycket kan du förklara under scentiteln att ”kursiv text är animerat”. Sen skriver du den animerade delen kursivt så att läsaren automatiskt kan skilja animation och vanligt utförande.
  7. Antagligen får du ingen respons eftersom din synopsis ser mer ut som en dålig logline. Inget illa menat om själva manuset, men synopsis är betydligt längre än det där och en logline är till för att intressera och dra uppmärsamhet, vilket den antagligen inte gör. Slutsats= dålig logline. Konsulter finns många, men få ta sig igenom ett manus a) som inte verkar intressant och b) gratis.
  8. taZ

    En manus idé!

    Är inte hela poängen att lägga upp sin idé här att få tips och se vad folk tycker om den?
  9. taZ

    En manus idé!

    Om din idé har väckt så mycket uppståndelse i ett filmforum tror jag att den kommer väcka mycket mer om den någonsin blir gjord. Häftig idé, låter lite som Dogma, men fy vilka protester som fanns när den släpptes på bio. Kanske inte är värt tiden som du kommer lägga ner. Jaja, lycka till.
  10. taZ

    filmmanus till skolan

    Bra fortsättning! Lite förvirrad i scen 8... har du blandat ihop namnen eller är det jag som inte förstår den scenen? Keep it up.
  11. Japp, till o med "windows movie maker" klarar av det. Inte för att det är något jag rekommenderar men...
  12. taZ

    Topp 5 filmer...

    In no particular order: Big Fish Hero Crash Mystic River Lucky Number Slevin Ja, fem är faktiskt svårt.
  13. taZ

    Bunkern! (0:24)

    Ska hemsidans titel vara "BUNKENRN" eller blev det fel?
  14. den siste spielberg, jag skickade ett pm med lite tips. ;)
  15. Du kan helt klart det här! Fortsätt att utvecklas så kanske du skriver ett grymt långfilmsmanus nån gång.
×
×
  • Skapa nytt...