Jump to content

John1604319361

Members
 • Posts

  47
 • Joined

Everything posted by John1604319361

 1. Här är en app som kan användas gratis som text prompter om du har en Iphone. http://itunes.apple.com/us/app/i-prompt/id336844826?mt=8 Här en som kostar en slant. http://www.bodelin.com/proprompter/ App för storyboard. http://www.cinemek.com/storyboard/index.php Finns det andra bra apps för videoprduktion, så posta gärna i denna tråd !! /Anders
 2. Här kommer en tutorial som kanske kan hjälpa dig ! http://library.creativecow.net/articles/rabinowitz_aharon/Film_Flash.php / Anders
 3. När jag tankat över filer så har jag lyft över dessa till en speciell mapp på hårddisken (copy/paste). Sitter fast på jobbet nu och får testa runt lite i morgon kväll. Men det är så märkligt att premiere pro hittar filerna när jag importerar till projektfönstret men inte samma filer via media browser (har även markerat "all supported media"). media browser hittar bara mappen i aktuell hårddisk men inget innehåll. Konstigt konstigt . /Anders
 4. Via USB 2.0. (Från flashminnet) Har även möjlighet att skicka in via SDHC kort. Kameran är Canon hfs 21, Brand new. Har en hdmi utgång men den tror jag inte går att skicka filer via.
 5. Media browser i premiere pro hittar inte filer från hårddisk, men dessa filer kan jag importera in i projektfönstret utan problem. Filer från kameran är avchd men har tagit skepnaden av VLC.AVI när dom hamnat på hårddisken. Beror detta på att jag har VLC installerat på datorn ? Borde inte filerna heta M2TS ?
 6. Hittade lösningen själv. ! Effects-Text-Numbers-Timecode
 7. Någon som kan säga om det är möjligt att byta font än den som finns i Timecode. I så fall hur gör man ?
 8. Här en som gjort en egen boom med hållare. http://vimeo.com/groups/filmtools/videos/9617660
 9. Om din sennheiser sänder på D-bandet så borde du ha frekvenser mellan 786-822 MHz. Då kan du fortfarand sända efter tillstånd från PTS. http://www.sennheisernordic.com/nordic/home_se.nsf/root/spec_pts Frekvens 786-790 !! Här är en tutorial för sennheiser G2 om det kan vara till någon nytta ?! http://www.dvcreators.net/products/sennheiser_wireless_movieframe.htm / Anders
 10. Hade ett liknande problem en gång. Då var det så att firewire kontakterna inte hade kontakt med kameran. Det finns olika typer av "skor" till firewire. Kan vara värt att kolla !
 11. Personligen så har jag aldrig varit inne under "tips, förslag...." funkar det inte här, så tror jag att det inte funkar där heller. Får vänta och se ev. resultat :)
 12. Så där ja, nu tog jag och beställde mig en HF S21 !!!!! Känns kanon !
 13. Du har även ett 24p läge, bättre bildstabilisator, dubbla kortplatser som klarar sdxc kort, viewfinder, större lcd 3,5", lanc anslutning, track funktion mm. Köp köp !!
 14. Den här kameran kommer inom kort ut i handeln, den skall jag ha ! Det är en vidareutveckling av Hf s100 men den har bla. även lanc anslutning vilket kan vara bra att ha ! http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Vixia-HF-S21-First-Impressions-Camcorder-Reveiw-37504.htm här en länk du kan läsa mer om kameran. med forum också.
 15. Jag tänkte här starta en liten "tävling". Den går ut på att skapa en trovärdig explosion av något slag. Regler är max 5 sekunder långt klipp, där after effects eller något annat motsvarande program används. Utmaningen pågår till 30/4. Jag är enväldig domare, men alla får gärna rösta. Detta kan bli en succé eller ett totalfiasko !
 16. Här kommer en nygammal kamera med några nya förbättringar. Kommer under april månad och har ett 24p läge, större lcd, viewfinder, LanC anslutning, dubbla kortplatser som skall klara sdxc kort. Tycker den verkar intressant. Här en länk till camcorderinfo för den som är mer intresserad. http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Vixia-HF-S21-First-Impressions-Camcorder-Reveiw-37504.htm / Anders
 17. Gör en sökning på youtube på en specifik kamera du är intresserad av med tillägget "low light", så får du nog en massa filmer där du kan bilda dig en god uppfattning om kvaliteten vid dåliga ljusförhållanden.
 18. Jag har för mig att jag använde min audio/video utgång då jag spelade in och sasmtidigt visade på en bildkanon.
 19. Frontplattan till min dcr-pc120 har lossnat och det innebär att focusringen går att plocka bort. De tre skruvar som hållit frontplattan till linsen på plats har gängats upp och dessa sitter nu kvar i själjva "focus ring huset". Det jag nu behöver göra är att på något sätt avlägsna focusringhuset och skruva fast frontplattan igen från insidan. Det sitter en skruv på sidan av focushuset men huset sitter kvar när jag avlägsnat den. Jag vågar inte ta i för hårt. Är det nån som varit med om liknande eller vet om huset knäppes fast på ngt speciellt sätt ? Jag skall visserligen snart köpa en ny kamera men jag vill gärna laga den här.
 20. Jag löste det. Jag maskade efter precompen. inte före. Jag skall läsa bättre nästa gång . Tack
 21. Tack för snabbt svar, men jag lyckas ändå inte !?
 22. Jag har tagit ett nytt solid layer och sedan en grid på det lagret. När jag skall maska bort delar av griden så försvinner inget. Vad gör jag för fel. Vem blir först att svara !!!!!!!
 23. Tja ! har du testar med reset workspace, i window-menyn ?
 24. Jag håller på att göra en Comp där en bild och text som hör ihop visas i fem sekunder. Totalt så kommer det att bli 29 st sådana bilder (alfabetet a-ö) detta ger en comp på 145 sekunder. Jag har använt mig av keeframe assistant --> secuence layers för att enkelt sprida ut dessa med fem sekunders mellanrum. Det jag nu behöver hjälp med är hur jag skall lösa textanimeringen för de 29 textlagren som är kopplat till de 29 bilderna. Jag har lagt en linear wipe på ett textlager som tar fram texten från vänster till höger (fem myror är fler än fyra elefanter). Jag kan naturligtvis lägga en wipe på varje textlager men nån kanske har en ide hur jag kan lösa detta på ett smidigare sätt. Jag har funderat på ngn form av expression, eller ett adjustment lager som jag kan parent textlagren till på nåt smart sätt. Finns det nån som kan ?!
 25. Vill du visa både på dator och Tv (tjock Tv) så får du helt enkelt spara två kopior en som är interlaced och en deinterlased. Det valet gör du innan du exporterar ut fillmen.
×
×
 • Create New...