Jump to content

LEJ

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Hej på er! Jag ska sända film live från en hjälmkamera (eller annan oöm kamera) ut till en skärm där personer ska titta. Bilden kan skickas trådlöst eller med kabel, vad helst som är smidigast/billigast men fungerar tillförlitligt. Just tillförlitlighet är mycket viktigt. Bilden ska visas på en vanlig projektor eller en tv. Avståndet mellan kamera och skärm är ca 20 meter. Har ni tips på bästa lösningarna? Funkar det med typ en gopro, en lång kabel och skärm? Kan väldigt lite om detta.
 2. Lite tejp och tyg skulle nog fungera i många fall, tackar! Fler tips? Bättre att byta till Fresnel-lampor? http://www.seleconlight.com/index.php?option=com_content&view=article&id=90%3Awhat-is-a-fresnel&catid=59%3Aknowledge-bank&lang=en
 3. Jag har detta kit med 3 lampor och softboxar: http://www.kaffebrus.com/halogenbelysning-1000w-719.html Ett problem jag har är att softboxarna är ganska bökiga att montera och fälla ihop. Finns det något smidigare sätt att mjuka upp ljuset från lamporna som är smidigare och snabbare än softboxarna?
 4. Hej på er! Jag kör nu ett antal Zoom H1+mygga för att micka personer på scen, paneldebatter etc. Jag har ett antal och jag tycker överlag det fungerar bra och ljudkvaliten är fullt tillräcklig för mina behov. Men jag undrar om det finns något smidigare alternativ? Zoomen är lite stor att ha i fickan för de som pratar. Etersom man bara använder Zoomen som lagring så borde det finnas smidigare sådana som inte har inbyggda egan mickar etc, eller hur skulle ni göra?
 5. Jag behöver en person som kan spela in en kort intervju (färdigt material ca 2-3 minuter) i Stockholm. Senast denna veckan ska det vara färdigt. Två kameravinklar samt intervjupersonens röst ska spelas in. Intervjupersonen har frågorna som denne ska besvara, fotografen ska endast spela in svaren. Jag klipper ihop och redigerar materialet sedan. Skicka prisuppgift via PM Frågor besvaras i tråden här. Tips på personer att kontakta tas också emot.
 6. Jag tackar för infon, Mov h264 om jag ska komprimera. Men som sagt så är det mycket arbete, det måste ställas till vad det kostar att bygga ut servern, kanske är det bättre men vi får se.
 7. Hejsan! Jag börjar ha väldigt mycket råmaterial (20TB från diverse HDV och DSLR-kameror) liggandes nu på servern och jag vill inte ta bort något av det. Så då kommer frågan om jag skulle ta och komprimera detta för att skapa lite mer utrymme. Vad skulle ni valt för format och inställningar för att få ner storleken på filerna men ändå bibehålla en hyfsad kvalitet? Jag har inget behov av superkvalitet men ok för eventuell bearbetning senare. Det kanske även finns något typ av batch-renderare som sköter ett sådant arbete snyggt?
 8. Jag är jätteintresserad av FS-700:an, slow mo är något jag ofta vill ha och denna har ett överkomligt pris för det! Nu kanske jag inte riktigt kan motivera ett inköp egentligen, vet ni någon som hyr ut dom?
 9. Hej, Jag har ca 100 objekt (individuella animeringar) i en timeline/sekevens och jag skulle vilja få dem att vibrera. Jag kan givetvis göra enskilda keypoints för alla objekt men det skulle ta löjligt mycket tid. Jag kan inte kopiera keypointsen mellan objekten då de är utrspridda över hela bildytan på olika ställen. Så är det någon som vet något knep att få alla att vibrera olika?
 10. Jag har en myggmikrofon med mini-xlr hona. Denna vill jag koppla till en zoom h1 med en vanlig 3,5mm ingång. Jag hittar ingen adapter för att göra detta, har försökt dammsuga nätet men inget. Jag hittar bara för att göra om en mini-xlr hona till en stor xlr, men den blir så klumpig för bäraren... Tips?
 11. Jag funderar på att köpa en ultrabook. Jag vill ha den till att kunna lagra filmer i fält och spela upp dem. Men jag skulle också vilja ha den till att klippa bort material jag inte vill ha, alltså jag vill kunna klippa bort skräp och rendera ut i bra kvalitet. Jag använder normalt premiere men det fungerar inte med mindre upplösningar, text 1280x768px. Så har ni några förslag på bra gratis program som fungerar på mindre skärmar och där jag bara kan utföra enkla klipp?
 12. Jag ska titta på batteridrivna monitorer. Jag får utvärdera iso:t också igen, jag kanske vara lite för petig då jag gjorde lite tester.
 13. Sorry, när jag skrev inlägget först tänkte jag på massa olika typer av video och sammanfattade det med raw, men det är 90% HDV. Jag har ca 4TB med film i HDV, det vore roligt att få ner det till mindre bara...
×
×
 • Create New...