Gå till innehåll

LEJ

Medlemmar
  • Inlägg

    45
  • Blev medlem

Allt postat av LEJ

  1. Hej på er! Jag ska sända film live från en hjälmkamera (eller annan oöm kamera) ut till en skärm där personer ska titta. Bilden kan skickas trådlöst eller med kabel, vad helst som är smidigast/billigast men fungerar tillförlitligt. Just tillförlitlighet är mycket viktigt. Bilden ska visas på en vanlig projektor eller en tv. Avståndet mellan kamera och skärm är ca 20 meter. Har ni tips på bästa lösningarna? Funkar det med typ en gopro, en lång kabel och skärm? Kan väldigt lite om detta.
  2. Lite tejp och tyg skulle nog fungera i många fall, tackar! Fler tips? Bättre att byta till Fresnel-lampor? http://www.seleconlight.com/index.php?option=com_content&view=article&id=90%3Awhat-is-a-fresnel&catid=59%3Aknowledge-bank&lang=en
  3. Jag har detta kit med 3 lampor och softboxar: http://www.kaffebrus.com/halogenbelysning-1000w-719.html Ett problem jag har är att softboxarna är ganska bökiga att montera och fälla ihop. Finns det något smidigare sätt att mjuka upp ljuset från lamporna som är smidigare och snabbare än softboxarna?
  4. Hej på er! Jag kör nu ett antal Zoom H1+mygga för att micka personer på scen, paneldebatter etc. Jag har ett antal och jag tycker överlag det fungerar bra och ljudkvaliten är fullt tillräcklig för mina behov. Men jag undrar om det finns något smidigare alternativ? Zoomen är lite stor att ha i fickan för de som pratar. Etersom man bara använder Zoomen som lagring så borde det finnas smidigare sådana som inte har inbyggda egan mickar etc, eller hur skulle ni göra?
  5. Jag behöver en person som kan spela in en kort intervju (färdigt material ca 2-3 minuter) i Stockholm. Senast denna veckan ska det vara färdigt. Två kameravinklar samt intervjupersonens röst ska spelas in. Intervjupersonen har frågorna som denne ska besvara, fotografen ska endast spela in svaren. Jag klipper ihop och redigerar materialet sedan. Skicka prisuppgift via PM Frågor besvaras i tråden här. Tips på personer att kontakta tas också emot.
  6. Jag tackar för infon, Mov h264 om jag ska komprimera. Men som sagt så är det mycket arbete, det måste ställas till vad det kostar att bygga ut servern, kanske är det bättre men vi får se.
  7. Hejsan! Jag börjar ha väldigt mycket råmaterial (20TB från diverse HDV och DSLR-kameror) liggandes nu på servern och jag vill inte ta bort något av det. Så då kommer frågan om jag skulle ta och komprimera detta för att skapa lite mer utrymme. Vad skulle ni valt för format och inställningar för att få ner storleken på filerna men ändå bibehålla en hyfsad kvalitet? Jag har inget behov av superkvalitet men ok för eventuell bearbetning senare. Det kanske även finns något typ av batch-renderare som sköter ett sådant arbete snyggt?
  8. Jag är jätteintresserad av FS-700:an, slow mo är något jag ofta vill ha och denna har ett överkomligt pris för det! Nu kanske jag inte riktigt kan motivera ett inköp egentligen, vet ni någon som hyr ut dom?
  9. Hej, Jag har ca 100 objekt (individuella animeringar) i en timeline/sekevens och jag skulle vilja få dem att vibrera. Jag kan givetvis göra enskilda keypoints för alla objekt men det skulle ta löjligt mycket tid. Jag kan inte kopiera keypointsen mellan objekten då de är utrspridda över hela bildytan på olika ställen. Så är det någon som vet något knep att få alla att vibrera olika?
  10. Jag har en myggmikrofon med mini-xlr hona. Denna vill jag koppla till en zoom h1 med en vanlig 3,5mm ingång. Jag hittar ingen adapter för att göra detta, har försökt dammsuga nätet men inget. Jag hittar bara för att göra om en mini-xlr hona till en stor xlr, men den blir så klumpig för bäraren... Tips?
  11. Jag funderar på att köpa en ultrabook. Jag vill ha den till att kunna lagra filmer i fält och spela upp dem. Men jag skulle också vilja ha den till att klippa bort material jag inte vill ha, alltså jag vill kunna klippa bort skräp och rendera ut i bra kvalitet. Jag använder normalt premiere men det fungerar inte med mindre upplösningar, text 1280x768px. Så har ni några förslag på bra gratis program som fungerar på mindre skärmar och där jag bara kan utföra enkla klipp?
  12. Jag ska titta på batteridrivna monitorer. Jag får utvärdera iso:t också igen, jag kanske vara lite för petig då jag gjorde lite tester.
  13. Sorry, när jag skrev inlägget först tänkte jag på massa olika typer av video och sammanfattade det med raw, men det är 90% HDV. Jag har ca 4TB med film i HDV, det vore roligt att få ner det till mindre bara...
  14. Hp elitebook 2540p(original) | Stockholm | Blocket WEBHALLEN.com - HP EliteBook 2540p - Core i5-540M / 2GB / 250GB / 12.1" / Win 7 Pro + Extra batteri Vad tror ni om en sådan? (med mer minne installerat)
  15. Oftast så kan jag inte styra skärpedjupet så mycket, jag sätter slutaren på 50 och sedan tar jag så liten bländare jag kan bara. Jag sätter generellt ISO på 100 då jag tycker ISO-bruset är ganska dåligt på sonyn tyvärr... Inga tips på program för live-view på pc?
  16. Jag har Många timmar film nu som jag lagrat på servern, den börjar nu bli full och det är ett projekt att att utöka den. Jag vill heller inte ta bort material då jag kan behöva det igen, men jag skulle kunna kapa lite i kvaliten på det. Men för att det ska vara ganska smidigt så måste klippen vara i samma upplösning och längd, då kan jag importera dem i premiere-projekten igen om det skulle behövas (trots att de nu är i sämre kvalitet). Klippen är nästan enbart från en Canon XH A1, så ge förslag enligt detta. Så vad tycker ni är bra inställningar/format för att få ner storleken men ändå bibehålla kvaliten hyfsat?
  17. Jo, ett program för pc vore ju guld, live view till en bärbar skulle pass mig kanon! Och även då kunna spela in direkt till datorns hårddisk vore önskvärt. / Lars
  18. Den peakingen finns korrekt i filmläget, och jag använde den. Jag trodde den skulle räcka då jag satta peakingen där jag ville ha fokus, men icket, något blev fel iaf. Förstorningen av bilden finns enbart i fotoläget, det jag ju lite tid att först sätta fokus i bildläget och sedan slå över till filmläget. Men visst, dessa två hjälpmedel går att använda. Men om jag vill ha något som hjälper mig att sätta fokus snabbare, och ännu smidigare? Eller se bilden i realtid på en pc?
  19. Nu beskyller du mig för att tänka!:-) Jag bara förutsatte att det fanns en lösning för on location och dslr... Det vore en smidig lösning att säkerställa att det är rätt fokus mm då det är hopplöst att se på kameran. Jag ska kolla på asusen, men den är lite dyr egentligen.
  20. Hejsan, Jag har en Sony A-65 som jag prövat filma med en del. Det är ju attans svårt att avgöra om jag har rätt fokus eller inte. Jag rattade som attan innan en filmsekvens och lika förbannat så var den lite ur fokus då jag tittade på datorn efteråt. Jag behöver ingen followfocus mm då det är stillastående saker som jag fotar. Men hur kan jag säkerställa i fält att jag satt den rätt?
  21. Hejsan! Jag behöver en liten bärbar, helst typ minipc men det går med en riktigt liten vanlig laptop. Den ska användas till att lagra film från dslr-kameror, nu en Sony A-65. Den kan också filma i 50fps vilket gör att bitströmmen blir ganska hög att hantera för datorn. Att lagra är givetvis inget problem, det kan jag göra på min Asus EEE 1000h idag. Men jag vill kunna spela upp och granska materialet också, vilket inte går på min nuvarande! Och dessutom är det smidigt om man kan pre-klippa bort material som inte behövs redan efter man tankat i det i fält. Och det vore riktigt smidig om det gick att använda adobe on location på den också, så man kan granska det i realtid! Så, vad tror ni minikraven är för att kunna för det första spela upp materialet från A-65an? Och vad tror ni krävs för att pre-klippa och köra on location dugligt?
  22. Hej, När jag filmar en orange färg, lite ljusare orange så blir färgen i filmen mer åt mörk körsbär, alltså inte alls bra. Jag har ställt in kameran med detta preset då det ska vara riktigt neutralt men icke riktigt bra och jag är inte haj på vad jag ska göra åt det själv, så tips på vad jag ska ändra för att få just det orangea mer autentiskt? GAM Gamma N KNE Knee M BLK Black P PED Pedestal -9 SET Setup -9 SHP Sharpness -9 HDF Hor.Detail M (default) DHV Detail HV Balance 0 (default) COR Coring 0 NR1 Noise Reduction 1 0 NR2 Noise Reduction 2 0 CMX Color Matrix N CGN Color Gain 0 CPH Color Phase 0 RGN Red Gain -7 GGN Green Gain 3 BGN Blue Gain 12 RGM Red Green Matrix 40 RBM Red Blue Matrix -12 GRM Green Red Matrix 6 GBM Green Blue Matrix 0 BRM Blue Red Matrix 12 BGM Blue Green Matrix -3
  23. Hej hopp! Jag har nu börjat labba lite med dslr, närmast en canon 550d som komplement till min canon xha1. Nu är det så att jag filmar mycket i dålig belysning och då är givetvis ett ljuskänsligt objektiv att föredra, som tex canons fasta 50 1,8. Men så fort jag använder den stora bländaröppningen så kommer det korta skärpedjupet, något jag INTE vill ha i min filmning. Så hur får jag så mycket ljus som möjligt men ändå ett vettigt skärpedjup som gör att den är lite mer praktisk att filma med, inte lika känslig helt enkelt.
×
×
  • Skapa nytt...