Jump to content

Sända bild från hjälmkamera till skärm


LEJ

Recommended Posts

Hej på er!

 

Jag ska sända film live från en hjälmkamera (eller annan oöm kamera) ut till en skärm där personer ska titta. Bilden kan skickas trådlöst eller med kabel, vad helst som är smidigast/billigast men fungerar tillförlitligt. Just tillförlitlighet är mycket viktigt. Bilden ska visas på en vanlig projektor eller en tv. Avståndet mellan kamera och skärm är ca 20 meter.

 

Har ni tips på bästa lösningarna?

Funkar det med typ en gopro, en lång kabel och skärm? Kan väldigt lite om detta.

Link to comment
Share on other sites

Det finns nån app som gör att man kan använda nallen eller en platta som skärm men sen ska ju signalen vidare till en större skärm som jag förstår. Förr kunde man streama med en nalle direkt till veetlepunktcom och inprincip alla andra sociala streaming siter. Men det är klart att det finns nån wifi app till goprona om man googlar och kanske till och med tips på youtube.

Link to comment
Share on other sites

Kollade på youtube och 7an kan sända till facebook och youtube om man skapar en wifi hotspot på sin nalle. Ljudet suger dock och bilden är siså där. Jag streamade live när jag körde bil allaredan för 5-6 år sedan och som jag minns så hade vi mycket bättre kvalite. Men det ska ju till en skärm och då tror jag att du måste tänka trådlös sändare och mottagare så priset kanske blir lite högt. Ett 4g usb modem, webcamera och en laptop är nog ett bättre val eller en elgato cam link (tror jag den heter) usb hdmi 1080p dongle om du har plats för det. Lappisen och dogeln kan man ju ha i en ryggsäck och sen en hdmi kabel tillhjälmkameran eller vad du tänker dig. Det finns även streaming boxar för mobile livestreaming men dom kostar en slant. På så sätt kan man i alla fall kolla på en dator och en dator kan ju ha en extern större skärm.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...