Jump to content

Bylundjonas

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • Name
  Jonas Bylund

Filmskapande

 • Gear
  Dator med Final Draft 11.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tankarna med scenerna att lägga till hur hon fick dödsrädslan, precis som jag fick det som barn då och det behövs 2 scener för att beskriva det. Det var så jag menade. Sen ja, jag hade i första version som förklarar om varför hon bör råka ut för detta, men tog bort det för att scenen var inte bra. Ska se om jag kan hitta en väg att lägga in den igen fast på ett bättre sätt. Tack :)
 2. Tack där. Har lite tankar att lägga in två extra scener om hur hon får dödsrädslan och ja, det kan vara en bra ide att ändra om ord osv, tack där! Förstår dock inte vad du menar med att göra olyckan mer originell, menar du som att den ska vara starkare så att men förstår att hon verkligen dör och att begravning blir ett måste?
 3. Hej. Jag såg din video och lämnade en like på youtube. :) Det enda jag tycker att du kunde bytt ut är ketchupen mot fejkblod :) Annars bra jobbat. Lite mycket händer också, i trappan, på masken. Känns inte heller helt realistiskt att det kommer så mycket blod på en gång med en tång eller vad det du hade.
 4. Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. M
 5. Definiera "Free online pitch" är det att du själv lägger upp en pitch och hoppas att producenter från USA ser den och tar kontakt med dig för ett samarbete ?
 6. Hej. En logline beskriver filmens kärna av manuset och brukar oftast sträcka sig till max en mening. Synopsis kan vara på 1-2 sidor MAX och där skriver man bara det allra viktigaste om hur filmen börjar, exposition, vad som får karaktären att agera med mera. Det brukar oftast vara så att man skriver 1. Logline. 2. Premiss. 3. Synopsis. 4. Outline och 5. Manuset. En logline brukar oftast beskriva vad karaktären är för något, exempel vis en privat agent som måste besegra något för annars förlorar dem något som vi kallar för stakes. Logline: Karaktär + Goal + Stake, men den ska helst också bes
 7. Lyssnade lite på Ghost Key och Return of the judge. Jag tyckte dem var bra. Return of the judge låter som något som skulle passa i en Harry Potter film, den musiken påminde lite om Harry Potter. Har du någonsin gjort musik till en film? Själv gillar jag musiken i The Dark Knight i förhörs rummet med Jokern och Batman, det är kanske inte riktigt musik riktigt men det är ljud. Sen gillar jag Johan Falk musiken som finns på GSI och de andra filmerna. Även Harry Potter filmerna. Vilka slags musik gillar du från filmer? Till vilken typ av genre vill du göra musik? Action, Thriller? Drama?
 8. Jag snor din ide om Limannen. Jag har kommit på en ny story som jag kände var bättre nu. Vill inte berätta nu men det kommer stå i synopsis. Ingen kidnappning eller John är med här. Allt är mellan Alice och döden samt hennes dödsrädsla som hon närmar sig varje dag om inte hon börjar ändra på saker och ting som hon själv utsätter sig för.
 9. Tack för feedback och jag blir glad när du förstår att temat är: Hur man hanterar sin dödsrädsla. Självklart är det ett stort absolut att den här synopsisen ska skrivas om, din feedback var jättebra och det fick mig att tänka till. Det är första gången jag skriver ett synopsis på allvar, andra gånger när jag har skrivit film så har jag börjat med manus direkt, vilket har lett till att det har haft brister i storyn, folk förstår inte varför det och det hände, varför karaktären gjorde så och så. Så nu bestämde jag mig för synopsis ska skrivas först, det ska inte bara vara perfekt, utan också sp
 10. Hej. Jag glömde tillägga att jag tror det kommer räknas som skräckfilm. För planen med manuset är att ha en chockerande scen i början som resulterar i blodstänk. Samt några movements när John och hon är i skogen där hon dyker upp och slår honom på ett överraskande sätt. Det är mina tankar om manuset.
 11. Tack där. Det med hjältinnan kan jag hålla med om. Ska se om jag kan klura ut något som förbättrar hennes situation.
 12. Hej. Jag har arbetat med ett synopsis som jag söker feedback på, det är på en sida. Filen är bifogad här: Alice the synopsis.pdf
×
×
 • Create New...