Jump to content

Bylundjonas

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

Everything posted by Bylundjonas

 1. Tankarna med scenerna att lägga till hur hon fick dödsrädslan, precis som jag fick det som barn då och det behövs 2 scener för att beskriva det. Det var så jag menade. Sen ja, jag hade i första version som förklarar om varför hon bör råka ut för detta, men tog bort det för att scenen var inte bra. Ska se om jag kan hitta en väg att lägga in den igen fast på ett bättre sätt. Tack :)
 2. Tack där. Har lite tankar att lägga in två extra scener om hur hon får dödsrädslan och ja, det kan vara en bra ide att ändra om ord osv, tack där! Förstår dock inte vad du menar med att göra olyckan mer originell, menar du som att den ska vara starkare så att men förstår att hon verkligen dör och att begravning blir ett måste?
 3. Hej. Jag såg din video och lämnade en like på youtube. :) Det enda jag tycker att du kunde bytt ut är ketchupen mot fejkblod :) Annars bra jobbat. Lite mycket händer också, i trappan, på masken. Känns inte heller helt realistiskt att det kommer så mycket blod på en gång med en tång eller vad det du hade.
 4. Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. M
 5. Definiera "Free online pitch" är det att du själv lägger upp en pitch och hoppas att producenter från USA ser den och tar kontakt med dig för ett samarbete ?
 6. Hej. En logline beskriver filmens kärna av manuset och brukar oftast sträcka sig till max en mening. Synopsis kan vara på 1-2 sidor MAX och där skriver man bara det allra viktigaste om hur filmen börjar, exposition, vad som får karaktären att agera med mera. Det brukar oftast vara så att man skriver 1. Logline. 2. Premiss. 3. Synopsis. 4. Outline och 5. Manuset. En logline brukar oftast beskriva vad karaktären är för något, exempel vis en privat agent som måste besegra något för annars förlorar dem något som vi kallar för stakes. Logline: Karaktär + Goal + Stake, men den ska helst också bes
 7. Lyssnade lite på Ghost Key och Return of the judge. Jag tyckte dem var bra. Return of the judge låter som något som skulle passa i en Harry Potter film, den musiken påminde lite om Harry Potter. Har du någonsin gjort musik till en film? Själv gillar jag musiken i The Dark Knight i förhörs rummet med Jokern och Batman, det är kanske inte riktigt musik riktigt men det är ljud. Sen gillar jag Johan Falk musiken som finns på GSI och de andra filmerna. Även Harry Potter filmerna. Vilka slags musik gillar du från filmer? Till vilken typ av genre vill du göra musik? Action, Thriller? Drama?
 8. Jag snor din ide om Limannen. Jag har kommit på en ny story som jag kände var bättre nu. Vill inte berätta nu men det kommer stå i synopsis. Ingen kidnappning eller John är med här. Allt är mellan Alice och döden samt hennes dödsrädsla som hon närmar sig varje dag om inte hon börjar ändra på saker och ting som hon själv utsätter sig för.
 9. Tack för feedback och jag blir glad när du förstår att temat är: Hur man hanterar sin dödsrädsla. Självklart är det ett stort absolut att den här synopsisen ska skrivas om, din feedback var jättebra och det fick mig att tänka till. Det är första gången jag skriver ett synopsis på allvar, andra gånger när jag har skrivit film så har jag börjat med manus direkt, vilket har lett till att det har haft brister i storyn, folk förstår inte varför det och det hände, varför karaktären gjorde så och så. Så nu bestämde jag mig för synopsis ska skrivas först, det ska inte bara vara perfekt, utan också sp
 10. Hej. Jag glömde tillägga att jag tror det kommer räknas som skräckfilm. För planen med manuset är att ha en chockerande scen i början som resulterar i blodstänk. Samt några movements när John och hon är i skogen där hon dyker upp och slår honom på ett överraskande sätt. Det är mina tankar om manuset.
 11. Tack där. Det med hjältinnan kan jag hålla med om. Ska se om jag kan klura ut något som förbättrar hennes situation.
 12. Hej. Jag har arbetat med ett synopsis som jag söker feedback på, det är på en sida. Filen är bifogad här: Alice the synopsis.pdf
 13. Har du kollat googles play butik? De har e-böcker och ljudböcker där.
 14. Jag vet inte om de har sidan kvar, jag provade också att googla efter programförslag. Dock har jag skickat material till dem ibland via den här mailen: filmintake@svt.se
 15. Hej. Jag undrar vem det är som skriver avtalen i en filmproduktion. Är det producenten ? För i så fall antar jag att nästan alla stora filmproducenter har en juridisk utbildning? Eller hyr producenten in en jurist/advokat för att skriva avtal som ska stå mellan skådespelare och produktion osv??
 16. Jag har inte orkat göra någon research nu, men, jag har för mig att man kan koppla gopro till mobilen med mobildata som sänder över nätet. Om det är youtube du ska streama från så kan du använda mobilen helt och hållet, om det finns möjlighet att sätta den på hjälmen förstås.
 17. Tack där. Jag ska köpa en ljudboken Save the cat faktiskt. För jag kan lyssna på den samtidigt som jag jobbar, multitasking :) Har du förslag på manusstruktur på google?
 18. Vad är det böckerna tar upp? Är det allt det vanliga att man ska i akt 1 presentera karaktärer, deras problem osv. Akt 2 konflikt osv? EDIT: Jag har boken att skriva filmmanus, dock i Bosse manuset så var tanken att sidostoryn skulle dra in oss i den såkallade själva storyn där handlingen om filmen utspelar sig, dock tog det för långtid och man orkar inte läsa längre vilket jag kan ha förståelse för. Jag ska försöka följa Pixars in a Box och Att Skriva filmmanus tips om teori och se ifall det går bättre i den kortfilm jag ska skriva. Sen skriver jag logline, synopsis för Bosse och postar
×
×
 • Create New...