Gå till innehåll

Dr_Strange_Love

Medlemmar
  • Inlägg

    350
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av Dr_Strange_Love

  1. glöm inte att motorn är inte crystal sync, så hastigheten varierar så det är svårt att synka i längre tagningar.
  2. men va fan, om de erbjuder en sån tjänst så finns det nog en efterfråga, ja och varför skulle man vilja ha 2k? Ja för att till exempel inkludera super 8 scener i en spelfilm eller dokumentär. låter helt logisk i mina öron att det kostar så mycket.
  3. yes, jag fattar inte hur folk missar den varje gång...
  4. vad spelar det för roll, killen frågade om 16 & 35mm också:P fuji har singel 8.
  5. jag är inte ett företag och ändå har jag köpt film från kodak och fuji. Så nej det är inte ett krav.
  6. svaret på din fråga. Man ringer kodak eller fuji och köper direkt från de. Så blir det billigast.
  7. Kent vill att alla ska tycka som han, det är så han fungerar. att försöka argumentera mot honom är en så kallad "lost cause" men roligt är det iaf :)
  8. låter som ett brett begrepp ungefär som modern konst. Tänk så här i det klassika bildspråket och då menar jag komposition, redigering, kamera arbete etc så följer de flesta filmer och tv serier ett liknande schema. Allt som inte följer detta kan betraktas som modernt bildspråk. I ditt exempel på 24 så tror jag att den borde ändå betraktas som klassiskt bildspråk. Detta kan dock diskuteras i evighet, men jag hoppas att du fattar vad jag menar.
  9. gäller allt möjligt min vän. Fick själv en stor sponsring. Men se till att du har en riktigt projekt om du vill att de ska ta dig seriöst.
  10. fin kamera, stor investering, men vad kommer du filma om man får fråga?
  11. nej varför det? Frakten blir billigare än utomlands och man köper direkt från the distributor --> billigare pris.
  12. nej nej nej! :P köp direkt från kodak! Det är det billigaste sättet, men köp gärna mer en enbart en film.
  13. visst har den säkert förfinats men grunderna (färg, kornighet) finns ju kvar eftersom det är fortfarande samma film.
  14. fanns ett forum inlägg cirka 2006 eller 2007 på filmshooting där de jämförde k40 med t64. sök lite igenom forumet så hittar du säkert den!
  15. tips: använd ebay.ie, där hittar du billiga kameror som finns innom europa--> billigare frakt.
  16. åt andra sidan blir det enbart en liten överexponering om filmen bli läst som 40 asa, det borde va lugnt.
  17. Har ingen aning hur det fungerar med credits, men som du sa så låter det som en poäng system. 1 600 000 kr låter rätt faktiskt, det är dyrt att plugga i USA, men glöm inte att man måste ha boende + mat, så summan blir nog väldigt stor. Som sagt, dyrt att plugga i USA, kolla up filmskolan i Lodz (stavning?) i polen. den ska tydligen vara en av de bästa. Som sagt hur du än väljer kommer utbildningen inom EU vara mycket billigare än USA.
  18. , Jadu sån information som du söker är svårt att hitta, om man tar till exempel de mest kända universitet så som Cambridge och Oxford så kommer du ha stora svårigheter att hitta information om hur många ansöker och hur många kommer in. Men man kan ju gissa sig fram till att det är skit många som söker och bara få som kommer in. Det gäller bara att ta chansen och satsa gårt på intervju och arbetsprov och hoppas att man kommer in. det är nog det enda man kan göra. tips till dig, om du vill ha mer detaljerad information om kurserna så beställ en broschyr från skolan. Där kommer du hitta mer information. En amerikansk college fungerar som en britisk universitet, de är baserade på capitalism. Det har blivit en trend att tjäna pengar på universitet tyvärr. Men vad du borde kolla up är om ens dessa skolor är CSN berättigade. Det är många skolor, speciellt inom film branshen som CSN inte ger lån till. Annars kan man alltid låna av banken, men då blir räntan mycket högre. hoppas att jag hjälpte lite /Jan
  19. jag föreslår att du kollar upp skolornas websidor, där brukar man hitta så information som du söker.
  20. flourecent eller daylight ljus är ungefär samma sak, om du kör flourecent lampor ska du räkna med daylight asa.om du kör tungsten lampor är det en annan asa, oftast mindre.
  21. kontrasten påverkas av filter du använder, gul,orange, röd filter ger dig mer kontrast. När man filmar svartvitt så blir himmelen som sagt mörkare (om himmelen är klar). Huden blir vitare desto mörkare filter du använder. Röd filter ger en otroligt vit hy, om människan du filmar är vitt. röd filter är dock inte för bra för dag till natt, men den hjälper säkert lite.
  22. du borde veta att ASA påverkas av tungsten/dagsljus. Plus-x vet jag att under tungsten förhållande blir runt 50-60 ASA, minns inte det exakta värdet. Double X vet jag inte hur den påverkas under dagsljus eller tungesten ljus eftersom jag vet inte om det är en dagsljus film eller tungsten film. Har faktiskt filmat med plus-x, förvänta dig lite grain på den. Double X är nog betydligt mer grainy.
  23. du har missat att kamerans motor inte är crystal, vilket innebär att hastigheten varierar hela tiden. i andra ord så filmar du inte i exakt 24/25 frames per second. utan kanske 23.9 en sekund och i andra 24.3. Om du förstår vad jag menar. Det betyder att ljudet i bilden är svårt att synkronisera. du har två val. lämna så sagt kameran till ett företag som fixar crystal sync åt dig, eller så försöker du variera hastigheten i ditt redigerins program. Men varning för detta, its a pain in the ass. yours truly /Gud
×
×
  • Skapa nytt...