Jump to content

dr_krupp

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

Everything posted by dr_krupp

 1. "Tolka tagning". Fantastiskt, nu är allt i sin ordning! Man tackar :)
 2. Jag är fortfarande intresserad av ifall det går att få Premiere att anpassa sig efter formatet jag spelat in i. Dock så har jag (tror jag) löst det ändå. Främsta anledningen till att jag spelade in i 720x480 var att inspelningen laggade lite i 1280x720 och högre. Men jag provade en factory reset + flasha annan rom, och nu får jag flyt även i 1280x720, och det har Premiere inget problem med.
 3. I takt med att mobiltelefonerna blivit bättre på att spela in video så har jag använt funktionen mer och mer. Och även om källmaterialet är av sämre kvalitet, vill jag ändå kunna redigera det rätt. I viss mån fungerar Windows Live Movie Maker bra. Problem dyker upp om man vill göra nåt mer avancerat än raka klipp och en musikslinga... Därför testkör jag Adobe Premiere Elements 10. Och får problem. Klipp som jag spelat in i 640x480 går bra att redigera och exportera. Men spelar jag in i 720x480, så får jag inte Premiere att sätta sätt aspektratio. Jag har provat med olika projektinstäl
 4. Första idén är väldigt "Family man". Andra idén är väldigt "The Kid" (den med Bruce Willis).
 5. Tackar. Jag hade inte så mycket material, och visste inte vid tillfället att jag skulle göra detta intro, det bara blev så i redigeringen. Och introt blev rätt kul, men kort, så därför använde jag flera klipp om igen - för att förlänga den. Hade jag planerat över huvud taget hade jag tagit med stativet också. Kamera: Canon MV400i. Synd att jag har så ont om webbutrymme, annars skulle jag kunna visa mycket mer liknande häftiga grejer. :-)
 6. Jag kopplar in kameran (firewire), sedan kopplar jag kameran till tv'n.
 7. Hej. Kul att du tyckte om det. Det var egentligen inte alls planerat att det skulle bli så här. Jag tog bara med kameran till banan. Filmen blev väl runt 10 minuter eller så, och jag klippte bara ihop det här som ett intro liksom (hela filmen har jag inte plats att lägga ut). Men visst blev det lite fräckt. :-)
 8. Tänkte att jag kunde bidra med en, tja... dokumentär? Ja, inte är det manusbaserat i alla fall. Musikvideo kanske. Ni får bestämma. Sillera: http://www.drkrupp.se/filmklipp.html (översta klippet)
 9. Sorry, jag kollar inte detta forum regelbundet. Men du bör kunna få till det utan att rendera allt till en ny fil. Markera hela tidslinan och högerklicka. Nånstans där kan du välja Aspect Ratio på klippen. Välj 16:9 här. Sedan går du till projektinställningarna och väljer 4:3, så ska du se att de svarta fälten kommer fram. EDIT: Premiere Pro? Den här metoden fungerar i v6/6.5 i alla fall. Verkar knas om de gjort så det inte går att ändra. Men prova att skapa nytt 4:3-projekt och importera ditt 16:9-projekt dit. Kanske funkar?
 10. Ladda den färdiga 16:9-filmen i Premiere, tala om för Premiere att den är i 16:9, men ställ in projektet på 4:3, så får du svarta fält.
 11. Jag har provat Premiere Pro och bland det första jag irriterade mig på var... att de stympat snabbmenyn i timelinefönstret. Inte ens "Cut at editpoint" finns kvar. Måste numera trycka Ctrl-K (suck). Vidare så ser man inte timelinens zoom i sekunder längre... allt man ser är ett reglage. Och Project-fönstret har inte ikon-visning längre? Och preview-fönstret har flera rader med knappar så att bilden blir mycket mindre än förut. Hmm... överlag kändes det rätt plåttrigt, men jag provade inte så mycket. EDIT: Jag är van att trycka ENTER för real-time preview (v6.5), och Space för "icke-renderad
 12. I Cool Edit finns ett FFT-Filter som heter "Get odd the phone!" och ger precis den effekt du letar efter.
 13. Jag kan tipsa om några utlåndska butiker som funkar. DVD Box Office - http://www.dvdboxoffice.com/ Region 1. Kan ta ganska lång tid (1-2 veckor) men annars bara bra. Fri frakt. Future Entertainment - http://www.futureent.com/index.php Region 1. Skickar från England. Helt tullfritt. Fri frakt. CD-WOW - http://www.cd-wow.com/ Region 1, 2, 3. Skickar från England. Helt tullfritt. Snabba och mycket bra kundservice. De har även cd-wow.net och cd-wow.com.hk, och man bör kolla vilken av siterna som ger mest för pengarna (dollar, pund resp. Hongkong-dollar) PLAY - http://www.play247.com
 14. Följer upp tråden med följande spännande info: Nya versionen av DVDLab (v1.2) har en ny "muxer" som inte längre ger några missljud. Härligt.
 15. editART; Tack för tipset. Jag har (hade) dock inte samma problem. Hos mig synkade mpeg-filen perfekt... och dvdn synkade med DVDlab (som istället gav missljud) med inte med DVD Workshop. Jag har provat ett filmklipp till nu, och det verkar som det fungerar. Jag får hålla tummarna för varje dvd-projekt.
 16. Här får du två länkar: http://www.peterwedlake.co.uk/ http://www.videouniversity.com/xlstablz.htm Själv har jag märkt att ett vanligt kamerastativ kan vara en billig lösning för en mindre skakig gång. Bara fäll ut benen (balans) och håll på mitten. För bättre åkningar kan man använda en rullstol eller varför inte en enkel vagn (4 gummihjul på en spånskiva?) att ställa stativet på. Detta fungerar bra på jämt underlag (inomhus). Utomhus kan man fortfarande använda vagnen om du bygger skenor som hjulen kan rulla i. Då går det mjukt och fint över stock och sten.
 17. Mitt förslag: Adobe Premiere LE (limited edition). Jag vet inte om detta går att köpa löst, men jag fick med programmet när jag köpte firewire-kort i paket för 2000kr. Mycket prisvärt måste jag säga, eftersom det fungerar som den stora versionen, fast utan några videoeffekter Alltså kan du fortfarande göra alla vanliga grejer som att dela på ljud/bild och sådana saker (som det inte alls är säkert att billiga redigeringsprogram klarar). Dessutom är det ju fin träning i ett bra program, så steget till "riktiga" Premiere blir mindre (inget alls). Mitt tips alltså.
 18. chefen: Min dator: P4, 1700mhz, 512 rdram, Geforce3... Jag har lite uppdaterade uppgifter: - Jag installerade DVDlab 1.1 (det hade visst kommit en ny versin) - Den gav bättre resultat. Fortfarande dropouts med AC3, men inte lika mycket. Fortfarande knaster med MP2, men inte lika mycket. Med MP2 i 224kbps var det nästan bra. Bästa hittills. Med PCM blev det väldiga störningar, både i ljud och bild. Men jag skrev ovan att jag provade Dvd workshop igen, och att den verkade synka. Nu har jag provat ytterligare, och det verkar som det programmet fungerar nu. Perfekt synk med både mp2 i
 19. editART: Jag har inte märkt några problem med mina skivor. Fast jag har ju bara provat med MEMOREX 2.4X DVD+RW. Jag har beställt lite olika media som jag inte fått hem ännu. Hur som helst så har Memorex fungerat till både data och video då jag har provat. Förutom att... som sagt... synkfel i Ulead och knaster i DVDlab. Och detta tycks vara ett problem för andra användare också. Men uppenbarligen inte för alla. Jag tror inte det hanlar om distorsion. Jag har dessa ljudfel även i lugna partier i ljud/bild. Det kan vara i en "fade to black" eller "fade in" eller en statisk bild med lugn mus
 20. roger_74: Exakt hur mycket synkfel det blir är svårt att säga, men åtminstone en frame ur synk på vissa ställen, och det är inte okej för mig. Dvd-lab synkar. Det syns skillnad. Särskilt som jag har suttit och redigerat detta i timmar (Premiere) för att få det i perfekt synk från början. Visst, det handlar bara om semestervideos och liknande, men jag är petig. (kolla förresten på mitt moppe-klipp; http://www.drkrupp.se/filmklipp.html ... inget direkt praktexempel, men jag har det ju ändå på hemsidan) Jag har aldrig haft liknande problem med vcd/svcd. Hm... dvd verkar tråkigt.
 21. Mina tester: * DVDlab - i alla tester är ljud/bild i synk. * Oavsett om DVDlab sköter mux/demux så får ljudet dropouts med AC3, oavsett bitrate. För alla tester sker dessa vid samma tillfällen. I PowerDVD (datorn) spelar filmen dock utan problem). Och förresten klarar inte DVDlab av att demuxa en mpeg med "inbyggd" ac3-ljud. * Med MP2-ljud; Fortfarande dropouts, men ändå inte... snarare ett knaster/ljudbortfall på samma ställen som för ac3. * Om jag bränner dvd-filerna som DVDLab skapar, i Nero? Samma fel. * .... jag kan fortsätta, men jag måste sammanställa mina forkningsresultat för att
 22. Jag har inte kollat på DVD Architect. Men kanske det är lika bra. Jag börjar ge upp. Borde kasta bort dvd-brännaren. Det är inte roligt längre. Det var roligt i början, när jag märkte hur bra videokvaliteten blev. Men att inte kunna bränna ut det på en dvd som fungerar är verkligen tröstlöst. Ja, jag började använda DVD-Lab. Ja, det synkar perfekt hela hela filmerna. Men nej, det duger ändå inte. För nu har jag upptäckt ett annat fenomen; ljudet knastrar. Såhär: Det blir "drop-outs" på omkring en halv sekund. På till synes slumpvis utvalda tider i ljudet. Var 10'de sekund skulle jag giss
 23. Jaha, så har man då tankat in 2,5 timmar DV-videos och konverterat i över ett dygn och hållt på. Och så visar det sig att Ulead's dvd authoring-program ger osynk (ljud/bild). Väldigt irriterande. Både DVD Movie Factory och Workshop ger osynk. Inte jättetydligt, men eftersom jag har vissa klipp väldigt precist synkat med musik så syns det kanska tydligt (ett tag kan det vara i synk, och rätt som det är, är ljudet 10 ms efter). Detta oavsett om jag har ljudet i pcm, mp2 eller ac3. Skumt. Ville bara tala om det. EDIT: Jag provade DVD-Lab, och det synkar perfekt. Jag ska ändå kasta allt. Bör
 24. Jag har läst på en hel massa och har provat en del av det. Jag skrotade DVDit, det var som sagt inget vidare. Bl.a kunde man inte ens se tiden i DVDns teckenfönster med skivor skapade i DVDit (vcd-känsla). Jag provade Ulead DVD Moviefactory (har tittat lite på workshop också), och det fungerade bättre. Bättre logik och fina menyer, samt att dvd-skivan "ser ut" som en riktig dvd i den stationära dvd-spelaren, med riktiga kapitel och så. När det gäller dv-avi -> mpeg2: Jag hittade en schysst "mall" för dvd här: http://dvd-hq.info/Compression.html ...och har jämfört det resultatet med
×
×
 • Create New...