Jump to content

dr_krupp

Members
 • Posts

  41
 • Joined

Personlig information

dr_krupp's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. "Tolka tagning". Fantastiskt, nu är allt i sin ordning! Man tackar :)
 2. Jag är fortfarande intresserad av ifall det går att få Premiere att anpassa sig efter formatet jag spelat in i. Dock så har jag (tror jag) löst det ändå. Främsta anledningen till att jag spelade in i 720x480 var att inspelningen laggade lite i 1280x720 och högre. Men jag provade en factory reset + flasha annan rom, och nu får jag flyt även i 1280x720, och det har Premiere inget problem med.
 3. I takt med att mobiltelefonerna blivit bättre på att spela in video så har jag använt funktionen mer och mer. Och även om källmaterialet är av sämre kvalitet, vill jag ändå kunna redigera det rätt. I viss mån fungerar Windows Live Movie Maker bra. Problem dyker upp om man vill göra nåt mer avancerat än raka klipp och en musikslinga... Därför testkör jag Adobe Premiere Elements 10. Och får problem. Klipp som jag spelat in i 640x480 går bra att redigera och exportera. Men spelar jag in i 720x480, så får jag inte Premiere att sätta sätt aspektratio. Jag har provat med olika projektinställningar och olika exportinställningar, men bilden blir hoptryckt både under redigeringen och den exporterade filmfilen. Windows Movie Maker har inte detta problem, utan lägger snällt till anpassade svarta fält upptill/nertill eller på sidorna beroende på om man valt "4:3" eller "16:9" i projektinställningarna. Mobilens inställning "720x480" verkar få en aspektratio nånstans mellan just 4:3 och 16:9. Jag har även provat Pinnacle studio, och även där ser klippet hoptryckt ut i redigeringen, men när jag exporterar som "högkvalitets-NTSC" blir klippet ändå rätt vid uppspelning sedan. Är det nån som vet var jag missat att ändra? Fel projektinställningar? Fel exportinställningar? Varför blir videoytan i rätt format, men videobilden inuti den hoptryckt? Verkar som att Premiere ser rätt format men bilden tillåts inte fylla ut... Tilläggsfakta: Mobilen är Samsung Galaxy SII.
 4. Första idén är väldigt "Family man". Andra idén är väldigt "The Kid" (den med Bruce Willis).
 5. Tackar. Jag hade inte så mycket material, och visste inte vid tillfället att jag skulle göra detta intro, det bara blev så i redigeringen. Och introt blev rätt kul, men kort, så därför använde jag flera klipp om igen - för att förlänga den. Hade jag planerat över huvud taget hade jag tagit med stativet också. Kamera: Canon MV400i. Synd att jag har så ont om webbutrymme, annars skulle jag kunna visa mycket mer liknande häftiga grejer. :-)
 6. Jag kopplar in kameran (firewire), sedan kopplar jag kameran till tv'n.
 7. Hej. Kul att du tyckte om det. Det var egentligen inte alls planerat att det skulle bli så här. Jag tog bara med kameran till banan. Filmen blev väl runt 10 minuter eller så, och jag klippte bara ihop det här som ett intro liksom (hela filmen har jag inte plats att lägga ut). Men visst blev det lite fräckt. :-)
 8. Tänkte att jag kunde bidra med en, tja... dokumentär? Ja, inte är det manusbaserat i alla fall. Musikvideo kanske. Ni får bestämma. Sillera: http://www.drkrupp.se/filmklipp.html (översta klippet)
 9. Sorry, jag kollar inte detta forum regelbundet. Men du bör kunna få till det utan att rendera allt till en ny fil. Markera hela tidslinan och högerklicka. Nånstans där kan du välja Aspect Ratio på klippen. Välj 16:9 här. Sedan går du till projektinställningarna och väljer 4:3, så ska du se att de svarta fälten kommer fram. EDIT: Premiere Pro? Den här metoden fungerar i v6/6.5 i alla fall. Verkar knas om de gjort så det inte går att ändra. Men prova att skapa nytt 4:3-projekt och importera ditt 16:9-projekt dit. Kanske funkar?
 10. Ladda den färdiga 16:9-filmen i Premiere, tala om för Premiere att den är i 16:9, men ställ in projektet på 4:3, så får du svarta fält.
 11. Jag har provat Premiere Pro och bland det första jag irriterade mig på var... att de stympat snabbmenyn i timelinefönstret. Inte ens "Cut at editpoint" finns kvar. Måste numera trycka Ctrl-K (suck). Vidare så ser man inte timelinens zoom i sekunder längre... allt man ser är ett reglage. Och Project-fönstret har inte ikon-visning längre? Och preview-fönstret har flera rader med knappar så att bilden blir mycket mindre än förut. Hmm... överlag kändes det rätt plåttrigt, men jag provade inte så mycket. EDIT: Jag är van att trycka ENTER för real-time preview (v6.5), och Space för "icke-renderad visning". Nu försöker den rendera när man trycker Space, och renderar allt när man trycker ENTER. Lite störande.
 12. I Cool Edit finns ett FFT-Filter som heter "Get odd the phone!" och ger precis den effekt du letar efter.
 13. Jag kan tipsa om några utlåndska butiker som funkar. DVD Box Office - http://www.dvdboxoffice.com/ Region 1. Kan ta ganska lång tid (1-2 veckor) men annars bara bra. Fri frakt. Future Entertainment - http://www.futureent.com/index.php Region 1. Skickar från England. Helt tullfritt. Fri frakt. CD-WOW - http://www.cd-wow.com/ Region 1, 2, 3. Skickar från England. Helt tullfritt. Snabba och mycket bra kundservice. De har även cd-wow.net och cd-wow.com.hk, och man bör kolla vilken av siterna som ger mest för pengarna (dollar, pund resp. Hongkong-dollar) PLAY - http://www.play247.com/ Region 1, 2. Skickar från England (Jersy, ej med i eu). Tullrisk. Fri frakt. EzyDVD - http://www.ezydvd.com.au/ Region 4. Australien. Tullrisk. Fri frakt. Dessa kan jag "står för" eftersom jag beställt mycket hos samtliga nämnda butiker.
 14. Följer upp tråden med följande spännande info: Nya versionen av DVDLab (v1.2) har en ny "muxer" som inte längre ger några missljud. Härligt.
×
×
 • Create New...