Jump to content

OlleBlue

Members
 • Posts

  44
 • Joined

Everything posted by OlleBlue

 1. Tack för svaren! Behöver inte vara längre sekvenser, är till för extremsportsfilmning, där de kan bli svårt med twixtor. Räcker väl med typ 15-20 sek.
 2. Tjena! Är ute efter en ny kamera, och hade varit kul att ha en som har "äkta" slowmotion ist för twixtor osv. Är ute efter ca 120 fps och undrar hur lågt man kan komma i pris? Kraven är att det är 120 fps i MINST 720p. //Olle
 3. Om du vill bygga ett eget.
 4. Tänker du typ som en Jib GutteG med vajern åde? Känner själv att de skulle bli väldigt opraktiskt. Han ska hålla i det.
 5. Jadu, det kan nog bli lite svårt... Tex RC helikoptrar använder ju ett gyro som gör att de är horisontella, men vet inte hur de ska lösas på de sättet du beskriver. Har du sett de någon annanstans?
 6. Menar du att den ska hålla ett visst gradtal hela tiden?
 7. Follow focus är ett användbart medel för att hålla fokus med D3100, men jag tror mer på din panasonic, är väl den du kan bäst så att säga?
 8. En servomotor är ofta begränsad till att bara köra ett visst antal grader, finns dock sådana som snurrar for ever. Men dyrare!
 9. Precis, hur vikten fördelas över helikoptern. Det är ju där octacoptern har sin fördel...
 10. Tjaa, har tänkt på en grej ett tag, finns det ingen konsument rc helikopter som skulle kunna bära en typ gopro kamera? De är ju tåliga och har bra bild, och väger ju typ ingenting. Hade ju varit skönt å komma undan lite billigare än att köpa en octacopter liksom.
 11. Om du vill att film ska gå viral, måste de vara något riktigt speciellt. Känner inte att den här filmen har de en viral film kräver.
 12. Detta ska bli trevligt att se! Ska själv beställa follow focus från jag35.com, de har riktigt fina grejer där.
 13. Det där är bara sjuuuuukt farligt om man gör fel, går de fel så står du inte på denna jord längre. Mixtra inte med sånt där, hyr om du ska använda det.
 14. Kör på den baseplaten som är länkad innan, funkar perfa! Riktigt shysst snubbe den där Amir med som har voosestore, trevlig och svara direkt på mail. Rekommenderas! Har själv byggt en offset axelrigg med viewfinder, ska se om jag hittar någon bild, återkommer.
 15. Tack för info Patrik! Min dolly är ganska stor dock, 50x50cm. Så e behövs nog någon större motor för detta. Ska dock lägga all min energi osv på att göra ett pan head till min jib! :>
 16. Det hade varit sjukt fett! Gör gärna en tråd här om hur de går osv!
 17. Nehe, jag har kört focus via EOS utility ett par gånger, men ganska osmidigt att släpa med sig en dator. Hade varit fett om de funkade.
 18. Det är jag väldigt tveksam till, lite modifikation måste nog ske, men har man inte tummen mitt i handen så går det nog, har du någon bild på infästningen på din jib? Skulle hjälpa!
 19. Billebro Eventure | Billebro WS-SS392-1 | Ljud Ljus DJ PA Karaoke Uthyrning där har vi ett som håller för 50 kg! Så de håller nog för din jib! :>
 20. Det där är ju ett ljus stativ! Ett ljud stativ för stora högtalare osv klarar en jib, har själv funderingar på att köpa ett ljud stativ till mig själv för att använda till min jib.
 21. Har kört endel med redhead lampor, de är riktigt trevliga, även att det inte är något softbox på dem. Men vad är det för watt ni letar efter? Slänger in några olika jag gillar här. Halogenbelysning 1000W - Kaffebrus dessa är 1000watt, ett set med 3 och softboxar kostar 4795. ¨ Videobelysning 800W - Kaffebrus dessa är 800watt, och de är någon ripoff på redhead, funkar nog bra de med. Samma pris där för 3 st.
 22. Tjena, hittade den här DSLR video - övrigt Sevenoak Follow Focus USB när jag slösurfade, och då är frågan, funkar det där? Kostar ju bara en 1000 lapp mer än vad de billigaste follow focusen i sverige kostar och verkar vara bra smidigt.
 23. Vi har Dörr led paneler i skolan, äter inte skitmycket batteri, 10 timmars batteritid är inte så pjåkigt med tanke på hur stark den är.
 24. Hej! Såg i en tidigare tråd att det snackades en del om pan tilt head, och sprang på en på thecinecity.com för typ, 500 dollar. Och jag är inte så sugen på att betala de, men jag är jävligt sugen på ett pan/tilt head. Det jag behöver är bara pan för tillfället, men hur svårt är det att bygga? Någon som har kunskaper inom området och kan ge råd?
×
×
 • Create New...